Student jobber med PC.
Studielengde:3 år

Informasjons­teknologi - Programmering

Dette er utdanningen for deg som vil skrive god kode, enten du vil bygge og vedlikeholde apper og nettsider, eller IT-systemer. En bachelor i programmering gir deg kompetanse arbeidslivet roper etter.
OpptakStengt
Student jobber med PC.

Nøkkelinformasjon

 • Gjesteforelesere

  Dette studiet har mange gjesteforelesere med relevant erfaring fra bransjen.
 • Utveksling

  Du kan søke om å dra på utveksling til blant annet Belgia, Danmark eller Finland. 
 • Praksis

  På dette studiet kan du søke om praksis i en bedrift eller organisasjon som en del av utdanningen.
 • Opptakskrav

  På dette studiet må du innfri krav om generell studiekompetanse. Du må også ha bestått matematikk R1 eller S1+S2.
 • Pris

  51 500 kr pr semester. Studieprogrammet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
 • Bachelor
 • Høst 2023
 • Heltid
 • 180 studiepoeng
 • Oslo
 • 3 år
 • Norsk

Hva lærer du?

Bachelor i programmering er utdanningen for deg som vil skrive god kode, enten du vil bygge og vedlikeholde apper og nettsider, eller IT-systemer. Det er stor etterspørsel etter dyktige kodere, og det er ikke uvanlig at våre studenter får jobbtilbud før de er ferdige med studiene.

Dette er et intensivt studium hvor du lærer mye. I undervisningen bruker vi de samme verktøyene, metodene og språkene som de gjør i industrien. Du får en avansert innføring i Java, og lærer også å programmere med for eksempel C#, JavaScript og C. Viktige fag og emner er blant annet:

Studiemodell

Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Bachelorgraden går over tre studieår. Hvert studieår er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
Totalt 180 studiepoeng
60 studiepoeng
1. semester
2. semester

 • PG3302Software Design

  Emnet skal gjøre studentene i stand til å designe og videreutvikle større programvaresystemer i tråd med kjente teknikker for modellering, testing og implementasjon.

 • PG6301Webutvikling og API-design

  Overgangen til webrammeverk som React og AngularJS er å regne som ett av de største paradigmeskiftene i webutviklings historie. Emnet gir en innføring i og praktisk erfaring med god praksis og ulike verktøy til bruk under utvikling av webapplikasjoner og Application Programming Interfaces (API-er) innenfor dette nye paradigmet.

 • PGR209Backendprogrammering

  Dette emnet gir studenten kunnskap om utvikling av kode for å kunne behandle forespørsler sendt fra web-klienter. Emnet gir ferdigheter innen praktisk strukturering og feilretting av koden, med kunnskap om verktøy for utvikling, bygging og enhetstesting. Gjennom emnet vil studenten lære å utvikle applikasjoner med og uten rammeverk for persistens og forretningslogikk. Videre gir emnet innsikt i hvordan programmere kan involvere seg og holde seg faglig oppdatert gjennom ulike fora.

 • VALUTV999-30Valgemner eller utveksling 30 studiepoeng

  Du kan lese mer om dine valgmuligheter i dette semesteret

  https://kristiania.no/for-studenter/valgemner-og-praksis-4/

 • PG3402Mikrotjenester

  Programvaresystemer vokser i kompleksitet og det blir nødvendig å bedre håndtere deres struktur og interaksjoner. En teknikk for å administrere kompleksitet for nettbaserte systemer (f.eks. REST, GraphQL, etc.) og for kommunikasjonsprotokollene som brukes (f.eks. HTTP) er mikrotjenester.

  Dette kurset vil introdusere konseptet mikrotjenester, og praktisk erfaring med verktøyene og metodene som kan brukes til å utvikle distribuerte systemer, enten fra bunnen av eller fra eksisterende monolittiske systemer. Studentene vil lære å bruke denne typen programvarearkitektur, sammen med dens fordeler og ulemper. Kurset vil fokusere på mikrotjenestearkitekturer, og emner som er essensielle for å implementere disse arkitekturene (f.eks. Load Balancers, API Gateways, Circuit Breakers, meldingsorientert mellomvare og auto-scaling). I tillegg vil studentene få en dypere forståelse av hvilken innvirkning slike arkitektoniske valg har på programvareutviklingsprosessen.

 • PGR301DevOps i skyen

  Emnet skal gi studenten en forståelse av hva DevOps og et utviklingsmiljø i skyen innebærer. Hvilke fordeler kan vi oppnå ved å benytte et utviklingsmljø i skyen? Hvorfor kan det være en god idé for en bedrift å ha et helhetlig syn på utvikling og videreutvikling av kode der «continuous delivery» er noe man strekker seg etter?

 • PRO203Smidig prosjekt
 • BAO304Bachelorprosjekt
 • PJ6100Undersøkelsesmetoder

  Emnet skal gjøre studenten kjent med strategier og metoder med særlig vekt på undersøkelser som har relevans for informasjonsteknologibransjen. Forskningsundersøkelser er en syklisk prosess der tilnærminger er justert og raffinert over tid.

  Målet med dette emnet er å gi studentene en grunnleggende forståelse av forskning som en konseptuell, empirisk og praktisk tilnærming til å samle ny innsikt og kunnskap innen informasjonsteknologi. Undervisningen fokuserer på anvendt forskning innen informasjonssystemer og informatikk og presenterer studentene for relevante metoder fra dette domenet, sammen med deres muligheter og begrensninger.

  Emnet er et støtteemne til hovedprosjektet, primært i forhold til utvikling av undersøkelsesstrategi, anvendelse av hensiktsmessige metoder for datainnsamling og rapportskriving.

Hva kan du bli?

Kirstine sitter på en benk og smiler til kamera

Kirstine tok en råsjans etter utdanningen på Kristiania, som førte rett til drømmejobben.

Møt fagmiljøet

 • Slik jobber vi

  På studiet lærer du å bygge avanserte teknologiske løsninger for datamaskiner, så vel som mobiltelefoner. Gjennom studiet utdannes du til å konstruere arkitekturer fra bunnen, designe systemer og utvikle attraktive applikasjoner – alt gjennom en grundig opplæring i programmeringsspråket Java. 

  Programmering gir deg verktøyene og kunnskapen du trenger for dette, samtidig som du får god innføring i støttende teknologier som scriptspråk og lagringsmedier. Dette vil forberede deg på å ta fremtidens digitale hverdag et steg videre. 

  Kristiania gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere innenfor kunst, kommunikasjon og teknologi.

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
 • Viktige frister

  Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
 • Behandlingstid

  For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt. 
 • Slik søker du

  På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
 • Semesterregistring

  Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
 • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

  SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
 • Lånekassen

  Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
 • Støtte og tilrettelegging

  Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
 • Mitt Kristiania

  Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
 • Studentbevis

  Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.

Ofte stilte spørsmål

Les mer om våre studenter