5 studenter på Kristiania i et auditorium

Bachelor - Bergen og Oslo

HR og personalledelse

Norges viktigste verdi er ikke olje, det er mennesker. Dette studiet er starten på en spennende karriere for deg som vil jobbe med HR og ledelse.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
36 100 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Mennesker er bedrifters viktigste ressurs. Derfor trenger både offentlig sektor og privat næringsliv fagpersoner som behersker rekruttering, arbeidsrett og ledelse. Med dette studiet kan du gå rett inn i hvilken som helst virksomhet og være en ressurs fra første arbeidsdag!

Høyskolen Kristiania har gjennom mange år utdannet et tusentalls studenter innen HR, og HR-studiene hos oss har rekordhøy gjennomføringsprosent. Ikke nok med det – de aller fleste får relevant jobb innen seks måneder etter endt utdanning. Dette skyldes blant annet tett oppfølging fra dyktige faglige, mulighet for praksis under studiene, og at man jobber med praktiske caser fra arbeidslivet.

Hva lærer du?

Studiet gir deg gullrekka som arbeidsgivere etterspør: Kunnskap om rekruttering, utvikling av medarbeidere og ledere, styrking av arbeidsmiljø, samt forvaltning av arbeidsgiveransvar og arbeidsrett.

Bachelor i HR og personalledelse er studiet for deg som vil jobbe med planlegging og ledelse av medarbeidere i en bedrift. Du lærer om viktige emner og fagområder som:

Gjennom praktiske caser og kjente gjesteforelesere får du et innblikk i hvilke utfordringer bedriftene står i. Arbeidslivet ber om praksisnære studier, og ved Høyskolen Kristiania har vi tatt dette på alvor. I ditt fjerde semester får du derfor muligheten til å ha praksis i en bedrift. 

Etter endt studieløp kan du også velge å spesialisere deg i ytterligere ett år innen en av våre andre HR-utdanninger. På den måten får du to bachelorgrader på fire år.

Hva kan du bli?

Med Bachelor i HR og personalledelse kan du både jobbe i HR-funksjonen og som teamleder med personalansvar. Med noen års erfaring kan du bli HR-sjef. Tidligere studenter har blant annet fått jobb som:

 • Rekrutterer i Adecco
 • HMS-leder i Holte AS
 • HR-konsulent i Oslo kommune
 • HR-business partner i Telenor
 • HR-manager i Forsvaret

Tilbakemeldingene fra næringslivet er at våre kandidater tilfører ny kunnskap til bedriften, og at de kan settes i arbeid fra dag én.

Content Card with Image (Double): To artikler

 • – Oppgavene jeg jobber med er som tatt ut av pensum

  Mattias er på sitt siste år på Bachelor i HR og personalledelse. Selv under pandemien klarte han å lande en relevant jobb som HR Business Partner Intern.
  Les mer
 • Kaja får betalt for å finne den perfekte matchen

  Når du elsker å bli kjent med mennesker, hvorfor ikke gjøre karriere av det? Det gjorde tidligere HR-student Kaja, som nå jobber som rekrutterer for Telenor.
  Les mer

  Slik er det å være Kristiania-student

  Vi som jobber med HR vet at mennesker som har det godt, presterer godt. På Kristiania vil du derfor bli inkludert i et klassemiljø der du får gode venner og der du samhandler faglig i grupper. Det forventes at du deltar aktivt i undervisningen og legger ned en stor egeninnsats. I tillegg til fagkompetansen, vil du også oppleve stor personlig utvikling. Arbeidslivet ønsker kandidater som kjenner seg selv, som kolleger elsker å jobbe sammen med, som skriver godt og som kan presentere muntlig. Alle disse ferdighetene vil du få trening i på Kristiania. 

  Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

  • Studentlivet er mer enn studier

   Studentlivet er mer enn studier

   Les mer
  • Faglig utvikling – også etter forelesning

   Faglig utvikling – også etter forelesning

   Les mer
  • Innblikk i HR-studenters studiehverdag

   Innblikk i HR-studenters studiehverdag

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!

  Flere artikler fra våre HR-studier

  • Even studerer HR for fremtidens arbeidsplass
   Bachelor i HR, teknologi- og digitaliseringsledelse

   Even studerer HR for fremtidens arbeidsplass

   Etter mange år i Forsvaret var det på tide med karriereskifte. Ønsket om å jobbe med mennesker førte han til et fremtidsrettet HR-studium. 
   Les mer
  • Stine fra Høyskolen Kristiania er ny styreleder i SiO
   Bachelor HR, organisasjonspsykologi og ledelse

   Stine fra Høyskolen Kristiania er ny styreleder i SiO

   Stine Johannessen hadde egentlig lovet seg selv å ta en pause fra utvalg og verv. Nå er hun styreleder i SiO.
   Les mer
  • Kristiania-student til prestisjeuniversitet i London
   Bachelor i HR og personalledelse

   Kristiania-student til prestisjeuniversitet i London

   Vetle Høyland Borgnes (27) fra Asker kom gjennom nåløyet og sikret seg skoleplass på et av verdens mest prestisjefulle universiteter.
   Les mer
  • Studenter hjelper studenter som sliter
   Bachelor i HR og personalledelse

   Studenter hjelper studenter som sliter

   Mange studenter har hatt et svært tøft år, og i kjølvannet av dette ansatte høyskoler og universiteter studentassistenter for å hjelpe. Nå er de i full sving!
   Les mer

  Studieprogramleder

  Ingvil Lid Schow
  Les mer om Ingvil Lid

  Søk på Bachelor i HR og personalledelse

  Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer