Trond Klevgaard

    • Førsteamanuensis
  • Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design
  • School of Arts, Design and Media

Bakgrunn

Trond Klevgaard er førsteamanuensis i designhistorie ved Kristiania. Han har en PhD i designhistorie fra Royal College of Art og Victoria & Albert Museum i London, Storbritannia. Hans designhistoriske forskning inntar kritiske perspektiver på temaer innen skandinavisk design og grafisk design. Han har særlig jobbet med historien til mellomkrigstidens ‘ny typografi’ bevegelse i Skandinavia, med bruk av begrep som domestisering, nettverk, og sentrum-periferi-relasjoner. For tiden er han leder av den transdisiplinære D-FoU: Arbeidsgruppe for Designforskning.

Klevgaard har bakgrunn som grafisk designer med bachelor- og mastergrad fra London College of Communication, en del av University of the Arts London. Han har jobbet på grafisk design-prosjekter innenfor fagområder som veifinning, visuell identitet, redaksjonell design og bokdesign for et antall byråer i London og Berlin, samt som selvstendig næringsdrivende. Han er spesielt interessert i forholdet mellom grafisk design og kunst, generative visuelle systemer, samt i eksperimentelle tilnærminger til informasjonsdesign og typografi.

Mellom 2019 og 2021 var Klevgaard studieprogramleder for Bachelor i Grafisk Design på Kristiania. Han har utviklet og undervist på emner om ulike aspekter ved grafisk design så vel som på emner om metode og designhistorie.

Ansatte detaljer