Bilde av Tim Allum Nilsen
Tim valgte en kreativ utdanning ved Høyskolen Kristiania og stortrives nå i designbyrået Tank.Foto: Ane Unhjem

Tim Allum Nilsen er grafisk designer hos det anerkjente og prisvinnende designbyrået Tank i Oslo. Han har alltid vært interessert i kunst og design og startet karrieren med et ettårig studium på Designinstituttet. Det var også under en forelesning der, at han bestemte seg for å studere videre ved Kristiania.

– Vi hadde besøk av et par gjesteforelesere fra Bielke&Yang, et selskap som er helt rå på design. De holdt et kjempeinspirerende foredrag, og da de fortalte at de hadde studerte ved Kristiania, bestemte jeg meg for å gjøre det samme, forteller Tim. 

En bachelorgrad for kreative sjeler

Som nybakt student møtte Tim på både faglige utfordringer og spennende prosjektoppgaver. Han forteller at bachelorgraden i grafisk design er lagt opp for å utfordre og inspirere studentene til å være selvstendige, kreativt og utforskende. I tillegg får man all den basiskunnskapen man trenger, for å føle seg trygg i arbeidslivet.  

Samtidig var det ikke bare studentene som måtte være kreative i klasserommene. Tim forteller at foreleserne bidro stort, og at de sørget for å motivere og begeistre dem hele veien.

– Foreleserne våre var utrolige! Det var mennesker med mye humor, som var flinke til å by på seg selv. De var også gode til å se hva vi var sterke på, og på hvilke områder vi trengte mer støtte og veiledning.

Godt miljø og sterkt nettverk etter studiene

Kristiania er opptatt av at studentene skal få mulighet til å knytte kontakter og bygge nettverk under studietiden, blant annet gjennom praksisperioder og studentsamarbeid. Akkurat dette opplevde Tim. 

– I løpet av studietiden fikk jeg mange kontakter, ikke bare innen eget fagfelt, men også innen andre kreative yrker og bransjer. 

Han tror at nettverksbygging på Kristiania er såpass enkelt fordi studiene baseres på samarbeid og prosjektoppgaver, ofte på kryss og tvers av linjer.

– Denne strukturen mener jeg styrker hver enkelt student. Jeg tror man blir mye mer kreativ ved å utsettes for andre inntrykk og ved å møte mennesker som brenner for noe annet enn en selv, sier Tim.

Bildelenke til sak om studenter.

Kristiania-studenter hjelper Munch-museet

MUNCH vil nå ut til generasjon Z. Det skal bachelorstudenter fra Kristiania hjelpe dem med.

Les mer her!

Kapret drømmejobben

Etter tre år som student fikk Tim raskt jobb hos Tank, hvor han i dag arbeider med å utvikle visuelle identiteter og nettsider for ulike prosjekter og kunder. En typisk dag for ham starter på kontoret litt før klokken ni, hvor han ganske umiddelbart går i gang med å skisse, tegne og designe.

– Den siste tiden har jeg jobbet med to prosjekter som jeg selv synes er veldig spennende, og hvor jeg har hatt hovedansvaret for de visuelle identitetene, forteller han.

Men hva i alle dager er egentlig en visuell identitet? Tim forklarer det slik:

– En visuell identitet er kort forklart hvordan en tjeneste, en arbeidsplass eller et produkt fremstår designmessig, blant annet for at det skal bli enklere for andre å gjenkjenne merkevaren. Å få være med på å utvikle denne delen for kunder er enormt gøy!

Selv om alle kreative prosesser er ulike og unike, forsøker Tim å forklare hvordan akkurat hans fremgansmåte ser ut: 

– Når jeg skal utvikle en visuell identitet, begynner jeg med å hente frem tegnearket og få ned så mange ideer som mulig. Jeg liker kreative og frie prosesser, hvor man er åpen for alt mulig, og for meg er dette absolutt drømmejobben. 

Startet eget designbyrå

Det var en gang to unge studenter som satset alt og startet eget byrå.

Les mer her!

Kreativitet kan læres og videreutvikles

Vurdere du å studere grafisk design, har Tim spesielt ett tips: Velg det fordi det er noe du har lyst til å gjøre, og noe du brenner for, og ikke fordi noen andre forventer det av deg.

– Grafisk design er et studium som krever mye av deg. Kreative prosesser er ofte tøffe og intense, og du må tåle å få konstruktiv kritikk, være åpen for innspill og tørre å gi andre ærlige tilbakemeldinger. Derfor bør dette studiet, ene og alene, være noe du velger for deg selv.

Han har selv fått mye igjen for tiden på Kristiania og kan, med hånden på hjertet, anbefale det til alle. 

– På Kristiania lærer du i et vilt tempo, hver dag er unik, og du har det rett og slett skikkelig gøy som student. Kreativitet er nok noe du bør ha litt i blodet, og før du begynner på et slikt studium, er det fint å ha et grunnlag. Men kreativitet kan også videreutvikles og bygges på, og det gir en bachelor som denne deg verktøy til. Jeg tror ikke jeg kunne valgt et bedre studium. 

Kvinnelig student viser frem en bok med illustrasjoner til to andre kvinner.

Vil du også studere grafisk design?

Grafisk design er et kreativt, praktisk og intellektuelt fagområde som gir mange spennende karrieremuligheter.
Les mer her!