Jo Anders står foran skiltet til "IBM Client center" og en hvit resepsjonsbenk står bak han og veggen bak er mørk. Jo Anders har hendene i lomma og har på seg en mørkeblå skjorte og sorte jeans.

  IBM er ledende innen leveranse av teknologi og programvare til offentlig og privat sektor. I dette internasjonale selskapet jobber Jo Anders. I HR-avdelingen får han verdifull erfaring med oppgaver direkte knyttet til HR-arbeid.

  — Jeg får satt teori i praksis ved at jeg får HR-relevante arbeidsoppgaver. Jeg tenker tilbake på emner jeg har hatt som strategisk HR, markedsføring og prosjektledelse. Hva er det jeg kan bruke av den teorien som er relevant for oppgavene jeg har i dag hos IBM?

   Hos IBM utfører han ulike arbeidsoppgaver, som rekruttering i form av markedsføring av ledige stillinger og deltar på intervjuer av kandidater. Han bistår også med innspill til rekrutteringsprosessene i IBM, for å sikre at de er så gode som mulig.

   Forsvaret ble starten på HR-drømmen

   Jo Anders ble for første gang introdusert for HR-faget mens han jobbet i Forsvaret. Etter hvert gjorde han research på hva HR betyr i studiesammenheng.

   — Jeg fant ut at Kristiania kunne tilby en studiemodell jeg syntes var spennende.

   Jeg vil bruke forskningen vi lærer om på Kristiania til å gjøre noe praktisk med kunnskapen i arbeidslivet.

   I studiemodellen til Bachelor i HR og personalledelse kan du blant annet finne spennende og næringsrelevante emner som prosjekt- og prosesstyring, kompetanse- og medarbeiderutvikling og strategisk HR.

   — Jeg ville ta en utdanning som kunne gi meg kompetansen jeg trenger, og som kunne gi meg jobb rett etter studiene, forklarer Jo Anders.

   Jo Anders står utendørs med armene i kryss over brystet. Han har på seg en mørkeblå skjorte og har lys hud. Bak han er det knallrøde høstblomster som står opp av bakken. Det er også brunt høyt gress bak han.

   Trives godt på studiene

   Jo Anders forteller at nærheten til forelesere, godt studentmiljø og kompetansen du får som student på Kristiania har vært avgjørende for hans store trivsel.

   — Det beste med å studere HR og personalledelse er nærheten til forelesere. Vi har små klasser sammenlignet med mange andre høyskoler, noe som gjør at vi får et godt studentmiljø, sier han.

   Og legger til at kompetansen han får er relevant for næringslivet.

   Bildet viser logoen til IBM. Logoen er i store blokkbokstaver med linjer som former bokstavene på langs. Logoen er lyst opp og bakgrunnen er mørkegrønn.

   Drømmedag hos Skanska

   Tidligere har HR-studentene besøkt det svenske entreprenørkonsernet Skanska. Der hadde de en casedag. Her presenterte de ulike løsninger på en utfordring de fikk, knyttet til strategisk bemanningsplanlegging.

   Alle gruppene som deltok konkurrerte mot hverandre om å presentere den beste løsningen for Skanska. Belønningen var å tilbringe en dag på hovedkontoret i Oslo, hvor de skulle presentere løsningene for HR-ledergruppen. Blant vinnerne var Jo Anders.

   — Jeg liker at en får muligheten til å bruke det en har lært i reelle caser fra næringslivet. Det gir en følelse av mestring og en bredere forståelse av hva en skal jobbe med i arbeidslivet.

   Viktig ressurs for arbeidsgiver

   For Jo Anders var det viktig å skaffe relevant arbeidserfaring som student. Han forklarer at han ønsket å se koblingen og sammenhengen mellom teori i forelesningssalen og praksis i arbeidslivet.

   — Det er viktig for meg med en jobb som gir meg relevant arbeidserfaring mens jeg studerer. Det gir meg muligheten til å anvende kunnskapen min fra studiet samtidig som jeg blir en viktig ressurs for min arbeidsgiver, forklarer han.

   Hvorfor burde du studere HR?

   For Jo Anders var det å ta en Bachelor i HR og personalledelse som å treffe blink. For det vil alltid være et behov for å forstå hvordan mennesker jobber.

   — Min anbefaling til andre som har lyst til å studere HR er å få øynene opp. Uavhengig av om teknologi vil erstatte mange av jobbene vi kjenner til i dag, vil det alltid være behov for å forstå hvordan mennesker jobber, hva slags behov som vil oppstå i fremtiden i arbeidslivet, og hva vi kan gjøre for å skape et best mulig arbeidsliv.

   Han legger til at HR er en utdanning som gir mange muligheter.

   – HR er for deg som ønsker en utdanning som gir deg mange muligheter på tvers av bransjer, men med en spisskompetanse innenfor mennesker i jobb.

   Jo Anders ble uteksaminert fra Kristiania våren 2019. Han tar nå en master i teknologi, innovasjon og kunnskap på Universitetet i Oslo, og jobber fortsatt deltid i IBM.

   Foto av studenter under en forelesning i et klasserom.

   HR og personalledelse

   Ønsker du å jobbe med HR? Søk på Bachelor i HR og personalledelse i dag
   Les mer