Pascal står foran en murbygning og smiler til kameraet.
Pascal flyttet fra Nordfjordeid til Bergen for å studere IT. – Det fristet mer enn å flytte helt til Oslo, sier han.Foto: Kristiania/Anne Helene Søreng-Wold

Pascal Sibondagara går for tiden på et bachelorløp innen Frontend- og mobilutvikling ved Kristianias Campus Bergen.  

– Studiehverdagen er spennende. Jeg får dybdekunnskap innen fagområder som programmering, UX design, webutvikling og informasjonssikkerhet, forteller han. 

Pascal valgte dette studieprogrammet basert på sin interesse for tekniske løsninger og entusiasmen for å skape brukervennlige løsninger på digitale plattformer. 

På studieløpet gjennomfører studentene en rekke arbeidslivsrelevante case- og eksamensoppgaver som gjør dem godt rustet til å møte problemstillinger i deres karriere. 

– Her på Kristiania har underviserne et sterkt fokus på praktisk orientert læring som gir studentene muligheter til å jobbe med spennende prosjekter og caseoppgaver fra ekte IT-selskaper, forteller Pascal. 

Har workshoper med næringslivet 

Pascal står foran Campus Hansaparken, i bakgrunnen ser vi et parkområde.
Pascal studerer ved Campus Bergen, som ligger i Hansaparken i Kalfaret, få minutters gange fra Bergen sentrum.Foto: Kristiania.no/Anne Helene Søreng-Wold

Samfunnet gjennomgår en raskt økende digital utvikling, og arbeidsplasser må stadig øke sin kompetanse for å holde følge med den voksende teknologiske bruken. De fleste moderne arbeidsplasser har behov for digitale løsninger og mennesker som kan forbedre disse, og Pascal forklarer at dette studieløpet gir studentene god kompetanse innen relevante problemstillinger. 

– Vi møter ofte gjesteforelesere med roller fra næringslivet som holder workshoper eller foredrag, dette gir oss et godt innblikk i hva bransjen søker fra nyutdannede og hvordan vi kan ta i bruk kunnskapen vi tar til oss i studieløpet, forklarer Pascal.

Vi møter ofte gjesteforelesere fra næringslivet som holder workshoper eller foredrag.

Dette er noe av grunnen til at Kristianias IT-studenter ofte går rett ut i jobb etter at de er ferdige med studiene sine – de kan allerede det som arbeidsgiverne ser etter, og trenger som oftest svært lite ekstra opplæring. 

En stor andel av undervisning og oppgaver foregår i samarbeid med medstudenter, også på tvers av studieretninger. Pascal beskriver dette som en super måte for studentene å forberede seg på arbeidslivets samarbeidskultur, i tillegg til at det gir studentene verdifull kunnskap og erfaring med tverrfaglig arbeid.  

Jobber mens de studerer

– Som studenter innen Informasjonsteknologi får vi også muligheten til å søke om en industribachelor, og dette er en super mulighet til å ta til oss relevant og verdifull arbeidserfaring før vi fullfører bachelorgraden, forteller Pascal.  

Studenter som gjennomfører en bachelorgrad innen Frontend- og mobilutvikling får muligheten til å søke om å ta en industribachelor, som innebærer å gjennomføre bachelorgraden på fire år, der ett og et halvt av disse er arbeid i studierelevante bedrifter. 

Tilretteleggingen og fokuset på arbeidsrelevant praksisarbeid i studietiden er noe av det Pascal fremhever som unikt og attraktivt som student ved Kristiania.

– Jeg var aldri i tvil om at dette studiet ville gi meg mange karrieremuligheter, avslutter han.

Frontend + Bergen Content card