Foto av tre studenter i samtale.

Master - Samlingsbasert

Erfaringsbasert master i ledelse for kreativ næring

Med denne mastergraden får du unik kompetanse innen ledelse, spesielt utformet for å møte dagens og fremtidens krav til ledere innen kreativ næring.  

Studiested
Samlingsbasert
Mulig grad
Master
Studiepoeng
90
Gjennomføring
Deltid
Språk
Norsk
Opptakskrav
Pris
Se pris per emne
Programbeskrivelse
Bildelenke til veiledningsside.

Spørsmål om studiet?

Erfaringsbasert master i ledelse for kreativ næring ved Kristiania er skreddersydd for å møte kompetansebehovene til deg som har eller ønsker lederansvar innen kreative næringer.

 • Tilbudet består av en rekke emner. Du kan velge om du vil ta ta enkeltemner som en videreutdanning eller å sette dem sammen til en mastergrad.
 • Studiet tilbys på deltid og er samlingsbasert. Det er derfor enkelt å kombinere med jobb og privatliv. Slik kan du også bygge nettverk samtidig som du øker egen kompetanse.

Accordion kreativ næring

Hva lærer du?

Bransjene innenfor kreativ næring, både i Norge og internasjonalt, har vært gjennom en profesjonalisering som gjør at det i dag stilles større krav til ledere enn tidligere.   

Dette bransjetilpassede videreutdanningsprogrammet er bygget opp rundt fagområdene lederskap, strategisk ledelse, styring og markedsføringsledelse og gir deg den faglige tyngden du trenger, enten du har eller skal innta en stilling med lederansvar. 

Hos oss får du fordype deg i emner som: 

Utdanning tett på arbeidslivet

Alle studier ved Kristiania er utviklet basert på bransjens behov. Det betyr at du lærer det som trengs i din jobb.

Uansett om du allerede har en lederposisjon eller ikke, vil denne mastergraden gi deg kompetansen du trenger til å møte både dagens og fremtidens krav. Du får en unik og skreddersydd kombinasjon av fag og verktøy, slik at du er bedre rustet til å lykkes som leder innen kreative bransjer.

Du får blant annet:

 • kunnskap om hvordan riktig valg av ledelsesformer kan bidra til økt økonomisk og kulturell verdiskaping, og innsikt i hvordan de kreative bransjenes særtrekk legger føringer for både ledelse og verdiskaping
 • innsikt i teori og metoder hentet fra lederskap, strategisk ledelse, styring og markedsføringsledelse som hjelper deg forstå hvordan din ledelse påvirker verdiskapingen
 • et solid faglig fundament for å analysere aktuelle problemstillinger i de kreative bransjene knyttet til etikk, bærekraft, mangfold og internasjonalisering fra et ledelsesperspektiv
 • muligheter til å jobbe med helt konkrete spørsmål og problemstillinger fra din egen jobb eller virksomhet i kreativ næring slik at kunnskapen du tilegner deg umiddelbart blir anvendbar

Møt fagmiljøet

I emnene som tilhører dette programmet vil du møte forelesere som jobber i krysningspunktet mellom kunst og ledelse. Fagmiljøet tilhører forskningsgruppen Arts Management and Leadership Research Group, med medlemmer fra både School of Arts, Design and Media (Norges største kunstfaglige utdanningsmiljø) og School of Communication, Leadership, and Marketing. De forsker blant annet på ledelse av kreative prosesser og organisasjoner, kultur- og medieøkonomi, samt betydningen av kreative kompetanser innenfor ledelse og administrasjon, og publiserer jevnlig i ledende internasjonale forskningstidsskrifter.

Studieprogramleder

Terje Gaustad har doktorgrad i strategisk ledelse fra Handelshøyskolen BI. Han har forsket på blant annet prosjektstrategi og finansiering, rettighetstransaksjoner, og strategisk storytelling, samt ledet flere utredninger av filmbransjen.

Les mer på Terje Gaustads ansattside.

Fagmiljø accordion

Fagmiljøet jobber tett på de kreative bransjene, ikke bare i forskning og undervisning, men også gjennom konsulent- og utredningsarbeid, styreverv, og lignende. Flere av foreleserne du vil møte har i tillegg til sin akademiske karriere profesjonell erfaring fra kreativ næring.

Ofte stilte spørsmål

Studiedetaljer

 • Nye dataprogrammer hjelper bønder å dyrke mer og bedre korn
  Kunnskap Kristiania

  Nye dataprogrammer hjelper bønder å dyrke mer og bedre korn

  Forskere utvikler verktøy for å hjelpe bøndene med å få best mulig avling på en mest mulig bærekraftig måte
  Les mer
 • What can we learn from a Swedish fashion brand to innovate for a sustainable future?
  Kunnskap Kristiania

  What can we learn from a Swedish fashion brand to innovate for a sustainable future?

  How can we ensure that innovation leads us to a better future and not a dystopian one?
  Les mer
 • Når lederen ikke lytter til innspill
  Kunnskap Kristiania

  Når lederen ikke lytter til innspill

  Hva bør du gjøre dersom tilbakemeldingene dine ikke faller i god jord?
  Les mer
 • Akupunktur kan hjelpe mot kronisk tretthet
  Kunnskap Kristiania

  Akupunktur kan hjelpe mot kronisk tretthet

  En ny studie gir gryende bevis for at akupunktur virker positivt for å behandle kronisk tretthet hos overlevende etter brystkreft.
  Les mer
Enkeltemne
10-40 timers studier per uke

7.5-30 studiepoeng per semester

Erfaringsbaserte mastergrader og emner er fleksible og tilpasset deg som er i jobb. Studiene foregår på deltid og gjennomføres som samlingsbasert undervisning i Oslo og noe på nett. Du kan ta enkeltemner på masternivå som en videreutdanning, eller å sette dem sammen til en erfaringsbasert mastergrad.

Studieplanlegger

For deg som ønsker å gjennomføre studiet i eget tempo og/eller har en tilpasset studieplan.

Sammendrag

Sammendrag