Fagskole - Oslo

Grunnutdanning i fotografi - Deltid

Ønsker du grunnleggende kompetanse innen fotografi og visuell kommunikasjon? Ta vår Grunnutdanning i fotografi, og få praktisk fotokompetanse.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
29 450 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Deltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
30
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Dette studiet vil ikke ha oppstart høsten 2022 grunnet lave søkertall.

Grunnutdanning i fotografi er et praktisk og intensivt studium, for den entusiastiske hobbyfotografen eller for andre som ønsker grunnleggende fototekniske ferdigheter og forståelse for bildekommunikasjon.

Studiet egner seg spesielt godt for deg som ønsker kompetansepåfyll i forbindelse med en nåværende jobb, eller som en tilleggsutdanning til en fagskole-, bachelor eller mastergrad.

Grunnutdanning i fotografi utgjør det første semesteret på vår toårige utdanning Fotograf. Studiet passer derfor også for deg som har et ønske om å utforske fotograffaget – og samtidig ha mulighet til å fortsette på en lengre fotografutdanning.

Studiet har et omfang på 30 studiepoeng, og kan gjennomføres på ett semester på heltid eller over to semestre på deltid.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Gjennom utdanningen vil du lære om historiefortelling gjennom ulike fotografiske sjangre, som kommersielt fotografi, mote- og dokumentarfotografi, samtidig som du får eksperimentere med ulike teknikker og visuelle uttrykk.

Du vil også lære å håndtere profesjonelt fotoutstyr, og vil i tillegg få erfaring med programmer som Photoshop og Lightroom.

Grunnutdanningen i fotografi består av følgende temaer:

  • Fototeknikk
  • Lyssetting
  • Digitalt mørkerom
  • Bildekommunikasjon
  • Porteføljeutvikling

Utdanningen er praktisk orientert, og du får arbeide med bransjesnære oppgaver, kundeoppdrag, workshops og tverrfaglige prosjekter. Lærerne på studiet er selv yrkesutøvende fotografer, og det inviteres anerkjente gjesteforelesere fra bransjen til å gjennomføre undervisning og workshops.

I løpet av studiet vil du utvikle en egen portefølje med arbeider – som du kan vise frem til potensielle arbeidsgivere.

Hva kan du bli?

Etter fullført studium vil du ha tilegnet deg en praktisk verktøykasse for produksjon av fotografier og utvikling av egen fotografisk portefølje.

Kompetansen fra studiet er gull verdt for deg som allerede er i arbeid og som ønsker faglig påfyll, samt for deg som skal søke en stilling som krever grunnleggende kompetanse og forståelse innen visuell kommunikasjon.

Dette studiet tilbyr vi også på heltid over et halvt år. Mer informasjon og for å søke se her.

Praktisk informasjon

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Chris Harrison

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer