Student tester programvare på en smarttelefon. Bachelor i informasjonsteknologi – Frontend- og mobilutvikling ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Bergen og Oslo

Informasjonsteknologi - Frontend- og mobilutvikling

Vil du å lære programmering samtidig som du lager attraktive design? Denne utdanningen byr på svært gode jobbmuligheter.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
49 200 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Med denne utdanningen lærer du å utvikle gode nettsteder og mobile løsninger fra A til Å. Uansett om det er snakk om en nettbutikk, et nettsted for en bedrift, eller en app for iOS eller Android, vil du med en bachelor i frontend- og mobilutvikling lære alt du trenger for å levere funksjonelle og attraktive webløsninger. 

Du vil få benytte deg av de samme verktøyene som allerede finnes i bransjen, og dermed være klar til jobben som venter fra første arbeidsdag. Dyktige frontend-utviklere er svært etterspurt i dagens arbeidsmarked, og de aller fleste av våre studenter får jobb før de har fullført studiene.

Studiet i frontend- og mobilutvikling er en del av et spennende fagmiljø innen informasjonsteknologi, hvor vi har mange ulike spesialiseringer. Studiene har felles første år hvor du får en grunnleggende innføring i IT, programmering og prosjektarbeid. I andre og tredje studieår vil du spesialisere deg innen det du finner mest interessant, og du kan bytte teknologistudium etter å ha fullført første året.

Hva lærer du?

I løpet av studietiden din hos oss vil vi gjøre deg til en dyktig utvikler med solid kunnskap om programmering, design og interaksjonsdesign. Du vil tilegne deg både teknisk erfaring og teoretisk kompetanse som vil gjøre deg attraktiv på arbeidsmarkedet etter fullført utdanning. Noen av fagområdene du kan se frem til å lære mer om inkluderer: 

Med denne utdanningen vil du få ekspertisen som trengs for å levere gode webbaserte løsninger, fra kundens krav og ønsker til ferdig produkt. 

Hva kan du bli?

Behovet for folk som kan utvikle velfungerende webløsninger på desktop og mobil er stort. Utviklere som mestrer både programmering og design vil absolutt ha et fortrinn på arbeidsmarkedet. Med en bachelor i frontend-  og mobilutvikling kan du blant annet jobbe som: 

 • Web- og mobilutvikler, med ansvar for å skissere og designe nye løsninger og vedlikeholde og utbedre eksisterende applikasjoner. 
 • IT-konsulent, blant annet med ansvar for å utvikle og forbedre programvare, samt installere og vedlikeholde nettverk, enten internt i et selskap eller som konsulent for en rekke ulike virksomheter. 
 • Programmerer, blant annet med ansvar for å utvikle programvare for datamaskiner, samt for andre tekniske innretninger/informasjonssystemer ved hjelp av programmeringsspråk. 
 • Design og funksjonelt ansvarlig, som blant annet designer brukervennlige nettsider og applikasjoner og sikrer at disse fungerer sammen med andre løsninger.

Etter det andre året kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.

Content Card With Image (Double): To artikler

  Slik er det å være Kristiania-student

  På Høyskolen Kristiania får du en studietid som er mye mer enn forelesninger, fag og fakta. Du havner i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Studentene får god veiledning, og et solid nettverk. 

  Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

  • Studentlivet er mer enn studier

   Studentlivet er mer enn studier

   Les mer
  • Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

   Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

   Les mer
  • Hvilket IT-studium bør jeg velge?
   Interaksjonsdesign

   Hvilket IT-studium bør jeg velge?

   Les mer
  • Nærmest garantert jobb med en utdanning innen IT
   School of Economics, Innovation, and Technology

   Nærmest garantert jobb med en utdanning innen IT

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Tre studenter som sitter i en trapp og prater

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!

  Flere artikler fra våre IT-studier

  • Denne utdanningen gjorde at Maya byttet frisøryrket med IT-karriere
   Bachelor i informasjonsteknologi - Frontend- og mobilutvikling

   Denne utdanningen gjorde at Maya byttet frisøryrket med IT-karriere

   Nå lager Maya apper for Skandinavias ledende apputviklere.
   Les mer
  • Her er de mest fornøyde studentene
   Bachelor i informasjonsteknologi - Programmering

   Her er de mest fornøyde studentene

   Disse Høyskolen Kristiania-studentene er blant landets mest fornøyde.
   Les mer
  • Elsker å jakte på de gode IT-løsningene
   Bachelor i informasjonsteknologi - Programmering

   Elsker å jakte på de gode IT-løsningene

   Øydis tar en bachelorgrad i programmering ved Høyskolen Kristiania og elsker jakten på gode IT-løsninger.
   Les mer
  • Håkon fant sin nye lidenskap på Kristiania
   Bachelor i informasjonsteknologi - Interaktivt design

   Håkon fant sin nye lidenskap på Kristiania

   På grunn av sykdom måtte Håkon Hess slutte som elektriker. Nå har han fullført en bachelorgrad i interaktivt design og fått jobb som utviklingsansvarlig.
   Les mer

  Studieprogramleder

  Rolando Gonzalez

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer