Fagskole - Oslo

Fotograf

Ønsker du å bli fotograf? På vår toårige fotografutdanning får du utvikle dine tekniske ferdigheter og visuelle identitet, som forbereder deg til en lang karriere som fotograf.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
58 900 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Å studere fotografi handler om å forstå lysets språk, og lære å se verden fra ulike perspektiv. Gjennom vår toårige fotografutdanning vil du opparbeide deg en profesjonell verktøykasse, bestående av tekniske, estetiske og kommunikative ferdigheter.

Du vil bli introdusert for ulike bransjer og sjangre innen fotografi – slik at du får en solid forståelse for yrket og markedets behov, både i dag og fremover. Gjennom praktiske og yrkesrelevante prosjekter, får du utforske både deg selv og den fotografiske praksisen.

Etter endt utdanning vil du ha utviklet din egen personlige stil og uttrykksform som fotograf. Du vil ha en profesjonell tilnærming til fotografyrket, og vil kunne påta deg mange spennende oppdrag i en raskt voksende bransje.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Bilde av dame i lilla og gul kjole med difuse linjer
Foto: Bertine Monsen

Gjennom utdanningen lærer du hele arbeidsprosessen til en fotograf, fra idé til ferdig produkt. Dette innebærer blant annet konseptutvikling, lyssetting, komposisjon, etterarbeid og presentasjon for å nå ut til publikummet ditt.

Som student hos oss lærer du yrket av profesjonelle fotografer og engasjerte mentorer som fremdeles er aktive i bransjen, i et lite og intimt studiemiljø.

I løpet av utdanningen vil vi gi deg en innføring i følgende emner:

 • Grunnleggende fotografi og teknikk
 • Visuell kommunikasjon og historiefortelling
 • Prosjektutvikling og nye medier
 • Profesjonalisering – fotograf

I første studieår vil du tilegne deg et solid grunnlag innen fototekniske ferdigheter, visuell kommunikasjon og historiefortelling. Gjennom praktiske oppgaver vil du lære om kompositoriske og retoriske virkemidler, og få mulighet til å eksperimentere med ulike teknikker og uttrykk. Du vil bli introdusert for de ulike fotografiske sjangrene gjennom workshops innen mote, kommersielt og dokumentarisk fotografi.

I andre studieår vil vi jobbe mer prosjektbasert. Du får velge en retning som du ønsker å spesialisere deg i, enten kommersielt eller dokumentarisk fotografi. Siste semester skal du jobbe med en større hovedoppgave. Dette vil være ditt signaturprosjekt, og gi et tydelig bilde av din fotografiske identitet og bildestil.

Studiet avsluttes med en avgangsutstilling, som er et felles klasseprosjekt, der vi tar for oss et tema av samfunnsaktuell karakter. Dette er en unik mulighet til å vise frem ditt arbeid til bransjen.

Hva kan du bli?

Etter to års utdanning hos oss vil du ha de tekniske og håndverksmessige ferdighetene som skal til for å arbeide som fotograf, både i et norsk og internasjonalt marked.

Du vil være rustet til å utføre kommersielle oppdrag for kunder i en rekke ulike bransjer, jobbe i redaksjonelle miljøer eller drive med dine egne fotografiske prosjekter.

Du kan blant annet jobbe i:

 • Eget foretak som freelancer
 • Aviser og magasiner
 • Markeds- og kommunikasjonsavdelinger
 • Reklamebyrå
 • Produksjonsselskaper
 • Eventbyrå

Dersom du ønsker å studere videre kan du bygge på fagskolegraden din til en internasjonal bachelorgrad ved London College of Communication i London eller School of Visual Arts i New York.

Se studentenes bildeserier!
Foto av Mario de la Ossa Sætre som står ute foran et vindu.

Student hevder seg i Norges fotoelite på Vårutstillingen

Knapt et halvt år etter at Mario de la Ossa Sætre gikk ut av fotografstudiet, ble han valgt ut som én av 11 kunstnere som får stille ut på Vårutstillingen 19. mai - 26. juni på Fotogalleriet i Oslo.
Les mer om prosjektet til Mario!

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

 • Student hevder seg i Norges fotoelite på Vårutstillingen
  Fotograf

  Student hevder seg i Norges fotoelite på Vårutstillingen

  Tidligere fotostudent Mario de la Ossa Sætre, er valgt ut som én av 11 kunstnere som får stille ut på Vårutstillingen 2022.
  Les mer
 • Tidligere fotostudent vant prestisjetung portfoliopris
  Fotograf

  Tidligere fotostudent vant prestisjetung portfoliopris

  Tidligere student ved Bilder Nordic, Marte Gundersen, vant Fotografis Portfoliopris for sin hovedoppgave "Kjære Anna".
  Les mer
 • Fotograf
  Fotograf

  Fotograf

  Ønsker du å bli fotograf? På vår toårige fotografutdanning får du utvikle dine tekniske ferdigheter og visuelle identitet, som forbereder deg til en lang karriere som fotograf.
  Les mer

Studieprogramleder

Chris Harrison

Søk på Fotograf

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer