Studenter jobber med visuelt konsept på papir. Bachelor i Art Direction ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Art Direction

Vil du skape visuelle konsepter til TV-serier, reklamekampanjer og magasiner? Bachelor i Art Direction får du kun på Høyskolen Kristiania.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Art Direction er kunsten å vekke de rette følelsene, de som gjør at et budskap fester seg og overbeviser. En Art Director har det overordnede regi- og produksjonsansvaret for å lande og ferdigstille en idé, og jobber gjerne med hele den visuelle verktøykassa.

Med en bachelor i Art Direction fra Høyskolen Kristiania, Westerdals institutt for kommunikasjon og design, får du en utdanning som gjør deg attraktiv hos alt fra digitale og analoge magasiner til reklame- og mediebyråer og produksjonsselskaper. Ikke minst får du en utdanning skreddersydd for morgendagens kreative næringer, med mulighet for praksis som en del av utdanningen.

Som student hos oss får du også jobbe mye tverrfaglig, noe som gir deg både nettverk og viktige erfaringer.Våre studenter er ettertraktet i bransjen, og har vunnet priser i både inn- og utland for sine banebrytende konsepter.

Hva lærer du? 

Presentasjon av prosjekter med lyd, bilde og tekst gjøres fra første skoledag. Evnen til å gjennomføre en presentasjon er en forutsetning for all kommunikasjon. Du vil også jobbe med digitale og analoge publiseringsplattformer, TV
 og underholdningskonsepter, samfunnsinformasjon og markedskommunikasjon.

Gjennom hele bachelorstudiet vil du jobbe med ideer og konsepter som kan danne grunnlag for visuell kommunikasjon på alle plattformer og flater. Det meste av dette arbeidet skjer i grupper, og du får løse reelle oppdrag fra ulike bransjer i løpet av studietiden.

Du vil drilles i samarbeid, meningsutveksling, etikk, og idéutvikling i små og store grupper. Med fokus på praksiserfaring og deltakelse i nasjonale og internasjonale konkurranser vil du som student fortløpende evalueres opp mot yrkespraksis.

Dette er noen av emnene du vil studere her:

  • Visuell dramaturgi og ledelse
  • Strategi og samfunn
  • Markedskommunikasjon
  • Redaksjonell kommunikasjon

Det er under de visuelle fordypningsprosjektene at du som student virkelig kan utvikle ditt eget visuelle særpreg og utforske eget talent og interesser!

Jobbmuligheter

Etter endt utdannelse kan studentene søke jobb som Art Director. Det er en internasjonal tittel, som forteller hvem som har det visuelle ansvaret for magasinet og filmen du ser på og reklamekampanjene som fyller analoge og digitale flater.

Studiet er praktisk og teoretisk, og gir deg grunnlag for å analysere og utføre kommunikasjonsoppgaver i følgende bransjer:

  • Film, radio, web og TV-produksjon
  • Reklame- og kommunikasjonsbyråer
  • Magasiner og forlag
  • Kultur og næringsliv

Velkommen til et spennende studie og starten på en kreativ karriere!

Vil du se mer av det vi driver med?

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i Art Direction på Westerdals Institutt for kommunikasjon og design, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på Art Direction? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter.

 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Liv Evjan
Les mer om Liv

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer