Fire studenterrundt et bord.
Studenter ved Master i markedsføringsledelse.Foto: Fredrikke Wiheden

Hva betyr markedsføring? 

Enkelt forklart handler markedsføring om å forstå menneskelige behov, og oppfylle disse behovene på en smart og effektiv måte. Slik at kundene kommer tilbake til deg og ikke til dine konkurrenter. Med dette sagt er markedsføring er en stor prosess; kundemøter, planlegging, gjennomføring og evaluering.

Uansett ledd har all markedsføring én ting til felles; det handler om å forstå, og å svare på hva kundene ønsker seg og hva deres behov faktisk er. For ofte kan kundenes behov være noe de ikke har tenkt på selv. Bare tenk på TikTok - du visste ikke at du hadde et behov for appen før den ble skapt! 

Hva kan man studere?

Bare på Kristiania kan du studere over seks bachelorutdanninger innen markedsføring. I tillegg tilbyr Kristiania en toåring master innen markedsføringsledelse, flere fagskoleutdanninger og nettstudier innen markedsføring og salg. Her er en oversikt:

Flere at studiene tilbyr også praksis, eller såkalte internship, hvor studenter får prøve seg ut i bransjen som en del av utdanningen! Dette skaper nettverk og jobberfaring hvor studenter får teste seg ut bransjen, og finner ut hva de vil jobbe med. Ved at markedsføring er et veldig bredt fagfelt, er det ikke rart at de som studerer markedsføring kan få jobb i forskjellige spennende yrker. Det er derfor ikke overraskende at våre studenter har landet forskjellige spennende jobber.

Foto av kvinnelig student i Kristiania-genser.

Noe du lurer på?

Snakk med en av våre hyggelige studieveiledere her!

Hva kan man bli?

Våre markedsføringsstudenter har klart å kapre flere spennende jobber. Dette fordi yrket er høyst aktuelt i dagens digitale samfunn - med enorm etterspørsel.

I fjor fikk Amalie Trengereid (27) jobb som innholdsprodusent i TV 2 Sporten mens hun studerte markedsføring og merkevareledelse i Bergen. På en annen side fikk Kjersti Folkestad Valland jobbtilbud av Tesla som Inside Sales Advisor ved siden av studiet. Både Amalie og Kjersti hadde tatt samme bachelorgrad. Dermed åpner studier i markedsføring opp for flere spennende jobber!