Portrett av Guro Kjensli Johansen og Frida Bogen Lauritzen  (Somnium Animation Studio) med animasjonsgrafitti i bakgrunn.
Under studietiden startet Guro og Frida Somnium Animation Studios for å følge drømmen om å produsere kortfilmer på heltid. Foto: Somnium Animation Studio

– Å bli spurt om å lage denne musikkvideoen føltes helt surrealistisk. Det var utrolig kult og spennende, sier Guro mens Frida nikker ved siden av henne. 

Portrett av Guro Kjensli Johansen , tidligere student i 3d og animasjon ved Fagskolen Kristiania. Guro har oppsatt hår, øredobber og en svart genser på seg.
– Å bli spurt om å lage denne musikkvideoen føltes helt surrealistisk, sier tidligere animasjonsstudent ved Fagskolen Kristiania, Guro Kjensli Johansen.Foto: Somnium Animation Studio

Musikkvideoen har allerede rundet over 200.000 avspillinger på YouTube, og i kommentarfeltet strømmer det inn lovord fra fans verden over som hyller de to unge animatørene for jobben de har gjort. «Somnium Animation Studios killed it», skrev Goody Grace til jentene på sin Instagram-profil.

Fagskolen Kristiania førte oss sammen, og dette har vært avgjørende for vår suksess. 

– Vi trodde det var svindel 

Guro og Frida fullførte nylig det toårige fagskolestudiet Spillgrafikk og animasjon (tidligere 3D og animasjon). Under studietiden startet de animasjonsselskapet «Somnium Animation Studios», for å følge drømmen om å produsere kortfilmer på heltid.

Det var ved en tilfeldighet at de amerikanske produsentene fra Atlantic Records snublet over jentenes eksamensfilm «Hjerterom» på YouTube. De ble svært imponerte over arbeidet, og tok raskt kontakt.

– Det var flaks at vi leste e-posten fra produsentene, fordi den havnet i søppelposten. Vi trodde først det var svindel, ler Guro.

Jente og gutt som ser på en mobil

Velg blant 20 fagskolestudier innen kreativitet og teknologi!

Etter en samtale med produsentene forsto de derimot at dette var en seriøs, og muligens karriere-endrende henvendelse.

Animasjon fra musikkvideoen "Nothing good".  Spøkelseshus med grønt lys fra vinduene. I bakgrunnen er det en stor måne og foran huset står en jente og en gutt.
Produsentene fra Atlantic Records ønsket en ferdiganimert musikkvideo på 14 dager – en nesten umulig oppgave – og Guro og Frida måtte jobbe døgnet rundt for å få den ferdig i tide. Foto: Somnium Animation Studio

– Vi satt på biblioteket og ble nesten kastet ut fordi vi ble så begeistret. Vi trodde ikke helt på det før vi hadde signert kontrakten, sier Frida.

Produsentene likte stilen vår og vi fikk mye frihet i den kreative produksjonen.

To uker med intens jobbing 

Produsentene Adam Faze og Jamie Dolan ønsket en ferdiganimert musikkvideo på 14 dager – en nesten umulig oppgave – og Guro og Frida måtte jobbe døgnet rundt for å få den ferdig i tide. Storyboardet ble tegnet av Frida på bare noen timer, og produsentene var storfornøyd med skissene som ble presentert.

– De likte stilen vår og vi fikk mye frihet i den kreative produksjonen. Musikkvideoen ble veldig annerledes fra eksamensfilmen vår «Hjerterom». Det var kult å kunne vise at vi har en bredde og er god på forskjellige ting, sier Guro.

– Karakterdesignet var de litt strengere på. Vi hadde dårlig tid, men måtte tilpasse det til de ble fornøyd. Noen dager før deadline fikk vi godkjent det siste karakterdesignet, forteller Frida.

For å kunne jobbe enda mer effektivt, flyttet Frida inn til Guro under produksjonen av musikkvideoen. Selv om det ble lite søvn disse ukene, er de to vant til et høyt arbeidstempo fra studietiden.

– Vi liker å jobbe og er ikke redd for å gi jernet. Vi elsker det vi gjør, sier Frida.

Jente og gutt som ser på en mobil

Velg blant 20 fagskolestudier innen kreativitet og teknologi!

Møttes på fagskolen 

Portrett av Frida Bogen Lauritzen . Hun er tidligere student i 3d animasjon på fagskolen Kristiania. Frida har langt, blondt hår og en hvit t-skjorte på seg.
For å kunne jobbe enda mer effektivt, flyttet Frida inn til Guro under produksjonen av musikkvideoen. Selv om det ble lite søvn disse ukene, er de to vant til et høyt arbeidstempo fra studietiden.Foto: Somnium Animation Studio

Da Guro og Frida havnet i sammen klasse på 3D- og animasjonsstudiet, tok det ikke langt tid før de skjønte at de hadde god kjemi.

– Fagskolen Kristiania førte oss sammen, og dette har vært avgjørende for vår suksess. Gjennom de ulike prosjektene på studiet, har vi hatt mulighet til å utforske samarbeidet vårt, sier Guro.

Vi er et utrolig bra team og utfyller hverandre svært godt.

– Nå er vi partnere i Somnium Animation Studios. Vi er et utrolig bra team og utfyller hverandre svært godt. Vi gir hverandre konstruktive tilbakemeldinger og vokser sammen som animatører. Selv om vi tegner ulike stiler så flettes de inn i hverandre, og passer alltid sammen, sier Frida.

I tillegg til å ha funnet hverandre på fagskolen, fikk jentene også et godt forhold til lærerne på studiet.

– Lærerne har vært veldig støttende. De følger med på det vi gjør, og vi kan fremdeles sende meldinger til dem dersom vi trenger hjelp eller har spørsmål. De bidrar til å gjøre deg til den beste versjonen av deg selv, og gir deg den lille ekstra oppmerksomheten du trenger, sier Guro.

– Man må selvfølgelig legge ned litt egeninnsats også; de holder deg ikke i hånden, men hjelper deg med å ta avgjørelser og å stå på egne ben, tilføyer Frida.

Jente og gutt som ser på en mobil

Velg blant 20 fagskolestudier innen kreativitet og teknologi!

Går en lys fremtid i møte  

Fremover ønsker de to ferske animatørene å produsere flere kortfilmer, samtidig som de lager reklame- og musikkvideoer på bestilling. Drømmen er å etter hvert produsere en egen langfilm.

– Vi ønsker å jobbe med 2D-animasjon. De siste årene har stilen blitt litt oversett, men trenden viser nå at det begynner å komme tilbake, sier Frida.

– Vi er spente på hva som skjer videre. Vi fikk en pangstart på karrieren, det blir spennende å se hva som kommer nå, tilføyer Guro.

– Vi er åpen for business så det er bare å ta kontakt, sier Frida til slutt.

Se musikkvideoen "Nothing Good" her!

bottom block