Forleser viser frem et designarbeid. Bachelor i grafisk design ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Grafisk design

Et godt design er god business. Derfor er dyktige grafiske designere ettertraktet på jobbmarkedet.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Grafisk design er et kreativt, praktisk og intellektuelt fagområde med mange spennende muligheter for deg som er kreativ.

Oppgaven til en grafisk designer er å finne visuelle løsninger på kommunikasjonsoppgaver. I tillegg til utøvende ferdigheter krever dette at designeren kan utvikle konsepter, forstå målgrupper og kritisk evaluere egne og andres løsninger.

Med en bachelor i grafisk design fra Høyskolen Kristiania, tidligere Westerdals, lærer du grafisk design fra bunnen av, og vil i løpet av studiet få økt grad av selvstendighet og forståelse for mulighetene innen fagfeltet. Dette er en utdanning som er med på å gjøre deg attraktiv i de kreative bransjene.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Du lærer hvordan grafisk design kan brukes til å løse visuelle kommunikasjonsoppgaver av alle slag, og vil tilegne deg ferdigheter og en kompetanse som er etterspurt i et samfunn og arbeidsmarked i stadig endring.

Du introduseres til fagfelt som interaksjonsdesign, tjenestedesign, omgivelsesdesign, og visuell identitet. Etterhvert får du i større grad mulighet til å følge dine egne interesser og lære hvordan du utarbeider egenstyrte, utforskende og praktiske prosjekter.

Eksempler på produkter du kan lage er:

 • Websider
 • Web Applikasjoner
 • Motion design og animasjon
 • Logoer og visuell identitet
 • Emballasje
 • Magasiner
 • Plakater
 • Totale visuelle brukeropplevelser

Du lærer også å ta profesjonelt fundamenterte beslutninger og argumentere for designløsningene dine, slik at du har den faglige ballasten som kreves når du kommer ut i arbeidslivet.

Martin tar en bachelor i grafisk design

Jobbmuligheter

Erfarne forelesere og veiledere gir deg innføring i faget slik at du utvikler deg til å bli en dyktig designer skikket for arbeid i:

 • Designbyrå
 • Reklamebyrå
 • Markedsføringsbyrå
 • Selvstendig utøver av faget

En bachelor i grafisk design gir deg også mulighet til videre studier på masternivå, blant annet ved noen av våre samarbeidsskoler i ulike land.

Vi gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med framtidige samarbeidspartnere innenfor kunst, kommunikasjon og teknologi.

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i grafisk design på Westerdals Institutt for kommunikasjon og design, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på grafisk design? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Margaret Rynning
Les mer om Margaret

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer