Foto fra en grafisk design utstilling på campus Fjerdingen

Bachelor - Oslo

Grafisk design

Et godt design er god business! Det gjør dyktige grafiske designere fra Høyskolen Kristiania og Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design ettertraktet på jobbmarkedet.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Stengt for opptak

Opptaket for høst 2022 er nå fullt.

Grafisk design er et kreativt, praktisk og intellektuelt fagområde med mange spennende muligheter for deg som er kreativ. Oppgaven til en grafisk designer er å finne visuelle løsninger på kommunikasjonsoppgaver. I tillegg til utøvende ferdigheter krever dette at designeren kan utvikle konsepter, forstå målgrupper og kritisk evaluere egne og andres løsninger. 

Med en bachelor i grafisk design fra Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Høyskolen Kristiania, lærer du grafisk design fra bunnen av. Dette er en utdanning som er med på å gjøre deg attraktiv i de kreative bransjene, slik at du kan lande drømmejobben. 

Hva lærer du?

Du lærer hvordan grafisk design kan brukes til å løse visuelle kommunikasjonsoppgaver av alle slag, og vil tilegne deg ferdigheter  som er etterspurt i et arbeidsmarked og samfunn i stadig endring.

Erfarne undervisere introduserer deg for fagfelt bransjen etterspør, som visuell identitet, interaksjonsdesign og tjenestedesign. Du vil bruke grafisk design til å løse store og små samfunnsproblemer, og til å følge egne faglige interesser i selvvalgte prosjekter. Du lærer også å argumentere for designløsningene dine basert på solid kunnskap, slik at du har den faglige tyngden som kreves i arbeidslivet.

I tillegg til praktiske emner vil du  få bryne deg på:

Eksempler på produkter du kan lage er visuelle identiteter og pakningsdesign, nettsider og mobilapper, magasiner og informasjonsdesignløsninger.

Eget byrå + Munch

Hva kan du bli?

Klart du kan leve av å designe! Som grafisk designer kan du jobbe i mange ulike bransjer og videreutvikle deg i mange ulike retninger. Etter studiet kan du for eksempel jobbe som:

 • Grafisk designer i design- og reklamebyrå, der du jobber på mange ulike prosjekter med blant annet layout til magasiner og plakater, logoer til visuelle profiler og kampanjer samt nettsider til bedrifter.
 • Interaksjonsdesigner i konsulentselskap, med ansvar for brukervennlighet og visuell utforming på kundenes digitale løsninger.
 • Inhouse-designer i en bedrifts markeds-/kommunikasjonsavdeling, med ansvar for å forvalte bedriftens merkevare og visuelle identitet over tid, gjennom markeds- og informasjonsmateriell.
 • Selvstendig næringsdrivende/frilanser, med frihet til å styre din egen tid og å velge dine egne prosjekter og oppdragsgivere.

   Våre tidligere studenter gjør det skarpt overalt i bransjen og i hele landet. Her er et lite utvalg av hvor de jobber:

   • Aboveit
   • Anti
   • Bufdir
   • Creuna
   • Dinamo Design
   • Finn.no
   • Kitchen Reklame
   • Knowit
   • NRK
   • Scandinavian Design Group
   • Snøhetta
   • Try Design

   Visste du at i følge Grafill, så har de fleste designerne i Norge høyere utdanning? En bachelor i grafisk design gir deg også mulighet til videre studier på masternivå, blant annet ved noen av våre samarbeidsskoler i ulike land. Vi gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Hos oss knytter du kontakter med framtidige samarbeidspartnere innenfor kunst, kommunikasjon og teknologi. 

   Slik er det å være Kristiania-student

   Den store fordelen med å studere på Høyskolen Kristiania er at vi har fasiliteter i verdensklasse, og at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk på tvers av studiene.

   De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals Oslo ACT eller NISS? Det er oss – bare med nytt navn.

   Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

   • Studentlivet er mer enn studier

    Studentlivet er mer enn studier

    Les mer
   • Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

    Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

    Les mer
   • Faglig utvikling – også etter forelesning

    Faglig utvikling – også etter forelesning

    Les mer

   Praktisk informasjon

   Studiedetaljer

   Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

   Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
   Snakk med en student!

   Les mer om Bachelor i grafisk design

   • Kristiania-studenter hjelper Munch-museet med å nå de unge
    Bachelor i grafisk design

    Kristiania-studenter hjelper Munch-museet med å nå de unge

    Munch-museet vil nå de unge. Nå får de hjelp av studenter ved Høyskolen Kristiania!
    Les mer
   • Frilanserne som startet eget designbyrå
    Bachelor i grafisk design

    Frilanserne som startet eget designbyrå

    To unge gründere startet sitt eget firma i studietiden. Nå står de på egne bein og er klare til å ta utfordringer på strak arm. 
    Les mer
   • Kristiania-studenter tok storeslem under årets Gullkalven-konkurranse
    Bachelor i grafisk design

    Kristiania-studenter tok storeslem under årets Gullkalven-konkurranse

    Flere studenter fra Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania stakk av med priser under årets Gullkalven-konkurranse!
    Les mer
   • Hva gjør en grafisk designer?
    Bachelor i grafisk design

    Hva gjør en grafisk designer?

    Grafisk design omgir oss på alle kanter, men hva er det egentlig? Og hvordan jobber en grafisk designer?
    Les mer
   Foto av mann med skjegg i sort genser foran hengende lysrør.

   Studieprogramleder

   Fredrik Eive Refsli

   Kontakt oss

   Ønsker du nyhetsbrev?
   Mobilnummer