Foto av fem unge kvinner som studerer mobiltelefonene sine.

Fagskole - Oslo

Fashion Brand Communication

Kunne du tenke deg å jobbe med merkevarekommunikasjon i mote- og livsstilsbransjen? Da er Fashion Brand Communication utdanningen for deg.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
57 400 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Institusjonen ESMOD har utviklet seg i takt med mote- og livsstilsmarkedets behov i 180 år. I dag tilbyr ESMOD International to utdanningsløp som de kaller henholdsvis creation og business. Studiet Fashion Brand Communication bygger på sistnevnte.

ESMOD Oslos toårige fagskoleutdanning Fashion Brand Communication er rettet mot mote- og livsstilsindustrien, og tar for seg merkevarekommunikasjon i dette omfattende feltet. Fordi utdanningen inngår i ESMODs internasjonale utdanningsnettverk, vil perspektivet vi jobber ut fra også være internasjonalt.

Gjennom utdanningen vil du få en grundig innføring i dagens praksis innen markedsføring og kommunikasjon i mote- og livsstilsbransjen. Du vil lære å bygge kjennskap til en eksisterende merkevare, samt kommunisere produkter og tjenester mot spesifikke målgrupper.

Videre vil du få kunnskap om hvordan man jobber med produktutvikling, for å bygge en bredere og mer bærekraftig merkevare, gjennom tilpasning og utvidelse av merkevarens sortiment med nye produktgrupper.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Studieplanen er utarbeidet etter ESMOD Internationals pensum for utdanningen ESMOD Fashion Business. For å få en helhetlig forståelse for moteindustrien og alle aktørene i bransjen, vil du få en innføring i stilhistorie, trender, tendenser og segmenter. Dette danner et godt grunnlag for å lære om branding og merkevareutvidelse.

Utdanningen består av følgende emner:

 • Trender og livsstil 
 • Merkevareutvidelse og tilpasning  
 • Merkevarekommunikasjon  
 • Profesjonalisering 

ESMOD Oslo har et omfattende kontaktnett innen motebransjen, både nasjonalt og internasjonalt. Dette nettverket benyttes aktivt i utdanningen gjennom gjestelærere, sensorer/jurymedlemmer, bedriftsbesøk og prosjektoppgaver.

Med kunnskapen og ferdighetene du sitter igjen med etter endt utdanning, vil du kunne definere en aktørs kommunikasjonsbehov og finne innovative løsninger på morgendagens markedsutfordringer. Du vil ha en inngående forståelse av mote- og livsstilsindustrien, og hvilken rolle enhver profesjonell aktivitet har i merkevarekommunikasjonen.

Elinor Johanne Hess har kort, blondt hår. Hun har transparente briller på hodet, sennepsgul skjorte, rød neglelakk og en nøkkelhank rundt halsen. Hun sitter ved en pult med en Mac fremfor seg.

ESMOD Oslo lanserer etterspurt moteutdanning

Hva kan du bli?

Etter fullført og bestått utdanning kan du jobbe innenfor mote- og livsstilsbransjen med: 

 • Merkevareutvidelse
 • Merkevaretilpasning
 • Digital kommunikasjon
 • Digital markedsføring
 • Innholdsmarkedsføring
 • Inbound marketing
 • CRM (Customer relationship management)
 • Community manager (etablere en "online community")
 • VIP-influencing - Arbeid med sosiale medier
 • Arbeid i PR-byrå
 • Arbeid i agentur
 • Arbeid i trendbyrå
 • Arbeid med CMS (Content management system)

Dersom du ønsker å studere videre, kan du søke opptak til det tredje året ved ESMOD Paris’ utdanning ESMOD Fashion Business, på NKR-nivå 6.

Tre kvinnlige studenter ved ESMOD Oslo sitter ved en pult i klasserommet på Spikersuppa. Fremfor seg har de ulike typer stoffer. Bak dem står det flere prøvedukker.

ESMOD Oslo lanserer etterspurt moteutdanning

Den toårige utdanningen Fashion Brand Communication retter seg mot deg som ønsker å jobbe med merkevarekommunikasjon i mote- og livsstilsindustrien. Studiet er det første av sitt slag i Norge, og svarer på kompetansebehovet i den internasjonale motebransjen. – Med denne lanseringen blir ESMOD Oslo som institusjon komplett, og vi fortsetter å leve opp til vårt rykte om å levere kompetanse på elitenivå til morgendagens motebransje, avslutter hun.
Les mer

Om ESMOD Oslo

ESMOD Oslo har utdannet designere og modellører siden 1990. Vår fagskoleutdanning er forankret i solide tradisjoner gjennom 180 år. Hvis du ønsker deg en fremtid innen mote og har lyst til å leve av din lidenskap, tilbyr vi den eldste og mest prestisjetunge utdanningen innen vårt fagfelt.

ESMOD Oslo er en del av det internasjonale utdanningsnettverket ESMOD International. Nettverket har i dag 20 skoler rundt om i hele verden.

Med den grundige ESMOD-utdanningen som fundament, kan du påta deg mange ulike arbeidsoppgaver og stillinger i motebransjen. Vår styrke er modernitet i arbeidsmetoder, teknologi og industri.

Med vår utdanning kan du oppnå det anerkjente ESMOD-diplomet. Dette har høy prestisje i moteverden, og vil gi deg et fortrinn når du skal ut i bransjen!

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

 • Feirer 180 år som internasjonal motefagskole
  Motedesign- og modellismemedarbeider

  Feirer 180 år som internasjonal motefagskole

  15. til 19. november 2021 markerer ESMOD International sitt 180-årsjubileum. Les mer om den store jubileumsfesten her!
  Les mer
 • Den nye kolleksjonen til IDIOM OSLO kan halvere klesskapet ditt
  Motedesigner og modellør

  Den nye kolleksjonen til IDIOM OSLO kan halvere klesskapet ditt

  Våren 2022 lanserer Torry Orderud en ny reversibel kolleksjon, under klesmerket IDIOM Oslo.
  Les mer
 • Skyhøyt nivå på årets kolleksjoner fra ESMOD Oslos avgangsstudenter
  Motedesigner og modellør

  Skyhøyt nivå på årets kolleksjoner fra ESMOD Oslos avgangsstudenter

  Tradisjonen tro avsluttes skoleåret ved ESMOD Oslo med en storslått avgangsvisning av studentenes kolleksjoner. Se den her!
  Les mer
 • ESMOD Oslo lanserer etterspurt moteutdanning
  Fashion Brand Communication

  ESMOD Oslo lanserer etterspurt moteutdanning

  Jobbe med merkevarekommunikasjon i motebransjen? Les mer om ESMOD Oslos nye utdanning Fashion Brand Communication!
  Les mer
 • Fashion Brand Communication
  Fashion Brand Communication

  Fashion Brand Communication

  Kunne du tenke deg å jobbe med merkevarekommunikasjon i mote- og livsstilsbransjen? Da er Fashion Brand Communication utdanningen for deg.
  Les mer
 • ESMOD-studenter gir nytt liv til gamle Bergans-produkter
  Motedesigner og modellør

  ESMOD-studenter gir nytt liv til gamle Bergans-produkter

  Motestudentene ved ESMOD Oslo har redesignet brukte produkter fra Bergans, og forvandlet gamle klær og turutstyr til konseptuelle moteplagg.
  Les mer
 • Motedesigner og modellør
  Motedesigner og modellør

  Motedesigner og modellør

  Drømmer du om å bli motedesigner? Hvis du ønsker deg en fremtid innen mote og har lyst til å leve av din lidenskap, tilbyr ESMOD Oslo den eldste og mest prestisjetunge utdanningen innen fagfeltet.
  Les mer
 • Motedesign- og modellismemedarbeider
  Motedesign- og modellismemedarbeider

  Motedesign- og modellismemedarbeider

  Interessert i mote? Med ESMOD Oslos ettårige fagskoleutdanning som fundament, kan du påta deg mange ulike arbeidsoppgaver og stillinger i motebransjen.
  Les mer

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer

Studieprogramleder

Kari Søreide
Les mer om Kari