To jenter sitter foran hver sin pc og snakker sammen
Hvis du liker å jobbe med mennesker vil HR være perfekt for deg! Foto: Kristiania/Haakon Dueland

HR står for «Human Resources», og i de fleste store bedrifter og organisasjoner er dette en egen avdeling som jobber med å ivareta de ansatte. Det som skiller suksessrike bedrifter fra de andre, er nemlig at de gjør sine egne ansatte bedre, og er attraktive for nye medarbeidere. Der spiller HR-avdelingen en nøkkelrolle. Men også mindre bedrifter trenger HR-kompetanse.  

Med en HR-utdanning kan du få mange forskjellige yrkestitler. Noen av de mest brukte er personalrådgiver, HR-medarbeider eller HR-rådgiver. En HR-rådgiver vil også ha en del forskjellige oppgaver, noe som kan gjøre det litt vanskelig å konkret vite hva en HR-rådgiver faktisk gjør.  

Arbeidsmiljø og rekruttering

En HR-rådgiver jobber ofte med ting som angår personalet. I en bedrift kan du som HR-rådgiver ha ansvar for blant annet:

  • Bedring av arbeidsmiljø
  • Nedbemanning
  • Nyansettelser
  • Endringer i virksomheten som kan påvirke de ansatte.

Mange rekrutterere og hodejegere har HR-utdanning, og det finnes også egne HR-bedrifter som leier ut sine tjenester til ulike kunder.

Råd, støtte og utvikling

Som HR-rådgiver kan en stor del av jobben være å gi råd og støtte til ledelsen i en bedrift, særlig hvis en jobber med det som kalles strategisk HR. De fleste avdelingene i en bedrift vil også trenge en form for veiledning fra tid til annen. Noen av temaene man kan jobbe med, er:

  • Rådgivning rundt lover og avtaleverk
  • Utvikling av ansatte og deres kompetanse
  • Strategisk planlegging med ledelse
  • Oppfølging av ansatte med sykdom etc.
  • Utvikle tilbud til ansatte som gjør arbeidsplassen bedre

HR-medarbeidere har en viktig posisjon i bedriften. De kan prege bedrifter ved å finne fremtidens utfordringer, og hjelpe ledelsen med å ta gode beslutninger. Du må være nysgjerrig på både mennesker og samfunnet. Det er viktig at du ønsker å hjelpe andre til å prestere og utvikle seg selv. En bør klare å skape trygghet for nyansatte, og utvikle et godt klima slik at folk trygt kan dele sine meninger. Å skape en god kultur er krevende, men veldig viktig. 

For deg som liker å jobbe med mennesker

Det er mange muligheter for en HR-rådgiver i en godt etablert bedrift, men en HR-rådgiver kan også jobbe i mindre team. En ny bedrift kan for eksempel ansette en HR-rådgiver som skal lage konkrete mål for utviklingen av bedriften så de ansatte har noe fast å jobbe etter. Slike mål kan være basert på hvordan de ansatte skal jobbe for å oppnå et mål, men kan også for eksempel være mål som omhandler arbeidsmiljø.  

En HR-utdanning vil være perfekt for deg som liker å jobbe med mennesker. Vi oppfordrer deg som liker å snakke med, veilede og gi råd til andre mennesker om å ta en HR-utdanning! 

Her er noen av HR-studiene du finner hos Kristiania:  

Kristiania tilbyr også doble bachelorgrader. Det betyr at du på kun ett ekstra år får to bachelorgrader, og mye mer kompetanse som skiller deg ut på arbeidsmarkedet.

Det er også mulighet til å ta master innenfor HR hos Kristiania.

Kristiania tilbyr også mange spennende studier og emner på nett. Dette er noe av det vi kan tilby:

Tre studenter som sitter i en trapp og prater

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!