Studenter jobber med en prosjektskisse på papir. Fagskolestudiet Prosjektledelse ved Høyskolen Kristiania.

Fagskole - Oslo

Prosjektledelse

Prosjektlederutdanningen er studiet for deg som liker å lede andre, er selvdreven og god til å strukturere. Studiet gir deg også mulighet for internasjonal sertifisering.

Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer
Opptaket for 2020 er stengt Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året Se alle våre nettstudier

Ønsker du å lære å lede større og mindre prosjekter? Stadig flere oppgaver løses som prosjekter, og kompetanse innen planlegging og ledelse av prosjekter er stadig mer etterspurt i arbeidslivet.

På dette studiet vil du lære metoder og teknikker som kan anvendes i alle typer prosjekter, og du vil få innsikt i særtrekk ved prosjekter i ulike bransjer.

I løpet av studiet får du tilbud om å ta en IPMA-sertifisering, som er en internasjonalt anerkjent sertifisering innen prosjektledelse. Dette er en høythengende sertifisering som gir deg en ekstra tyngde som prosjektleder. Sertifiseringen koster vanligvis mange tusen kroner, men på fagskolen får du det inkludert i studieavgiften. 

Utdanningen passer både som tilleggsutdanning for deg som allerede har studert på fag- eller høyskolenivå, og som en selvstendig utdanning. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du?

På studiet vil du lære å gjennomføre et prosjekt fra idéstadiet, til planlegging, gjennomføring og evaluering. Du vil gjennom utdanningen opparbeide deg prosjektlederkompetanse, med sterkt fokus på anvendelse av verktøy og metoder for profesjonell og strukturert prosjektstyring- og ledelse.

Du vil i stor grad samarbeide med andre studenter i klassen i gjennomføring av prosjektene, her vil du selv erfare og lære om teamsamarbeid og teamledelse.

Fagskolen har egne prosjekter hvor du får gjennomføre ulike type arrangementer. I løpet av studiet vil du også få mulighet til å gjennomføre prosjekter i samarbeid med eksterne aktører. Gjennom disse prosjektene vil du lære om samhandling med ulike parter og interessenter i et prosjekt.

I løpet av studietiden din hos oss vil vi gå i dybden på temaer som: 

 • Hvordan du skal starte, gjennomføre, avslutte og overlevere et prosjekt
 • Ledelse av kreative prosesser og team
 • Endringsledelse og konflikthåndtering
 • Teamcoaching og selvledelse

I tillegg får du god innsikt i fag som markedsanalyse, markedsføring, forretningsutvikling og entreprenørskap.

Etter ett år med prosjektledelse på fagskolen, vil du ha en unik yrkes- og bransjerettet kompetanse og vil kunne jobbe som prosjektleder i en rekke bransjer.

Jobbmuligheter

Å kunne utvikle og lede prosjekter er en etterspurt kvalitet som ofte kombineres med annen utdanning eller praktisk erfaring.

Etter fullført utdanning vil du ha tilegnet deg kunnskapen og ferdighetene som skal til for å være en driftig prosjektleder.

Aktuelt fra prosjektledelse

Se flere artikler fra Fagskolen Kristiania
 • Emilie Evjen Berg tar en ettårig utdanning i Prosjektledelse på Fagskolen Kristiania i Oslo.

  Derfor er prosjektledelse fremtiden

  – Prosjektlederkompetanse gjør deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet, sier Emilie Evjen Berg, som tar en ettårig utdanning i Prosjektledelse.
 • Mest motivert av å se andre utvikle seg

  Geir Arne fokuserer på å forberede studentene på livet etter studietiden. – Jeg blir mest motivert av å hjelpe andre og se andre utvikle seg, sier han.
 • Odin Ovesen og Thomas Pedersen ved et biljardbord

  Gjør idéer til virkelighet

  Under et skoleprosjekt fikk Odin og Thomas en idé. Nå er de i ferd med å gjøre idéen til virkelighet – med god hjelp fra fagmiljøet på Fagskolen Kristiania.
 • Odin Ovesen og Thomas Pedersen ved et biljardbord

  Fra idé til prosjekt

  Odin og Thomas fra prosjektledelse har tatt steget fra idé til virkelighet. De holder nå på med å starte en biljardklubb for å styrke det sosiale miljøet på skolen.

Studieprogramleder

Geir Arne Jacobsen
Les mer om Geir Arne

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Ønsker du studiemagasin?
Mobilnummer