Tre unge studenter i en trapp

Bachelor - Bergen og Oslo

HR, organisasjonspsykologi og ledelse

Denne HR-utdanningen er både praktisk og forskningsbasert. Studiet vil gi deg verktøyene til å utvikle organisasjonen din, og få det beste ut av relasjonene mellom medarbeidere.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
36 100 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

For å kunne utvikle, endre og skape velfungerende organisasjoner, må vi starte med å forstå hva som motiverer, driver og påvirker menneskene som jobber der. Med denne utdanningen lærer du blant annet om ledelse og lederutvikling. Du vil få innsikt i hvordan vi mennesker formes av arbeidsmiljøet og kolleger rundt oss, og hvordan vi kan gjøre kloke valg i en rekrutteringsprosess.

Du vil rett og slett få en forståelse for hvorfor organisasjonspsykologi er viktig for relasjoner, og dermed arbeidsplassens resultater og prestasjoner. HR har vært et område som har tiltrukket seg medarbeidere med mange forskjellige bakgrunner. Men den voksende betydningen av HR i organisasjoner stiller også høyere krav til relevant HR-utdannelse – noe som Høyskolen Kristiania tilbyr med dette programmet.

Hva lærer du?

Gjennom en bachelorgrad i HR, organisasjonspsykologi og ledelse lærer du om grunnleggende tema i HR-faget. Studiet byr på varierte fag, som blant annet inkluderer: 

I løpet av studietiden vil du få bryne deg på flere praktiske oppgaver, og møte kjente gjesteforelesere som gir deg et innblikk i hvilke utfordringer ulike bedrifter står i.

Etter endt studieløp kan du også velge å spesialisere deg i ytterligere ett år innen en av våre andre HR-utdanninger. På den måten får du to bachelorgrader på fire år.

Hva kan du bli?

Denne utdanningen gir deg et bredt utvalg av karrieremuligheter. Etter studiet kan du for eksempel jobbe som:

 • HR-spesialist med fordypning innen ulike felt, som blant annet trygde- og arbeidsrett, sykefravær og helse og trivsel.
 • HR Manager med ansvar for å lede det strategiske og operative HR-arbeidet, sikre god personalpolitikk, sikre alle HR-, HMS- og opplæringsrutiner og støtte ledelsen i relevant beslutninger. 
 • Konsulent i medarbeider- og lederutvikling med ansvar for å kartlegge behov og muligheter blant ansatte og ledere, bidra til kompetanseutvikling og styrke samarbeidet, effektiviten og trivselen på arbeidsplassen. 
 • Konsulent i endrings- og omstillingsprosesser, blant annet med ansvar for smidig dialog, gode forberedelser og planlegging, slik at endringer kan gjennomføres mest mulig sømløst og effektivt. 

Studiet kvalifiserer deg også til stillinger som team- og avdelingsleder, eller undervisnings- og kursstillinger. Tidligere studenter har blant annet fått jobb som:

 • Rådgiver kompetanseutvikling / HR-sjef for JM Norge
 • HR-konsulent i Oslo Kommune
 • Prosjektkoordinator i Veidekke
 • HR-assistent i Orkla

To studenter

  Slik er det å være Kristiania-student

  Vi som jobber med HR vet at mennesker som har det godt, presterer godt. På Kristiania vil du derfor bli inkludert i et klassemiljø der du får gode venner og der du samhandler faglig i grupper. Det forventes at du deltar aktivt i undervisningen og legger ned en stor egeninnsats. I tillegg til fagkompetansen, vil du også oppleve stor personlig utvikling. Arbeidslivet ønsker kandidater som kjenner seg selv, som kolleger elsker å jobbe sammen med, som skriver godt og som kan presentere muntlig. Alle disse ferdighetene vil du få trening i på Kristiania. 

  Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

  • Studentlivet er mer enn studier

   Studentlivet er mer enn studier

   Les mer
  • Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

   Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

   Les mer
  • Faglig utvikling – også etter forelesning

   Faglig utvikling – også etter forelesning

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Tre studenter som sitter i en trapp og prater

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!

  Flere artikler fra våre HR-studier

  • Derfor bør du studere HR
   Bachelor HR, organisasjonspsykologi og ledelse

   Derfor bør du studere HR

   Vurderer du å studere HR? Det kan være veldig lurt – og her forklarer vi deg hvorfor!
   Les mer
  • Tidligere HR-student Sondre fikk toppjobb – og ble gjesteforeleser
   Bachelor i HR og personalledelse

   Tidligere HR-student Sondre fikk toppjobb – og ble gjesteforeleser

   Sondre hadde alltid vært interessert i menneskene bak bedriftene, men det var ikke før en kompis tipset ham om HR og personalledelse at han fant sin inngang til karrierelivet. I dag jobber han i et internasjonalt selskap og har vært gjesteforeleser for sin gamle høyskole.
   Les mer
  • Få enda flere karrieremuligheter med en dobbel bachelorgrad i HR
   Bachelor HR, organisasjonspsykologi og ledelse

   Få enda flere karrieremuligheter med en dobbel bachelorgrad i HR

   HR-bransjen etterspør ansatte med bredere kompetanse. Derfor lanserer Høyskolen Kristiania tre doble bachelorgrader innen HR.
   Les mer
  •  – Det er aldri for sent å studere
   Bachelor i HR og personalledelse

   – Det er aldri for sent å studere

   Etter 30 år i arbeidslivet vendte Wenche Sælen (56) tilbake til studiene. Da falt valget på Bachelor i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania.
   Les mer

  Studieprogramleder

  Nora Thorsteinsen Toft

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer