Årsstudium - Oslo

Makeup, maske og hår

Med denne utdanningen lærer du alle de grunnleggende teknikkene du trenger for å bli makeup-artist.

Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Årsstudium
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer
Stengt for opptak Dette studiet er nå stengt for opptak 2020. Se studier med ledige studieplasser i vårt søknadsskjema

Drømmer du om å bli makeup-artist? Kunne du tenke deg en karriere hvor du skaper spennende karakterer for film, teater og TV? Denne utdanningen gir deg de grunnleggende teknikkene du trenger for å få foten innenfor døren i en spennende og kreativ bransje!

Vi er den eneste høyskolen i Norge med en årsenhet i makeup, maske og hår, og gir deg en solid utdanning som er ettertraktet i bransjen. 

Hva lærer du? 

Med en årsenhet i makeup, maske og hår lærer du alle de grunnleggende teknikkene innen maskør- og makeup-artist-faget. Studentene skal kunne utføre skjønnsminke, teatersminke, enkle spesialeffekter og håroppsetninger.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

I løpet av studietiden din hos oss vil du blant annet få en grundig innføring i: 

  • Karakterutvikling, maske og hårdesign
  • Drakt- og stilhistorie
  • Prosjekt og produksjonsarbeid
  • Metode

Faget er også forankret i scenekunstfeltet der rolle- og manusanalyse står sentralt.

Jobbmuligheter

Med en årsenhet i makeup, maske og hår vil du kunne jobbe innen skjønnsminke som makeup-artist, og som assistent på prosjekter innenfor blant annet film, teater og mote.

Årsenheten gir grunnlag for en yrkesutøvelse som makeup-artist. Studiet kan dessuten gi grunnlag for fritak fra deler av andre utdanninger i Norge og utlandet.

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Årsstudium i makeup, maske og hår på Institutt for scenekunst, musikk og studio, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT og NISS, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Studieprogramleder

Aase Lund Mathisen
Les mer om Aase Lund

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Ønsker du studiemagasin?
Mobilnummer