Foto av studenter som planlegger en konsert med en kjøreplan.
Bachelor
Studielengde:3 år

Prosjekt­ledelse for kunst og kreativ næring

Har du en prosjektleder i magen? Vi tar deg med bak scenen og lærer deg å lede arbeidet som gir publikum fantastiske konsertopplevelser, gripende teaterforestillinger eller den neste store TV-serien.
VentelisteStengt
Foto av studenter som planlegger en konsert med en kjøreplan.

Nøkkelinformasjon

  • Praksis

    Du kan søke om praksis i en bedrift som en del av denne utdanningen.
  • Utveksling

    Du kan søke om å dra på utveksling til blant annet Danmark, Storbritannia og Tyskland.
  • Gjesteforelesere

    Har gjesteforelesere med relevant erfaring fra bransjen.
  • Viktige frister

    Søknadsfristen er utvidet. Frist for å levere opptaksprøve finner du i Mitt Kristiania. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
  • Opptakskrav

    På dette studiet må du innfri krav om generell studiekompetanse eller tilsvarende. 
  • Pris

    57 400 kr pr semester. Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
  • Bachelor
  • Høst 2024
  • Heltid
  • 180 studiepoeng
  • Oslo
  • 3 år
  • Norsk

Hva lærer du?

Dette studiet gir deg en praktisk og bransjenær utdanning i ledelse av prosjekter innenfor kreative bransjer som musikk, festival, teater, film, TV og spill. Den unike kombinasjonen av praktisk erfaring og teoretisk kunnskap gir deg kompetansen du trenger for å jobbe i prosjekter fra dag én etter fullført utdanning, som for eksempel prosjektleder, produksjonskoordinator eller inspisient.  

Du kommer til å få bryne deg på emner og fag som:   

    Studiemodell

    Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Bachelorgraden går over tre studieår. Hvert studieår er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
    Totalt 180 studiepoeng
    60 studiepoeng
    1. semester
    2. semester

    7,5 stp.

    15 stp.

    15 stp.

    7,5 stp.

    7,5 stp.

    7,5 stp.
    • LED307Ledelse og organisasjon
    • PROH-1113Kunst og samfunn

      Emnet danner grunnlaget for både den historiske og den bransjemessige forståelse av kunst og kultur. De kunstneriske uttrykkene, og de ulike måtene dette er organisert på i dagens samfunn, har sitt utgangspunkt i tidligere epoker. Dette emnet sammenligner derfor perioder, kunstarter, og bransjer slik at en oppnår en helhetlig forståelse av kunst, kultur og kreativ næring. I tillegg gir det en oversikt over bransjemangfold og tilnærmingsmåter i dagens kunstfelt i Norge og internasjonalt.

    • FIN200Prosjektfinansiering
    • PRA281Ekstern praksis

      Arbeidet med emnet skal gi studenten mulighet til å oppleve den faktiske arbeidshverdagen innen kreativ næring, samt erfaring med å arbeide over tid i en profesjonell kontekst, knytte teori til praktisk utførelse og mulighet til å etablere nettverk eksternt. Gjennom observasjon, praktisk utøvelse, samhandling og veiledning skal studenten utvikle sin faglige kompetanse og få trening i å utføre arbeidsoppgaver, alene og i samarbeid med andre. Refleksjon over egen og andres faglige utøvelse, erfaringsdeling og bearbeiding av praksiserfaringer står sentralt i emnet. Praksisperioden har en varighet på 8 uker.

      Studenten skal selv finne et egnet praksissted og følge det ordinære arbeidet i virksomheten. Ved det valgte praksisstedet skal studenten ha en veileder som, i samarbeid med studenten, planlegger arbeidet og følger opp læreprosessen. Det forventes at studenten får mulighet til å delta i arbeidsoppgaver som er relevante for studiet sitt. I tillegg får studenten en faglig veileder og kontaktperson ved Kristiania, som er tilgjengelig for studenten og praksisveilederen etter behov.

    • ENT201Innovasjon og entreprenørskap

      Gjennom teori og praksis gir emnet studenten en innføring i prosessen fra idégenerering til kommersialisering. Studenten lærer hvordan man kan anvende kunnskap og ferdigheter fra innovasjon og entreprenørskapsfeltet i etablerte bedrifter og i prosjekter med fokus på de kreative bransjene.

    • VAL999-7ADMValgemne
    • LED306Ledelse i teori og praksis

      Emnet gir en fordypning i utvalgte ledelsesteorier som selvledelse og relasjonsledelse, med fokus på lederutvikling for prosjektledere. Emnet har som hensikt å bevisstgjøre studenten på egen lederutvikling og legge til rette for at studenten kan finne trygghet i sine styrker og utviklingsområder som fremtidig prosjektleder. Som en del av lederutvikling inngår forhandlingsteorier og teknikker, samt hvordan bygge nettverk.

    • PROH-1231Juss og etikk

      Emnet gir innføring i juridiske lover, regler og prosedyrer som er relevant for virksomheter innen kreative næringer. Emnet er også en innføring i etikk både som teoretisk og anvendt fagfelt. Her belyses det problemstillinger og etiske dilemmaer i et globalisert samfunn og i forhold til mer konkrete utfordringer innenfor jus.

    • PUB300Publikumsutvikling
    • BAO391Bacheloroppgave med praksis
    • UTV999BA30Utveksling
    • FOR999-15Fordypningsemne 15 studiepoeng

    Hva kan du bli?

    Du vil under studiene få mange muligheter til å jobbe tett sammen med kulturlivet og studenter ved andre kunstfaglige studieprogrammer. Du vil være en del av prosjekter og produksjoner innen alt fra musikk, dans og teater til podkast, spill, film og festivaler.  

    Med denne bachelorgraden får du altså et godt fundament for å jobbe med planlegging og ledelse av prosjekter og produksjoner, innen scenekunstfeltet og ulike kulturelle og kreative bransjer. Du kan for eksempel jobbe med:   

      Ung kvinne i skjørt og flanellskjorte utenfor konserthus.

      Emilie gikk rett inn i drømmejobben etter studiene

      Å være festivalsjef som 24-åring og nyutdannet er noe få kan skilte med. Emilie fant sin brannfakkel, og utfordrer kulturelt der hun kan.

      Møt fagmiljøet

      • Slik jobber vi

        • Studieprogramleder er høyskolelektor Silje Straume. Hun underviser og veileder innenfor fagområdet prosjektledelse og har erfaring fra blant annet festival- og scenekunstfeltet. 
        • Førsteamanuensis Terje Gaustad underviser og veileder innenfor kreativ næring og økonomifag. Han har doktorgrad i strategi. I tillegg til lang forsknings- og undervisningserfaring har han profesjonell bakgrunn fra internasjonal filmbransje.  
        • Førsteamanuensis Kai Hanno Schwind er medieviter og underviser innenfor fagområdene kunst og samfunn, kreativ næring og juss og etikk. Han jobber også som manusforfatter og regissør, og har lang erfaring som podcaster.  
        • Høyskolelektor Mette Jorunn Meisland underviser i team og relasjoner samt ulike ledelsesfag. Hun har lang ledererfaring og veileder også team i næringslivet og er mentor for mange ledere.  
        • Høyskolelærer Henrik Maarud underviser i markedsføring og entreprenørskap. Han har bred erfaring fra oppstartsbedrifter og kreative prosjekter. I tillegg til å være musiker og produsent, styrer han sitt eget studio, plateselskap og nettbutikk.  
      • Slik er studiehverdagen

        En av de store fordelene med å studere Bachelor i prosjektledelse for kunst og kreativ næring på Kristiania er at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk på tvers av studiene. 

        Studentene jobber mye praktisk og tverrfaglig med studenter fra de andre, kreative studieretningene ved Kristiania. I løpet av studiet vil du være med på interne og eksterne produksjoner og prosjekter som gir deg praktisk erfaring. Du får innsikt i hvordan ulike bransjer og næringer løser sine oppdrag overfor kunder, oppdragsgivere og publikum. Gjennom praktiske øvinger, prosjekter og produksjoner lærer du å arbeide selvstendig og i team. 

        Vi har et nært forhold til studentene våre, og studentene blir godt kjent med hverandre. Vi vet hva som venter deg i arbeidslivet og har tro på det å jobbe praktisk, og gjerne tverrfaglig, i kombinasjon med å gi deg en solid teoretisk kompetanse.

        Hos oss møter du mange gjesteforelesere fra ulike kreative bransjer, og besøker bransjeaktører der de er. Tidligere forelesere kommer fra bedrifter som Figenschou Forlag, Riksteatret, Den Norske Opera og Ballett, Motlys og Rockefeller. 

      Å studere i et miljø hvor du er tett på de kreative bransjene, gjør deg praktisk og faglig dyktig. Vi har mye praksis og studentene knytter kontakter både på tvers av Kristianias utdanninger og ute i bransjene.

      Livet som student

      Slik er hverdagen for våre studenter!

      Slik er søknadsprosessen

      Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
      • Viktige frister

        Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
        Viktige frister
      • Behandlingstid

        For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt. NB: Tilbud sendes fra og med midten av oktober. 
        Les mer
      • Slik søker du

        På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
        Les mer
      • Semesterregistring

        Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
        Les mer
      • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

        SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
        Les mer
      • Lånekassen

        Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
        Les mer
      • Støtte og tilrettelegging

        Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
        Les mer
      • Mitt Kristiania

        Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
        Les mer
      • Studentbevis

        Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).
        Les mer

      Hva lurer du på?

      Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.
      Bestill gratis veiledning
      Bildelenke til veiledningsside.

      Ofte stilte spørsmål

      Les mer om våre studenter