
Grafisk design
Godt design er bra for både samfunnsliv og næringsliv! Derfor er grafiske designere fra Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design så ettertraktet på jobbmarkedet.
Nøkkelinformasjon
Praksis
Du kan søke om praksis i en designbedrift som en del av utdanningen. Les mer!Utveksling
Du kan søke om utveksling til blant annet Frankrike, Italia eller Storbritannia.Gjesteforelesere
Har gjesteforelesere med ekspertkompetanse og dagsaktuell erfaring fra bransjen.Ansvarlig fagmiljø
Opptakskrav
Pris
57 400 kr pr semester. Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
Hva lærer du?
I tillegg til praktiske og tekniske ferdigheter krever bransjen at designere kan utvikle konsepter, forstå målgrupper og kritisk evaluere egne og andres løsninger. Derfor har studieprogrammet også en del teori, som hjelper deg til å forstå faget i et større perspektiv.
Studiemodell
- MOF2100Markedsføring og forbrukeratferd
Emnet gir en innføring i markedsføring som fag, teknikker og forretningsfilosofi. Det undervises i markeds- og målgruppeanalyse, markedsstrategi, markedsplanlegging, effektmåling og kontroll. Det legges særlig vekt på hvordan forbrukeren orienterer seg i markedet, kundens ulike beslutningsprosesser og resultatet av disse beslutningene. Andre sentrale temaer er relasjons- og samfunnsperspektiver på markedsføring samt markedskommunikasjon.
Emnet inneholder følgende elementer:
- Markedsføring som fag, teknikk og forretningsfilosofi
- Analyser av marked/målgruppe og markedsstrategi
- Markedsplan
- Gjennomføring av markedsaktiviteter
- Markedskommunikasjon
- Relasjonsmarkedsføring og SD-logikk
- Kjøpsatferd
- Etiske aspekter
- VID2103Visuell identitet
Emnet gir en innføring i utvikling av visuelle identiteter forankret i strategiske designprosesser. Med «visuell identitet» menes her bruken av visuelle virkemidler i produkters, tjenesters, organisasjoners og bedrifters kommunikasjonsflater, som gjør at de fremstår med en egen identitet i markedet.
Studentene lærer å uforme komplekse visuelle systemer hvor de visuelle elementene primært forstås som identitetsskapende og der helhetstenking i alle kommunikasjonsflater, medier og interaksjonspunkter står sentralt.
Videre lærere studentene om hvordan virksomheter kan bruke visuelle identiteter for å nå strategiske mål, og om hvordan en strategisk designprosess struktureres. De tilegner seg kunnskap om verktøy og metoder som brukes for å strategisk forankre designløsninger og -konsepter samt hvordan tjenestedominant logikk kan brukes for å utvikle merkevarer og designløsninger.
- SGD2100Samfunnsansvar i grafisk design
Emnet gir en innføring i mulighetene grafisk designere har til å jobbe for positive samfunnsendringer og vektlegger refleksjon rundt designerens rolle i samfunnet. Begreper som universell utforming, bærekraft og ‘wicked problems’ utforskes på ulike nivåer og gjennom ulike tilnærminger.
- GDK2100Grafisk designkritikk
Emnet gir en innføring i designkritikk som faglig disiplin og metode for kritisk refleksjon. Målet er at studentene, gjennom normkritisk vurdering av designprosjekter og fenomener innen designbransjen og designutdanning, skal videreutvikle sin evne til å reflektere kritisk over og gjennom egne designprosjekter.
- VAL999-7ADMValgemne
- BAO386Bacheloroppgave (grafisk design)
Bacheloroppgaven avslutter et treårig utdanningsløp og skal lede frem til det samlede læringsutbyttet for studieprogrammet. Emnet består av et selvvalgt grafisk design-prosjekt, samt et skriftlig arbeid som knytter den ferdige designløsningen til relevant teori.
Bacheloroppgaven starter med at studenten utvikler en skriftlig prosjektskisse, som danner utgangspunktet for det praktiske prosjektet (se nærmere beskrivelse av prosjektskissen under læringsaktiviteter).
- KOD206Designforskningsmetoder
Emnet gir en innføring i metoder for designforskning. Både metoder for informasjonsinnhenting og arbeidsmetoder vektlegges, og studentene oppfordres til å se på design som en utforskende prosess og designeren som en reflekterende praktiker.
Metoder og teknikker lært tidligere i studiet blir oppsummert og rammet inn på nytt med tanke på å bidra til større selvstendighet gjennom hele designprosessen.
Emnet gir også en innføring i å utarbeide en god designfaglig prosjektbeskrivelse med en tydelig problemstilling, og hvordan man går fram for å løse den. Dette vil legge et viktig grunnlag for resten av studiet og framtidig fagutøvelse og studier.
- KUG3100Kunstnerisk utforskende grafisk design
- SGD3100Selvvalgt grafisk design-prosjekt
- BRF3100Bransjeforståelse
- PGD3100Praksis som grafisk designer
- UTV999-30Utveksling
Hva kan du bli?

Tim fikk drømmejobben som grafisk designer
Møt fagmiljøet
Slik jobber vi
På Bachelor i grafisk design hos Kristiania, ved Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, jobber vi hovedsakelig prosjektbasert og praktisk. Oppgaver løses individuelt, eller i gruppe, og i dialog med veiledere, medstudenter og i tilfeller med brukere og kunder. Typiske undervisningsformer er seminarer, gruppeveiledninger og studentpresentasjoner. Studiet inneholder også ferdighetstrening som gjennomføres i form av intensive workshops eller seminarer. Kontekstuell, historisk og teoretisk forståelse for faget opparbeides gjennom deltagelse i forelesninger, diskusjoner og gjennom skriftlig argumentasjon.Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor- og avgangsprosjekter.
Slik er søknadsprosessen
Viktige frister
Søknadsfristen er 15. april. Opptaksprøve må leveres innen søknadsfristen. Les mer om opptaksprøvene her. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.Les merBehandlingstid
På dette studiet søker du studieplass og laster opp opptaksprøven innen søknadsfristen. Basert på opptaksprøve og eventuell rangering, sendes studietilbud til søkere i løpet av de første ukene i juli.Les merSlik søker du
På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.Les mer
Semesterregistring
Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.Les merSiO (Oslo) og Sammen (Bergen)
SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.Les merLånekassen
Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.Les mer
Støtte og tilrettelegging
Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.Les merMitt Kristiania
Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.Les merStudentbevis
Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).Les mer
Hva lurer du på?

Ofte stilte spørsmål
Les mer om våre studenter
- Tim fikk drømmejobben som grafisk designerEtter at Tim Allum Nilsen tok Bachelor i grafisk design ved Kristiania, kapret han raskt drømmejobben i Tank.