Foto av kvinnelig og mannlig student ved et bord som ser i en bok sammen.

Bachelor - Bergen og Oslo

Anvendt psykologi

Med denne brede og praksisnære psykologiutdanningen får du viktig kompetanse som kommer til nytte i en rekke ulike yrker.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
43 700 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Hvordan har du utviklet den personligheten du har? Hvordan påvirkes du av andre mennesker, og motsatt? Hva har dette å si for valg av jobb, parforhold og livsstil? For å svare på slike spørsmål må du ha innsikt i de mange ulike faktorene som påvirker oss. Denne innsikten får du med Bachelor i anvendt psykologi.

Bachelor i anvendt psykologi gir kunnskap til å forstå hvordan menneskets atferd, utvikling og fungering påvirkes av både indre faktorer, som tanker og personlighet, og ytre faktorer, som miljø og relasjoner. Dette er en utdanning som bygger på det siste innen forskning, og som gjør deg i stand til å jobbe innen flere ulike bransjer.

Hva lærer du?

Bachelorgraden vektlegger psykologisk kunnskap i praksis. Du vil blant annet lære å utføre og analysere egne observasjoner, studier og psykologiske tester. Dette gjør at du kan iverksette intervensjoner, foreslå tiltak, og påvirke design og budskap

I løpet av studiene vil du jobbe med emner som:

 • Anvendt helsepsykologi
 • Idrettspsykologi og prestasjon
 • Kommunikasjon og mediepsykologi
 • Psykisk helse og emosjoner

Med mange varierte muligheter, legger graden opp til at du selv kan velge hvilke områder av psykologiens anvendelser du ønsker å fordype deg i. Her kan du for eksempel rette fokus mot helsearbeid, miljøutfordringer, idrett og/eller kommunikasjon.

Hva kan du bli?

I Norge er det et stort behov for kandidater med god forståelse for menneskelige relasjoner og individuelle behov i alt fra kommunale tjenester til kommunikasjonsbransjer.

Med en bachelor i anvendt psykologi får du kunnskaper og ferdigheter som kommer til nytte i en rekke ulike yrker, og som i liten grad vil bli erstattet av teknologiske løsninger i fremtiden.

Du kan blant annet jobbe som:

 • Familierådgiver, som blant annet tilbyr behandling og rådgivning til familier som står overfor hverdagsproblemer, utfordringer, konflikter og kriser. 
 • Miljøterapeut, som blant annet planlegger og tilrettelegger hverdagen for mennesker med behov for behandling, oppfølging eller tilsyn. 
 • Rekrutterer, som blant annet bidrar til å finne riktig medarbeider til riktig stilling, og som intervjuer og kvalitetssikrer aktuelle kandidater.
 • Karriereveileder, som hjelper mennesker med å ta selvstendige, bevisste og meningsfulle utdannings- og karrierevalg. 

Psykologi benyttes i mange ulike yrker hvor man må vite hvordan mennesker fungerer og er av stor nytte på mange felt, fra kommunale tjenester, administrasjon og kommunikasjon, helsearbeid, rådgivning og i arbeid med barn og unge,

Studenter Content Card With Image (Double)

Slik er det å være Kristiania-student

Hos oss handler studietiden om mye mer enn fag, forelesninger og fakta. Her havner du i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Studentene får god veiledning og et solid nettverk. Vi har moderne fasiliteter som gir et godt grunnlag for læring, med blant annet fysiologisk testlab, treningsfasiliteter, ernæringskjøkken og anatomisk læringssenter.

Høyskolen Kristiania har tilrettelagt for at alle skal få dekket sine faglige behov. Vi har blant annet Avdeling for studentoppfølging (AFSO), og Karrieresenteret som støtter og veileder den enkelte under studiet. Studentunionen organiserer også massevis av aktiviteter gjennom året, fra dansekurs og idrettsarrangementer, til kunstutstillinger.

 • Se våre førsteklasses helsefasiliteter

  Se våre førsteklasses helsefasiliteter

  Les mer
 • Studentlivet er mer en studier

  Studentlivet er mer en studier

  Les mer
 • Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden
  School of Health Sciences

  Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Tre studenter som sitter i en trapp og prater

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Flere artikler fra våre helsestudier

 • Pusher hverdagstrim i verdensklasse
  School of Health Sciences

  Pusher hverdagstrim i verdensklasse

  Kristianias Espen Tønnessen, professor i treningsvitenskap, likte gym best på skolen og iveren har bare økt med årene. Han elsker å dele sin kunnskap med folk.
  Les mer
 • Med disiplin skal helsen bygges
  School of Health Sciences

  Med disiplin skal helsen bygges

  – Vi har en tendens til å velge minste motstands vei. Det er ikke en fordel for helsen vår, sier nyslått dosent i treningsvitenskap John Mange Kalhovde.
  Les mer
 • Hvordan ser morgendagens helseutdanninger ut?
  School of Health Sciences

  Hvordan ser morgendagens helseutdanninger ut?

  Les hva norske helseopinionsledere mener om hvordan morgendagens helseutdanninger bør se ut.
  Les mer
 • Kristiania inngår samarbeid med by:Larm
  School of Health Sciences

  Kristiania inngår samarbeid med by:Larm

  Musikkfestivalen i Oslo er et viktig treffpunkt for musikkbransjen i Norden og internasjonalt. Hit kommer de alle for å speide etter de neste store artistene.
  Les mer
Foto av kvinne i hvit dressjakke som lener seg på et rekkverk.

Studieprogramleder

Nora Østby

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer