Foto av to kvinner ved et bord

Bachelor - Oslo

Psykologi og psykisk helse

Har du interesse for menneskets psykologi og psykisk helsearbeid? Med denne bachelorgraden får du en viktig utdanning som kan benyttes i en rekke ulike stillinger og bransjer

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
43 700 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Psykologi forsøker å forstå menneskers atferd, tanker og følelser, og hva som forårsaker disse. Både lettere og tyngre psykologiske problemer er dessverre ikke uvanlige, verken blant barn, ungdom eller voksne. Årsakene er ofte mange og sammensatte. Ved å studere psykologi og psykisk helse får du innsikt i mekanismene som ligger bak slike vansker og utvikler en forståelse for hva som må til for å bidra til å bedre menneskers liv.

Bachelorgraden i psykologi og psykisk helse gir en grunnleggende utdanning i psykologiens hovedområder, med særlig vekt påmenneskers utvikling, personlighet, sosiale relasjoner og psykisk helse. Videre gir bachelorprogrammet en innføring i ulike perspektiver på psykisk helse, psykopatologi og faktorer som påvirker psykiske helse, både på individ-, gruppe- og samfunnsnivå.

Hva lærer du?

Du får kunnskapen til å forstå hvilke faktorer som påvirker menneskets utvikling og hva som ligger bak kognitive prosesser og menneskelig adferd. Du lærer om hvilke psykologiske faktorer som gjør seg gjeldende i arbeidslivet og om tiltak som fremmer motivasjon og læring. Du lærer også om psykiske lidelser hos både barn, unge og voksne.

I løpet av studietiden møter du emner som (med forbehold om endringer):

 • Utviklingspsykologi
 • Biologisk psykologi og atferd
 • Pedagogisk psykologi
 • Abnormal psykologi

Hva kan du bli?

  Med en bachelorgrad i psykologi og psykisk helse åpner det seg mange spennende dører ut i arbeidslivet. Utdanningen er bred og kan benyttes i en rekke ulike stillinger og yrker. Du blir også godt rustet til å arbeide med psykisk helse og psykiske lidelser, blant annet i skoler, barnehager eller andre kommunale tilbud. Du kan jobbe med miljøarbeid, rådgivning eller veiledning og vil være en viktig støttespiller for mennesker som av ulike årsaker sliter med psykologiske utfordringer.

   Slik er det å være Kristiania-student

   Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, linjeforeninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder.

   Høyskolen Kristiania har sentrumsnære og moderne lokaler, med fasiliteter som kafeer, biblioteker, lesesaler og møterom. Her finner du også Karrieresenteret, Studentklinikken og en helt egen startup-inkubator, hvor du som student og gründer kan få god veiledning. Målet er at alle skal få en spennende og minnerik studiehverdag, også utenfor klasserommet!

   • Bli en del av et inkluderende studentmiljø

    Bli en del av et inkluderende studentmiljø

    Studentlivet handler om mer enn studier! På Høyskolen Kristiania gjør vi alt for at alle skal få en fin studietid, også utenfor klasserommet.
    Les mer
   • Hvorfor velge Kristiania

    Hvorfor velge Kristiania

    Høyskolen Kristiania har over 100 års erfaring med praksisnære utdanninger. Dette har vært en fordel for hundretusener av studenter.
    Les mer

   Praktisk informasjon:

   Studiedetaljer

   Tre studenter som sitter i en trapp og prater

   Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

   Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
   Snakk med en student!

   Flere artikler fra våre helsestudier

   • Pusher hverdagstrim i verdensklasse
    School of Health Sciences

    Pusher hverdagstrim i verdensklasse

    Kristianias Espen Tønnessen, professor i treningsvitenskap, likte gym best på skolen og iveren har bare økt med årene. Han elsker å dele sin kunnskap med folk.
    Les mer
   • Med disiplin skal helsen bygges
    School of Health Sciences

    Med disiplin skal helsen bygges

    – Vi har en tendens til å velge minste motstands vei. Det er ikke en fordel for helsen vår, sier nyslått dosent i treningsvitenskap John Mange Kalhovde.
    Les mer
   • Hvordan ser morgendagens helseutdanninger ut?
    School of Health Sciences

    Hvordan ser morgendagens helseutdanninger ut?

    Les hva norske helseopinionsledere mener om hvordan morgendagens helseutdanninger bør se ut.
    Les mer
   • Kristiania inngår samarbeid med by:Larm
    School of Health Sciences

    Kristiania inngår samarbeid med by:Larm

    Musikkfestivalen i Oslo er et viktig treffpunkt for musikkbransjen i Norden og internasjonalt. Hit kommer de alle for å speide etter de neste store artistene.
    Les mer

   Studieprogramleder

   Kristin Harbø Buland

   Kontakt oss

   Ønsker du nyhetsbrev?
   Mobilnummer