9997 - Nettstudium emne

Faglig godkjenning

Du kan søke om faglig godkjenning på studier ved Høyskolen Kristiania, basert på tidligere beståtte emner og eksamener ved andre utdanningsinstitusjoner

Studiested
Nettstudium
Opptakskrav
Nei
Gjennomføring
Heltid / deltid
Emnekode
9997
Emnebeskrivelse

Du kan i henhold til UH-lovens paragraf 3-5 søke om faglig godkjenning av emner ut i fra beståtte emner og eksamener fra annen akkreditert utdanning eller ut i fra tidligere ikke-akkreditert utdanning og erfaring (realkompetanse)

Du vil ikke få faglig godkjenning på årsstudium. Dette grunnet krav om minimum 60 fullførte studiepoeng fra den utdanningsinstitusjonen som skal utstede vitnemålet. 

Hvem kan søke faglig godkjenning?

Slik går du frem for å søke om faglig godkjenning:

 1. Du må bestille produktet "faglig godkjenning". Kort tid etter bestilling vil du motta en ordrebekreftelse hvor det ligger vedlagt et skjema som må fylles ut. 
 2. Følg instruksjonene oppgitt på første side i skjemaet du mottar for søknad om faglig godkjenning. 
 3. Sammen med skjemaet må du legge ved karakterutskrift/vitnemål, emnebeskrivelser fra semesteret emnet ble gjennomført samt litteraturlister. 

Dokumentasjonen lastes opp på "Mitt Kristiania" som du vil få tilgang til etter bestilling. Søknaden kan ikke behandles før all relevant dokumentasjon er mottatt. All utdanning som er fullført og bestått frem til søknadstidspunktet må søkes og vurderes i samme søknad for faglig godkjenning.

Vi har en behandlingstid på fire til åtte uker etter at dokumentasjonen er fullstendig og videresendt studieprogramleder.

Vi gjør oppmerksom på:

 • Har du en utenlandsk utdannelse må du søke om NOKUT-godkjennelse før vi kan gi deg vurdering.
 • Det er ikke angrerett knyttet til tjenesten faglig godkjenning. Dersom du er i tvil om din kompetanse kvalifiserer til faglig godkjenning til høyere utdanning, kan du ta kontakt med oss på studier@kristiania.no

Emne detaljer

  Dette emnet inngår i

  Faglig godkjenning

  Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.