Foto av mannlige og kvinnelige studenter som lager dukketetater.

Bachelor - Oslo

Art Direction

Vil du jobbe med ideer og konseptutvikling innen TV, film, reklame og visuell kunst? Da er dette studiet riktig for deg. Bachelor i Art Direction får du kun på Høyskolen Kristiania og Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Dette studiet har rullerende opptak. Du kan søke opptak så lenge det er ledige plasser igjen.

Vil du bli proff på å utvikle visuelle og dramaturgiske ideer som beveger og engasjerer folk? Hvis du drømmer om en jobb innen film-, serie- eller TV-produksjon, reklamebransjen, redaksjonell kommunikasjon eller andre kunstneriske retninger – bør du søke studier innen Art Direction. 

Bachelor i Art Direction får du kun ved Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design på Høyskolen Kristiania.

Art Director er en internasjonal tittel, kjent fra reklame- og film i over hundre år. Ordet art direction kan leses som det å ta regi innen kunstneriske uttrykk, og skape visuell dramaturgisk kommunikasjon som vekker følelser og endrer holdninger.

Våre studenter er ettertraktet i bransjen og vinner priser i både inn- og utland for sine banebrytende ideer.

Hva lærer du?

Bachelorprogrammet i Art Direction er et tverrfaglig studieprogram som gir deg innsikt i, og erfaring med en stadig voksende visuell verktøykasse for å kunne utvikle nyskapende kommunikasjon for en analog og digital verden.

Du trener kreative metoder, strategi, visuell dramaturgi, regi og form gjennom en miks av oppdragsorienterte og åpne briefer. Oppgavene løses både individuelt og i tverrfaglige grupper.

Evnen til å kunne samarbeide godt med andre i store og små team er særdeles viktig, og fordi en AD nesten alltid jobber i tverrfaglige team bør du trives med å jobbe sammen med andre mennesker.

Dette er noen av emnene du vil studere: 

To studenter Content with Image

 • Cecilie sitter på en benk utendørs og smiler mot kamera.

  Cecilia gikk fra intern til junior AD i reklamebyrå

  Cecilia fullførte bacheloren i Art Direction ved Høyskolen Kristiania i fjor. Fra januar til mars i år var hun intern i Fuel Reklamebyrå, et engasjement som resulterte i fast jobb som junior Art Director.
  Les om reisen!
 • Portrettfoto av Sollin Sæle.

  Slik ble Art Direction en snarvei inn i bransjen for Sollin

  For Sollin Sæle ble det et gjennombrudd å flytte til Oslo, der bransjen befant seg. Hun nølte ikke å ta kontakt: «Hei! Jeg studerer Art Direction på Høyskolen Kristiania. Kan vi ta en kaffe en dag»? De fleste sier jo ja, forteller hun.
  Les hvordan hun fikk jobb!

Hva kan du bli?

Karrierevalgene er mange, du kan blant annet velge å produsere redaksjonelle fortellinger og innhold, arbeide innen reklame, eller å jobbe selvstendig med visuell kommunikasjon og design. Etter fullført bachelorgrad er det mulig å fortsette på en masterutdanning på Høyskolen Kristiania, ved en annen høyskole, eller i utlandet.

Studiet er praktisk og teoretisk, og gir deg grunnlag for å analysere og utføre kommunikasjonsoppgaver i følgende bransjer: 

 • Film, radio, web og TV-produksjon 
 • Reklame- og kommunikasjonsbyråer 
 • Magasiner og forlag 
 • Kultur- og næringsliv

  Velkommen til et spennende studium og starten på en kreativ karriere! 

  Slik er det å være Kristiania-student

  Hos oss finner du landets største kunstfaglige miljø. Noen av de store fordelene med å studere Art Direction på Høyskolen Kristiania er nærheten til bransjen, fasiliteter i verdensklasse, og at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk på tvers av studiene. 

  De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals Oslo ACT eller NISS? Det er oss – bare med nytt navn. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, studenter og forelesere, Norge og resten av verden og studier og jobb. 

  Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

  • Se våre fantastiske fasiliteter

   Se våre fantastiske fasiliteter

   Les mer
  • Livet som student

   Livet som student

   Les mer
  • Se studentarbeider fra Bachelor i Art Direction her!

   Se studentarbeider fra Bachelor i Art Direction her!

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!

  Les mer om Bachelor i Art Direction

  • Har uteksaminert 900 AD-studenter
   Bachelor i Art Direction

   Har uteksaminert 900 AD-studenter

   En epoke er over. Førsteamanuensis Astrid Brodtkorb hadde sin siste arbeidsdag ved Westerdals institutt for kommunikasjon og design fredag 19. juni.
   Les mer
  • Kristiania-studenter tok storeslem under årets Gullkalven-konkurranse
   Bachelor i Art Direction

   Kristiania-studenter tok storeslem under årets Gullkalven-konkurranse

   Flere studenter fra Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania stakk av med priser under årets Gullkalven-konkurranse!
   Les mer
  • Cecilia gikk fra intern til junior AD i reklamebyrå
   Bachelor i Art Direction

   Cecilia gikk fra intern til junior AD i reklamebyrå

   Cecilia fullførte bacheloren i Art Direction ved Høyskolen Kristiania i fjor. Fra januar til mars i år var hun intern i Fuel Reklamebyrå, et engasjement som resulterte i fast jobb som junior Art Director.
   Les mer
  • Sykepleieren som ble Art Director
   Bachelor i Art Direction

   Sykepleieren som ble Art Director

   Som Art Director bruker Kjersti Riise Skallerud sin bakgrunn fra barneavdelingen på Rikshospitalet, til å skape nye, viktige historier.
   Les mer

  Studieprogramleder

  Liv Evjan

  Søk på Bachelor i Art Direction

  Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer