Smilende studenter under forelesning. Bachelor i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Bergen og Oslo

HR og personalledelse

HR-rollen har blitt viktigere enn noensinne. Dette er studiet for deg som vil jobbe med planlegging og ledelse, og gjøre din bedrift enda bedre.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
35 600 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Medarbeiderne er organisasjoner og bedrifters viktigste konkurransefortrinn, og kampen om de beste blir stadig hardere. HR-avdelingens viktigste oppgave er derfor å sikre at både nåværende og fremtidige medarbeidere har kompetansen og evnene som trengs for at man sammen kan nå bedriftens strategiske mål.

Vil du ta dette studiet på nett?

Vi tilbyr også en Bachelor i HR og personalledelse på nett, som gir enda mer fleksiblitet og frihet i gjennomføringen.

Høyskolen Kristiania har gjennom mange år utdannet et tusentalls kandidater i HR ved våre campus i Oslo og Bergen. HR-studiene hos oss har rekordhøy gjennomføringsprosent, og de aller fleste får relevant jobb innen seks måneder etter endt utdanning. Dette skyldes blant annet tett oppfølging fra dyktige faglige, mulighet for praksis under studiene, og at man jobber med praktiske caser fra arbeidslivet.

foto av kvinne som smiler.

HR - ett fagområde, mange muligheter

Bytte spesialisering underveis, ta dobbel bachelorgrad - eller kanskje ta en PhD?

Hva lærer du?

Bachelor i HR og personalledelse er studiet for deg som vil jobbe med planlegging og ledelse av medarbeidere i en bedrift. Du lærer om viktige emner og fagområder som:

 • Rekruttering og kompetanseutvikling
  Får kunnskap om hele rekrutteringsprosessen – fra strategisk bemanningsplanlegging til onboarding av nyansatte. Lær om det å utvikle medarbeidere og ledere for å øke prestasjoner.

 • Arbeidsmiljø og psykologi
  Hva er et psykososialt arbeidsmiljø, og hvilke faktorer i og rundt oss påvirker vår opplevelse av arbeidsmiljøet? Du vil lære mer om hvorfor et godt arbeidsmiljø er viktig, både for enkeltindivider og organisasjonen som helhet. 

 • Strategisk HR og operativ personaleledelse
  HR-funksjonen kan arbeide helhetlig og strategisk for å støtte virksomheten med å nå sine mål. Få innsikt i hvordan menneskelige ressurser kan styres og utvikles, og hva det betyr å forvalte arbeidsgiveransvaret på en god måte.

 • Individuell arbeidsrett
  Du lærer om rettsforholdet mellom arbeidsgiver og arbeidstakere, og betydningen av den individuelle arbeidsavtalen.

 • Forhandling og påvirkning
  Innføring i ulike typer forhandlinger. Det blir lagt vekt på analyse, forberedelser, prosedyrer og gjennomføring. Du lærer også om bruk av påvirkningsmetoder basert på sosialpsykologisk teori.

Mattias i bakgården på kvadraturen

– Oppgavene jeg jobber med er som tatt ut av pensum

I tillegg til fagkompetansen, vil du også oppleve stor personlig utvikling. Du får trent dine refleksjons- og analytiske evner, samt å lære deg selv å kjenne i samspill med andre.

Gjennom praktiske caser og kjente gjesteforelesere får du et innblikk i hvilke utfordringer bedriftene står i. Arbeidslivet ber om praksisnære studier, og ved Høyskolen Kristiania har vi tatt dette på alvor. I ditt fjerde semester får du derfor muligheten til å ha praksis i en bedrift, og tidligere studenter har hatt praksis hos for eksempel Forsvaret, DnB, NorgesGruppen, Coca-Cola Norge, Evry og Equinor.

Du kan også velge å bruke ditt fjerde semester til å dra på utveksling. Vi har avtaler med en rekke anerkjente universiteter, blant annet UC Berkley, Hawaii Pacific University og ISM International School of Management – les mer om utveksling ved å følge denne lenken.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

HR og personalledelse – et fag for fremtiden

HR er et fagområde som vil gjøre deg til en attraktiv kandidat på arbeidsmarkedet også i fremtiden. Fordi HR-yrket handler om å samarbeide og utvikle mennesker, har digitaliseringen av arbeidslivet mindre å si for dine jobbutsikter.

HR spiller en viktig rolle i rekrutteringsprosessene, og en viktig del av jobben er å skape en arbeidsplass som kan konkurrere om de beste arbeidstakerne. Et godt arbeidsmiljø og mulighet for kompetanseheving kan være like viktig som lønnsvilkår, og dette er noe HR-avdelingen har ansvar for.

Etter endt studieløp kan du også velge å spesialisere deg i ytterligere ett år innen en av våre andre HR-utdanninger. På den måten får du to bachelorgrader på fire år.

Jobbmuligheter

Tilbakemeldingene fra næringslivet er at våre kandidater tilfører ny kunnskap til bedriften, og at de kan settes i arbeid fra dag én.

Med Bachelor i HR og personalledelse har du et bredt utvalg av karrieremuligheter, da du kan arbeide med ledelse både som leder og som ansatt i en HR-funksjon i både offentlig og privat sektor. Tidligere studenter har blant annet fått jobb som:

 • HR business partner i Telenor
 • Human Capital Associate i PwC Norge
 • Instruktør i HR og virksomhetsstyring i Forsvaret
 • HR-ansvarlig hos TAG Arkitekter
 • HR-koordinator for Wilhelmsem Ships Service
 • HR-manager i Imperial Tobacco
 • HR-manager i Forsvaret
 • Talent Acquisition konsulent i First Engineers
 • Fagkonsulent HMS i Holte AS

Etter endt bachelorgrad har du som nevnt mulighet til å bygge på graden, og få en dobbel bachelorgrad. Du kan også velge å gå videre til Master i ledelse eller Master i strategisk HR ved Høyskolen Kristiania.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Ingvil Lid Schow
Les mer om Ingvil Lid

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer

Siste nytt innen HR og personalleldese

 • Kristiania-student til prestisjeuniversitet i London
  Bachelor i HR og personalledelse

  Kristiania-student til prestisjeuniversitet i London

  Vetle Høyland Borgnes (27) fra Asker kom gjennom nåløyet og sikret seg skoleplass på et av verdens mest prestisjefulle universiteter.
  Les mer
 • Studenter hjelper studenter som sliter
  Bachelor i HR og personalledelse

  Studenter hjelper studenter som sliter

  Mange studenter har hatt et svært tøft år, og i kjølvannet av dette ansatte høyskoler og universiteter studentassistenter for å hjelpe. Nå er de i full sving!
  Les mer
 • Kaja får betalt for å finne den perfekte matchen
  Bachelor i HR og personalledelse

  Kaja får betalt for å finne den perfekte matchen

  Når du elsker å bli kjent med mennesker, hvorfor ikke gjøre karriere av det? Det gjorde tidligere HR-student Kaja, som nå jobber som rekrutterer for Telenor.
  Les mer