Foto av studenten Guro Kjensli Johansen som sitter på hjemmekontoret sitt og jobber med eksamensoppgaven.
Til det avsluttende eksamensprosjektet på 3D og animasjon, har Guro Kjensli Johansen og medstudent Frida Bogen Lauritzen valgt å samarbeide om å lage en animasjonsfilm. Her er Guro i arbeid på hjemmekontoret sitt. Foto: Guro Kjensli Johansen

Guro og Frida bruker nå digitale plattformer som Discord og Zoom til å samarbeide. Dette har vist seg å fungere overaskende bra.

— Vi har fått det til å fungere godt. Vi pleier å ha en åpen samtale på Discord og holder mikrofonen på hele tiden. På den måten kan vi sitte og jobbe i hvert vårt hus, men samtidig skravle når som helst. Det føles nesten som om vi sitter i samme rom. Dette er selvsagt også svært sosialt, noe mange studenter kanskje savner i denne perioden, forteller Guro.

Skjermbilde av Zoom-møte mellom studentene Frida og Guro fra hvert sitt hjemmekontor. Begge smiler.
— Vi jobber utrolig godt sammen – der jeg har mine svakheter, har som regel Frida en styrke og omvendt, forteller Guro, her i Zoom møte med Frida.Foto: Guro Kjensli Johansen

Har etablert et eget animasjonsstudio

Til det avsluttende eksamensprosjektet på studiet, har Guro og Frida valgt å samarbeide om å lage en animasjonsfilm. Til anledningen har jentene etablert sitt eget animasjonsstudio, «Somnium Animation Studios». 

— Tanken er å skape digitalt håndtegnede kortfilmer. Dette er et prosjekt som vi brenner for, og som vi ønsker å ta med oss videre ut i arbeidslivet, sier Guro.

Plakat til animasjonsfilmen Hjerterom som Guro og Frida står bak. Plakaten viser en svingete sti blant to trær, med ulike blåtoner.
Eksamensfilmen Hjerterom skal bestå av en fem minutter lang 2D-animasjon, og inneholde rundt 3600 karaktertegninger med 40 ulike bakgrunner som skal tegnes digitalt. Guro skal lage bakgrunnene, og Frida står for karaktertegningene i filmen.Foto: Guro Kjensli Johansen

Eksamensfilmen skal bestå av en fem minutter lang 2D-animasjon, og inneholde rundt 3600 karaktertegninger med 40 ulike bakgrunner som skal tegnes digitalt. Dette er et stort prosjekt, og en krevende jobb å fullføre på noen få måneder. Guro er derimot ikke bekymret for prosjektets betydelige arbeidsmengde.

— Dette er en lidenskap vi begge deler. Jeg har vært ekstremt heldig som har funnet meg en klassekamerat og business-partner som brenner for tegning og animasjon like mye som det jeg gjør. Vi jobber utrolig godt sammen – der jeg har mine svakheter, har som regel Frida en styrke og omvendt, forteller Guro.

Takket være jobben som frilanser ved siden av studiene, har Guro alt hun trenger av utstyr hjemme. Hun forteller imidlertid at fagskolen har vært flink til å tilrettelegge for avgangsstudenter som har hatt behov for å låne utstyr.

— De fagansvarlige har vært ekstremt flinke til å følge opp og tilrettelegge for de studentene som har hatt dette behovet.

 Lager karantenevideoer

Animasjonsstudioet Somnium Animation Studios har også sin en egen Youtube-kanal, som har fungert som et kreativt sideprosjekt for jentene i denne perioden. Gjennom kanalen ønsker Guro og Frida å dele sin reise fra å være student til å bli profesjonelle animasjonsskapere.

— Dette gir oss mulighet til å vise frem det vi produserer, dokumentere arbeidsprosessen og progresjonen i arbeidet vårt, sier Guro.

Dette er en lidenskap vi begge deler. Jeg har vært ekstremt heldig som har funnet meg en klassekamerat og business-partner som brenner for tegning og animasjon like mye som det jeg gjør.

 Guro håper kanalen også kan være til inspirasjon for andre studenter som er på vei inn i arbeidslivet.

— Ting har blitt snudd på hodet over natten, noe jeg tror mange studenter kjenner ordentlig på. Spesielt kanskje avgangsstudenter som oss, som har et eksamensprosjekt de gjerne vil fullføre. Vi tenkte dermed at vi kunne dele hvordan vi har klart å beholde noe av det vanlige i denne svært uvanlige situasjonen – med et litt humoristisk preg over det hele, avslutter Guro.

Guro har laget en video om sin nye studiehverdag hjemme. Her viser hun også hvordan hun arbeider med eksamensfilmen. Sjekk den gjerne ut!