Bilde av tre modeller som står side om side, iført studentens fargerike avgangskolleksjon

Fagskole - Oslo

Motedesigner og modellør

Drømmer du om å bli motedesigner? Hvis du ønsker deg en fremtid innen mote og har lyst til å leve av din lidenskap, tilbyr ESMOD Oslo den eldste og mest prestisjetunge utdanningen innen fagfeltet.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
59 900 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Det internasjonale ESMOD-pensumet er treårig. Motedesigner og modellør tilsvarer de to siste årene. Våre studenter velger som regel å starte på vår ettårige fagskoleutdanning Motedesign- og modellismemedarbeider (60 studiepoeng), og deretter gå videre på vår toårige fagskoleutdanning (120 studiepoeng). Til sammen dekker disse to studiene hele ESMOD-pensumet.

Etter fullført og bestått studium, kan du oppnå det prestisjetunge ESMOD-diplomet. Dette er internasjonalt anerkjent, og vil åpne mange dører for deg i motebransjen. Videre kan du bygge på med en master ved ESMOD Paris.

En motedesigner og modellør skal ha oversikt over og selvstendig kunne utføre varierte arbeidsoppgaver innenfor hele produksjonsforløpet, fra inspirasjon og idé til design og ferdig plagg/prototype.

I løpet av vårt toårige studium vil gi du få ferdigheter og kunnskap innen moteillustrasjon, farge- og tekstillære. Du vil du få erfaring med kolleksjonsoppbyggning for både dame, herre og barn innen ulike markedssegmenter. I tillegg får du inngående opplæring i digitale verktøy for tegning, bildebehandling og layout.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Studiet er delt likt mellom fagområdene modellisme og design. Modellisme er oversettelsen av idè til ferdig produkt gjennom drapering, mønsterkonstruksjon, tilskjæring og søm, mens design omhandler den kreative prosessen. I modellisme vil du utvikle dine tekniske ferdigheter for å kunne gjøre dine kreative visjoner og ideer til ferdige produkter. 

Du vil få en inngående opplæring i Adobe-programmene Photoshop, Illustrator og InDesign, samt mulighet til å sertifisere deg i disse programmene. En slik sertifisering vil gi deg et stort fortrinn ved jobbsøking.  

I løpet av studietiden vil du få en innføring i følgende emner:

 • Design og produktutvikling
 • Yrkes- og bransjeteori
 • Modellering og mønsterkonstruksjon
 • Søm

Din personlighet og identitet vil komme til uttrykk i avgangskolleksjonen, som du vil arbeide med store deler av det siste studieåret. Her kan du fordype deg i et valgfritt tema, målgruppe og markedssegment innen dame-, herre- eller barneklær. 

Kolleksjonen presenteres for en bransjejury, samt en representant fra ESMOD Paris som vil vurdere din mulighet for å motta det prestisjetunge ESMOD-diplomet. Juryen deler også ut priser for de beste arbeidene.

I løpet av studietiden vil du få delta i prosjekter med reelle bransjeaktører, dra på studietur til Kina og London, samt få mulighet til å utveksle til en av våre samarbeidsskoler i ESMOD-systemet. Skolens tette samarbeid med motebransjen gir deg en unik mulighet for nettverksbygging, både nasjonalt og internasjonalt.

Det er kombinasjonen av disse elementene og ESMODs metoder, som gir deg både de kreative og tekniske ferdighetene som skal til for å lykkes i motebransjen.

Hva kan du bli?

Etter fullført og bestått utdanning i Motedesigner og modellør, vil du ha alle forutsetninger for en sukessfull karriere i motebransjen. Med det internasjonale ESMOD-diplomet vil du være blant eliten i moteverden. 

Våre tidligere studenter jobber i dag for kjente designere som for eksempel Holzweiler, Acne, FWSS, Tom Wood og Cathrine Hammel. Flere har også etablert sine egne merker, blant annet Carla&Jade, Epilogue, Arne&Carlos, Sadoni Couture, IDEOM Oslo og EBEN. Mange jobber også for store bransjeaktører som Bik Bok, Carlings og Helly Hansen.

Med en ESMOD-utdanning vil du kunne påta deg stillinger i motebransjen, både i Norge og internasjonalt, som blant annet:

 • Designer
 • Modellør
 • Innkjøper
 • Kolleksjonskoordinator
 • Kostymør
 • Moteskribent
 • Stylist
 • Produksjonskoordinator
 • Produktutvikler
 • Mønsterkonstruktør

Vår toårige fagskoleutdanning gir deg den unike muligheten til å gå direkte fra fagskole til en internasjonal mastergrad. ESMOD Oslo er det eneste motestudiet i Norge som gir deg denne muligheten. Ved ESMOD Paris kan du ta en master med høy internasjonal prestisje.

Bilde av smilende student som sitter ved symaskinen

Om ESMOD Oslo

ESMOD Oslo har utdannet designere og modellører siden 1990. Vår fagskoleutdanning er forankret i solide tradisjoner gjennom 180 år. Hvis du ønsker deg en fremtid innen mote og har lyst til å leve av din lidenskap, tilbyr vi den eldste og mest prestisjetunge utdanningen innen vårt fagfelt. 

ESMOD Oslo er en del av det internasjonale utdanningsnettverket ESMOD International. Nettverket har i dag 20 skoler rundt om i hele verden.

Med den grundige ESMOD-utdanningen som fundament, kan du påta deg mange ulike arbeidsoppgaver og stillinger i motebransjen. Vår styrke er modernitet i arbeidsmetoder, teknologi og industri.

Med vår utdanning kan du oppnå det anerkjente ESMOD-diplomet. Dette har høy prestisje i moteverden, og vil gi deg et fortrinn når du skal ut i bransjen!

Motestudentene Marius Revang og Sunniva Øen på ESMOD under Bergans-prosjektet. De poserer mot kamera i lokalene til ESMOD.

ESMOD-studenter gir nytt liv til gamle Bergans-produkter

For tredje år på rad har motestudentene ved ESMOD Oslo fått i oppgave å redesigne brukte produkter fra turtøyprodusenten Bergans. Over tre uker har studentene forvandlet gamle dunjakker, soveposer, turbukser og telt til konseptuelle moteplagg.
Les mer om redesign-prosjektet!

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

 • Slik ser kolleksjonene til Norges nye motedesignere ut
  Motedesigner og modellør

  Slik ser kolleksjonene til Norges nye motedesignere ut

  Torsdag 9. juni var motebransjen samlet på Rebel for å se ESMOD Oslos Avgangsvisning 2022.
  Les mer
 • Disse ettårige studiene kan du studere ved Fagskolen Kristiania
  Motedesign- og modellismemedarbeider

  Disse ettårige studiene kan du studere ved Fagskolen Kristiania

  Ønsker du en kort og yrkesrettet utdanning? Hos Fagskolen Kristiania kan du velge mellom 10 ettårige studier innen kreativitet og teknologi.
  Les mer
 • Overskuddsmateriale fra Holzweiler ble til kreative collegegensere
  Motedesign- og modellismemedarbeider

  Overskuddsmateriale fra Holzweiler ble til kreative collegegensere

  Motestudentene ved ESMOD Oslo fikk i oppdrag å designe collegegensere med overskuddsmateriale fra motehuset Holzweiler.
  Les mer
 • Feirer 180 år som internasjonal motefagskole
  Motedesign- og modellismemedarbeider

  Feirer 180 år som internasjonal motefagskole

  15. til 19. november 2021 markerer ESMOD International sitt 180-årsjubileum. Les mer om den store jubileumsfesten her!
  Les mer
 • Den nye kolleksjonen til IDIOM OSLO kan halvere klesskapet ditt
  Motedesigner og modellør

  Den nye kolleksjonen til IDIOM OSLO kan halvere klesskapet ditt

  Våren 2022 lanserer Torry Orderud en ny reversibel kolleksjon, under klesmerket IDIOM Oslo.
  Les mer
 • Skyhøyt nivå på årets kolleksjoner fra ESMOD Oslos avgangsstudenter
  Motedesigner og modellør

  Skyhøyt nivå på årets kolleksjoner fra ESMOD Oslos avgangsstudenter

  Tradisjonen tro avsluttes skoleåret ved ESMOD Oslo med en storslått avgangsvisning av studentenes kolleksjoner. Se den her!
  Les mer
 • ESMOD Oslo lanserer etterspurt moteutdanning
  Fashion Brand Communication

  ESMOD Oslo lanserer etterspurt moteutdanning

  Jobbe med merkevarekommunikasjon i motebransjen? Les mer om ESMOD Oslos nye utdanning Fashion Brand Communication!
  Les mer
 • Fashion Brand Communication
  Fashion Brand Communication

  Fashion Brand Communication

  Kunne du tenke deg å jobbe med merkevarekommunikasjon i mote- og livsstilsbransjen? Da er Fashion Brand Communication utdanningen for deg.
  Les mer

Studieprogramleder

Rakel Benjaminsen

Søk på Motedesigner og modellør

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer