Smilende studenter under forelesning. Bachelor i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Bergen og Oslo

HR og personalledelse

HR-rollen har blitt viktigere enn noensinne. Dette er studiet for deg som vil jobbe med planlegging og ledelse, og gjøre din bedrift enda bedre.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2021
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
35 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Programbeskrivelse
Med forbehold om endringer

Medarbeiderne er organisasjoner og bedrifters viktigste konkurransefortrinn, og kampen om de beste blir stadig hardere. HR-avdelingens viktigste oppgave er derfor å sikre at både nåværende og fremtidige medarbeidere har kompetansen og evnene som trengs for at man sammen kan nå bedriftens strategiske mål.

Høyskolen Kristiania har gjennom mange år utdannet et tusentalls kandidater i HR ved våre campus i Oslo og Bergen. HR-studiene hos oss har rekordhøy gjennomføringsprosent, og de aller fleste får relevant jobb innen seks måneder etter endt utdanning. Dette skyldes blant annet tett oppfølging fra dyktige faglige, mulighet for praksis under studiene, og at man jobber med praktiske caser fra arbeidslivet.

foto av kvinne som smiler.
HR - ett fagområde, mange muligheter Bytte spesialisering underveis, ta dobbel bachelorgrad - eller kanskje ta en PhD? Se alle dine valgmuligheter!

Hva lærer du?

Bachelor i HR og personalledelse er studiet for deg som vil jobbe med planlegging og ledelse av medarbeidere i en bedrift. Du lærer om viktige emner og fagområder som:

 • Marked, samfunn og globalisering
 • Forhandling og påvirkning
 • Bedriftsøkonomi
 • Strategisk HR
 • Rekruttering og kompetanseutvikling
 • Arbeidsrett
 • Rekruttering
 • Arbeidsmiljø og psykologi

I tillegg til fagkompetansen, vil du også oppleve stor personlig utvikling. Du får trent dine refleksjons- og analytiske evner, samt å lære deg selv å kjenne i samspill med andre.

Gjennom praktiske caser og kjente gjesteforelesere får du et innblikk i hvilke utfordringer bedriftene står i. Arbeidslivet ber om praksisnære studier, og ved Høyskolen Kristiania har vi tatt dette på alvor. I ditt fjerde semester får du derfor muligheten til å ha praksis i en bedrift, og tidligere studenter har hatt praksis hos for eksempel Forsvaret, DnB, NorgesGruppen, Coca-Cola Norge, Evry og Equinor.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Du kan også velge å bruke ditt fjerde semester til å dra på utveksling. Vi har avtaler med en rekke anerkjente universiteter, blant annet UC Berkley, Hawaii Pacific University og ISM International School of Management – les mer om utveksling ved å følge denne lenken.

HR og personalledelse er et fag for fremtiden

HR er et fagområde som vil gjøre deg til en attraktiv kandidat på arbeidsmarkedet også i fremtiden. Fordi HR-yrket handler om å samarbeide og utvikle mennesker, har digitaliseringen av arbeidslivet mindre å si for dine jobbutsikter.

En god HR-avdeling kan være bedriften eller organisasjonens største konkurransefortrinn. HR spiller en viktig rolle i rekrutteringsprosessene, og en viktig del av jobben er å skape en arbeidsplass som kan konkurrere om de beste arbeidstakerne. Et godt arbeidsmiljø og mulighet for kompetanseheving kan være like viktig som lønnsvilkår, og dette er noe HR-avdelingen har ansvar for.

Etter endt studieløp kan du også velge å spesialisere deg i ytterligere ett år innen en av våre andre HR-utdanninger. På den måten får du to bachelorgrader på fire år.

Jobbmuligheter

Tilbakemeldingene fra næringslivet er at våre kandidater tilfører ny kunnskap til bedriften, og at de kan settes i arbeid fra dag én.

Med Bachelor i HR og personalledelse har du et bredt utvalg av karrieremuligheter, da du kan arbeide med ledelse både som leder og som ansatt i en HR-funksjon i både offentlig og privat sektor. Tidligere studenter har blant annet fått jobb som:

 • HR-konsulent i Kirkens Bymisjon.
 • Human Capital Associate i PwC Norge
 • Instruktør i HR og virksomhetsstyring i Forsvaret
 • HR-ansvarlig hos TAG Arkitekter
 • HR-koordinator for Wilhelmsem Ships Service
 • HR-manager i Imperial Tobacco
 • HR-manager i Forsvaret
 • Talent Acquisition konsulent i First Engineers
 • Fagkonsulent HMS i Holte AS

Etter endt bachelorgrad har du også mulighet til å gå videre til Master i ledelse eller Master i strategisk HR ved Høyskolen Kristiania.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Ingvil Lid Schow
Les mer om Ingvil Lid

Søk på Bachelor i HR og personalledelse

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer

Siste nytt innen HR og personalleldese

 • To unge studenter som krysser gaten i Oslo

  HR - ett fagområde, mange muligheter

  Høyskolen Kristiania tilbyr en ny studiemodell for HR-studier du ikke finner noen annet sted.
 • Zlatko Vuletic i Prinsens Gate i Oslo foran Campus Kvadraturen. Mann iført skjorte og slips smiler til kamera.

  Landet drømmejobben som hotellsjef

  Bare ett år inn i bachelorutdanningen i hotelledelse landet Zlatko jobben som hotellsjef. Nå kombinerer han to bachelorprogram med stillingen.
 • Foto av Kristine Brandal, tatt på balkongen i hennes hjem.

  – Kristiania lot meg ta en dobbel bachelorgrad

  Kristine Brandal fikk utdanningen hun trengte for å lande drømmejobben.