En gruppe studenter samlet rundt et kafébord.

Bachelor - Bergen og Oslo

Dobbel bachelor i HR, organisasjonspsykologi og ledelse

Det moderne arbeidslivet er komplekst, og virksomheter trenger ansatte med kunnskap innen HR, organisasjonspsykologi og ledelse. Med denne doble bachelorgraden får du viktig kompetanse, samtidig som du blir mer ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
36 100 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Virksomheter som ønsker å vokse og skape verdier, er avhengig av ansatte som trives. Akkurat derfor er det så viktig med en HR-avdeling som forstår hvordan mennesker formes av arbeidsmiljøet og kollegene, hvordan man gjør kloke valg i rekrutteringsprosesser, og hva som skal til for å skape gode ledere og gode samspill mellom ledere og ansatte. 

Tar du en dobbelt bachelor i HR, organisasjonspsykologi og ledelse, får du to bachelorgrader i løpet av fire år. Studieprogrammet er lagt opp slik at du tar ett år med påbygning (60 studiepoeng) etter gjennomført bachelorgrad (180 studiepoeng). Dette gir deg en bredere faglig kunnskapsbase, noe som igjen kan åpne opp et større jobbmarked og flere karrieremuligheter. 

Hva lærer du?

Tar du en dobbel bachelorgrad i HR, organisasjonspsykologi og ledelse vil du få en grunnleggende innføring i en rekke temaer innen HR-faget. Du vil få en bedre forståelse av forretningsdrift, samt hvordan omgivelsene og samfunnet påvirker virksomheten.

Du vil studere ledelse av mennesker og organisasjoner, hvordan ledere og ledelse kan utvikles, samt hvordan endrings- og omstillingsprosesser bør håndteres. I tillegg vil du få et innblikk i organisasjonens ulike sosiale systemer, og hvordan disse henger sammen og påvirker hverandre.

Studiet byr på varierte fag, blant annet: 

 • Sosialpsykologi, gruppe- og teamutvikling
 • Personlighetspsykologi og seleksjonsmetoder
 • Ledelse og lederutvikling
 • Ledelse i endring og omstilling

Artikler

 • Foto av mann i skjorte.

  HR-studiet ble startet på internasjonal karriere

  Mathias studerte HR og er i dag løsningsingeniør i Salesforce i London.
  Les mer her!
 • Foto av kvinne som holder en kopp.

  Derfor er HR-studiene så viktige

  Med en bachelorgrad i HR blir Anne Helene Søreng en viktig del av arbeidet med å styrke arbeidsmiljøet og de menneskelige ressursene.
  Les mer her!

Hva kan du bli?

Med en dobbel bachelorgrad i HR, organisasjonspsykologi og ledelse vil du bli en ettertraktet arbeidssøker og kvalifisere til en rekke ulike roller i en HR-avdeling. Du vil kunne bidra med lederstøtte og lederutvikling, arbeidsmiljø- og kulturutvikling, samt konfliktløsning og endringsprosesser. Du vil kunne jobbe i konsulentvirksomheter innen HR og organisasjonsutvikling, både på individ-, gruppe- og organisasjonsnivå.

Utdanningen gir deg et bredt utvalg av karrieremuligheter, og etter studiet kan du for eksempel jobbe som:

 • HR-spesialist med fordypning innen ulike felt, som blant annet trygde- og arbeidsrett, sykefravær og helse og trivsel.
 • HR Manager med ansvar for å lede det strategiske og operative HR-arbeidet, sikre god personalpolitikk, sikre alle HR-, HMS- og opplæringsrutiner og støtte ledelsen i relevant beslutninger. 
 • Konsulent i medarbeider- og lederutvikling med ansvar for å kartlegge behov og muligheter blant ansatte og ledere, bidra til kompetanseutvikling og styrke samarbeidet, effektiviten og trivselen på arbeidsplassen. 
 • Konsulent i endrings- og omstillingsprosesser, blant annet med ansvar for smidig dialog, gode forberedelser og planlegging, slik at endringer kan gjennomføres mest mulig sømløst og effektivt. 

Slik er det å være Kristiania-student

Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, linjeforeninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder.

Høyskolen Kristiania har sentrumsnære og moderne lokaler, med fasiliteter som kafeer, biblioteker, lesesaler og møterom. Her finner du også Karrieresenteret, Studentklinikken og en helt egen startup-inkubator, hvor du som student og gründer kan få god veiledning. Målet er at alle skal få en spennende og minnerik studiehverdag, også utenfor klasserommet!

 • Studentlivet er mer enn studier

  Studentlivet er mer enn studier

  Les mer
 • Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

  Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

  Les mer
 • Faglig utvikling – også etter forelesning

  Faglig utvikling – også etter forelesning

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Tre studenter som sitter i en trapp og prater

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Studieprogramleder

Tine Svane Hansen

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer