Mann står inntil en mørk bakgrunn og ser i kamera.

Årsstudium - Nettstudium

Bærekraftige innkjøp

Vil du være en pådriver i det grønne skiftet? Med dette årsstudiet kan du hjelpe bedrifter, organisasjoner og det offentlige til å handle bærekraftig.

Studiested
Nettstudium
Oppstart
Hver dag, hele året
Mulig grad
Årsstudium
Studiepoeng
60
Gjennomføring
Heltid \ Deltid
Språk
Norsk
Opptakskrav
Pris
Se pris per emne
Programbeskrivelse

Årsstudium i bærekraftige innkjøp gir deg grunnleggende ferdigheter i å arbeide med bærekraft, innkjøp og anskaffelser.

Som innkjøper har man stor innflytelse og mulighet til å gjøre en forskjell: I offentlig sektor alene kjøpes det varer, tjenester og bygge- og anleggsarbeider for om lag 650 milliarder kroner årlig, og kunnskap om bærekraft er derfor ettertraktet.

Hva lærer du?

Dette studiet er utviklet for å gi deg basiskunnskaper innen innkjøpsledelse, strategisk verdikjedeledelse og etikk, samfunnsansvar og bærekraft.

Du vil lære å lede innkjøpsprosesser i privat og offentlig sektor og hvordan organisasjoner kan utvikle seg til å bli mer bærekraftige, gjennom for eksempel sirkulære forretningsmodeller.

Studiet vil gi deg kunnskap om relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger knyttet til miljø, sosial ansvarlighet, innkjøp, og kan foreta etiske vurderinger, basert på praktiske forretningsmessige problemstillinger, med utgangspunkt i forskning og fag. 

Studieprogramleder Marius Langseth brenner for innkjøp

Bildelenke av mann som lener seg til rekkverk.

Jobbmuligheter

Årsenheten kvalifiserer for arbeid med innkjøp i privat og offentlig sektor. Du kan jobbe strategisk med innkjøpsprosesser i små eller store virksomheter med fokus på bærekraftige innkjøp. Du lærer også å innhente ny kunnskap innen feltet og å formidle denne til andre, noe som gjør deg til en viktig medarbeider innen innkjøp og bærekraft.

Årsstudium i bærekraftige innkjøp er på bachelornivå, og kan brukes som en del av  Bachelor i bærekraft og forretningsutvikling.

Studiedetaljer

Studieoppsett
60 studiepoeng kjernefag

+ 0 studiepoeng valgfag

Heltid
Ca. 40 timers studier per uke

30 studiepoeng per semester

Totalt 2 semestere over 1 år

Deltid
Ca. 20 timers studier per uke

15 studiepoeng per semester

Totalt 4 semestere over 2 år

Enkeltemne
10-40 timers studier per uke

7.5-30 studiepoeng per semester

Nettstudier er lagt opp til å være så fleksibelt som overhodet mulig, slik at du kan studere når du vil, hvor du vil og i det tempoet du vil. Studiet er presentert avhengig av om du ønsker å gjennomføre på heltid, deltid eller i ditt eget tempo (enkeltemner). 

Vi anbefaler at du kun melder deg opp til emner du ønsker å ta semester for semester.

Studieplanlegger

Velg deltid hvis du har opptil 20 timer å studere hver uke

Sammendrag

Sammendrag