Simran Kaur, HR-student ved Høsykolen Kristiania, er Forsvarets første praksisstudent
Simran Kaur, Forsvarets første praksisstudentFoto: Kristine Strøm

Simran Kaur har i skrivende stund akkurat gjennomført sitt andre studieår på en bachelor i HR og Personalledelse ved Høyskolen Kristiania i Bergen. Før hun startet på utdanningen sin, avla hun førstegangstjenesten i Marinen – dette skulle vise seg å gi mersmak.

HR er faget for deg som vil jobbe med mennesker

Se alle våre HR-utdanninger

I løpet av tiden sin i førstegangstjenesten, fikk hun stillingen som avdelingtillitsvalgt i Marinen. Jobben hennes besto i å ivareta rettighetene til de vernepliktige, samt fungere som et mellomledd mellom ledelsen og de vernepliktige.

Fra menig til praksisstudent

– Etter en liten smakebit av Marinen fikk jeg blod på tann! Dette var noe jeg synes virket spennende, noe jeg kunne tenke meg å jobbe med videre, forteller Simran smilende.

Simran kunne legge bak seg femten lærerike og spennende måneder i Marinen, da hun vendte nesen mot skolebenken og høyere utdanning høsten 2018. Før hun dimitterte for aller siste gang, utvekslet hun kontaktinformasjon med sin veileder Fridtjof Karlstad, som skulle fungere som referanse for den kommende HR-studenten.

– Da jeg søkte studiepraksis i fjor høst sendte jeg en mail til Fridtjof og spurte om mulighetene for praksis i Marinen, svaret jeg fikk var svært positivt!

– Et friskt pust

I mars 2020 tok Simran sine første steg inn i sin nye rolle som Sjøforsvarets aller første praksisstudent. Hun beskriver opplevelsen svært ulik fra sin tid i førstegangstjenesten, da hun i dag sitter på enormt større kompetanse og kunnskap innen HR-faget. Veilederen Fridtjof Karlstad er godt fornøyd med den engasjerte praksisstudenten.

– Det har vært et friskt pust og en mulighet for å ha en ressurs med rett kompetanse til å gå i dybden innen et konkret tema, forteller Fridtjof.

– Det å ha en student som stiller spørsmål, og som har et sterkt ønske om å forstå de mekanismer som er i sving både i arbeidsgiverrollen og innen personell administrasjon, utfordrer veilederen, slår Fridtjof fast.

Videre forteller han at Simran har vært en flott representant for høyskolen i sin praksis. Han beskriver HR-studenten som en person med integritet, faglig innsikt og ambisjoner om å bidra.

Jobbtilbud

Etter kun noen få dager i praksis, kunne Simran glede seg over å ha fått tilbud om sommerjobb i Marinen. Med oppstart allerede i slutten av mai, er både Simran og Fridtjof fornøyd med samarbeidet så langt. 

– Det at hun har fått en korttidskontrakt frem til slutten av sommeren, skulle tilsi at begge parter er meget fornøyd med samarbeidet, avslutter Fridtjof fornøyd.

Simran_Kaun_Fridtjof_Karstad_sidebar.jpg
Fridtjof Karsltad og Simran Kaun er begge fornøyd med samarbeidetFoto: Kristine Strøm

Spennende sommer i vente

Med en givende og verdifull arbeidserfaring i vente, sitter bachelorstudenten også igjen med en praksiserfaring som har tilegnet henne evnen til å se sammenheng mellom teori og praksis.

– Jeg har blitt utfordret på ulike måter, noe som har gjort meg tryggere på meg selv og mine valg.

Simran forteller at hun både var nervøs og gruet seg før oppstarten i praksis for noen måneder tilbake siden. Men allerede fra første dag ble hun tatt godt imot, og ble vell møtt av en stab hvor alle var interesserte i å høre mer om hennes arbeid.

– Nervøsiteten forsvant ganske fort, avslutter HR-studenten smilende.

HR-søke

 • Foto av en klasse som følger en forelesning.

  HR og personalledelse

  Ønsker du å jobbe med HR? Søk på Bachelor i HR og personalledelse i dag
  Les mer
 • Foto av mann foran en vegg hvor det står "IBM Client Center".

  Forsvaret ble starten på HR-drømmen

  Les om Jo Anders som jobber i ett av verdens ledende selskaper innen teknologi
  Les mer