Foreleser foran en klasse studenter. Bachelor i markedsføring og salgsledelse ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Bergen og Oslo

Markedsføring og salgsledelse

Med en Bachelor i markedsføring og salgsledelse er du klar for en jobb i framtidens salgsorganisasjon.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2021
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
35 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer

Salgsledelse og markedsføring er et yrke for fremtiden, og på Høyskolen Kristiania tilbyr vi deg et internasjonalt anerkjent studium som gir deg verktøyene du trenger for å lykkes i en spennende bransje rik på muligheter. 

Det er mange som jobber med salg, men få som har formell salgsutdanning. Med denne utdanningen er du ikke bare rustet for å gi gode salgsopplevelser eller lede et team, men du får også en solid forståelse for markedsføring. 

Hos oss får du kompetansen som definerer en dyktig selger, og vi videreutvikler kontinuerlig studiemodellen vår slik at det du lærer er nettopp det arbeidsmarkedet er på utkikk etter. 

Som Norges eneste – og en av få høyskoler i Europa – tilbyr vi en Bachelor i markedsføring og salgsledelse.

Med denne utdanningen stiller du sterkt i kampen om jobbene. Mange bedrifter, som for eksempel Coca-Cola Norge og Visma, henvender seg til oss for å rekruttere kandidater fra markedsføring og salgsledelsesstudiet ved Høyskolen Kristiania. Undersøkelser fra 2020 viser at 8 av 10 studenter som søkte jobb etter studiene har gått rett ut i jobb. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du? 

Studiets kombinasjon av markedsføringsfag og salgsledelse gir deg nyttige kunnskaper og bred innsikt, noe som gjør det unikt og spennende. I studiet vil du blant annet få kunnskaper innen: 

 • Digitale salgsverktøy
 • Digital forretningsforståelse
 • Salgsledelse og salgsstrategi
 • Forhandlinger
 • Markedsføring
 • Forbrukeratferd og prisstrategi

Etter studiet skal du kunne bli en profesjonell salgsleder i B2B-markedet. Dette innebærer å utvikle gode salgsstrategier, organisere, lede og måle et salgsapparat. 

Du vil møte dyktige forelesere med lang erfaring fra næringslivet og tung akademisk bakgrunn. For å sikre at studiet er relevant for fremtidens arbeidsmarked, har vi et eget bransjeråd med representanter fra arbeidsgivere. Næringslivsledere fra kjente, store bedrifter som Schibsted, IKEA, Flytoget og SAS benyttes ofte som gjesteforelesere.

Jobbmuligheter

Denne bachelorgraden byr på spennende karrieremuligheter innen markedsføring og salgsledelse. Det er spennende tider for dyktige selgere. I følge Samfunnsøkonomisk analyse vil sysselsatte i salgsyrker trolig vokse med hele 18% innen 2030. 

Markedsføring og salgsledelse på Høyskolen Kristiania er det eneste studiet fra Skandinavia som er med i den anerkjente listen "Top Universities for Professional Sales Education" fra USA.  

Med denne bachelorgraden stiller du derfor sterkt på arbeidsmarkedet og har et bredt spekter av jobbmuligheter. Etter studiet kan du for eksempel jobbe som:

 • Key Account Manager (KAM)
 • Prosjektleder
 • Salgssjef
 • Markedssjef
 • Produktsjef
 • Social Media Manager
 • Avdelingsleder
 • Regionsjef
 • CRM manager
 • Selger

Tidligere studenter har blant annet fått jobb i IKEA, Visma, MATCH Voice Norge, If Skadeforsikring, Circle K, Eniro, Nestlè, Hafslund, Dagens Næringsliv, Tesla Motors, Jernbaneverket, Vinmonopolet og Senter for flyktninger og innvandrere.

Julie fant drømmejobben i Atea Se hvordan hun fikk det til

Studieprogramleder

Nils Høgevold
Les mer om Nils

Søk på Bachelor i markedsføring og salgsledelse

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer