Foto av tre studenter som sitter i en trapp.

Bachelor - Bergen og Oslo

Dobbel bachelor i HR og personalledelse

Virksomheter som vil vokse, er helt avhengig av gode ansatte, og behovet for HR-kompetanse er derfor stort. Ta to bachelorgrader i HR og personalledelse på fire år og blir enda mer ettertraktet i arbeidsmarkedet!

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
36 100 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

For at virksomheter skal kunne vokse og skape verdier er de helt avhengig av motiverte og kvalifiserte medarbeidere. De er også avhengig av ansatte som trives, og som vil bli i bedriften. Akkurat derfor er kompetanse innen HR og personalledelse både viktig og etterspurt!  

Med en dobbel bachelorgrad i HR og personalledelse får du mulighet til å ta to bachelorgrader på fire år. Studieprogrammet er lagt opp slik at du tar ett år med påbygning (60 studiepoeng) etter gjennomført bachelorgrad (180 studiepoeng). Dette gir deg en bredere faglig kunnskapsbase, noe som igjen kan åpne opp et større jobbmarked og flere karrieremuligheter. 

Hva lærer du?

I løpet av en dobbel bachelorgrad i HR og personalledelse vil du lære mye om hvordan HR-avdelingen bidrar til virksomhetens resultater og strategiske utvikling. Du vil studere HR-avdelingens rolle i organisasjonen og se hvordan den bidrar til å tiltrekke, rekruttere, utvikle og beholde gode medarbeidere. Du vil også studere fag og emner som er helt avgjørende for å gjøre virksomheten til en ryddig og profesjonell arbeidsgiver, hvor folk har skikkelig lyst til å jobbe. 

Eksempler på emner du vil studere, er: 

 • Rekruttering og kompetanseutvikling  
 • Arbeidsrett 
 • Forhandling og påvirkning 
 • HRM i praksis

Hva kan du bli?

Med en dobbel bachelorgrad i HR og personalledelse blir du først og fremst en ettertraktet arbeidssøker. Du vil være kvalifisert til å jobbe med diverse arbeidsoppgaver i en HR-avdeling, som blant annet rekruttering, kompetanseutvikling, organisasjonsutvikling og lederutvikling. Du vil kunne søke jobber i rekrutteringsbyråer, og med noen års erfaring vil du også kvalifisere til lederstillinger innen HR. 

Tidligere studeter har blant annet fått jobb som: 

 • Rekrutterer i Adecco, med ansvar for å finne riktig medarbeider til riktig stilling. Som rekrutterer må du også intervjue og kvalitetssikre aktuelle kandidater, som oftest på oppdrag fra mange ulike kunder.  
 • HMS-leder i Holte AS, med ansvar for utvikling, innføring og implementering av bedriftens HMS-system. En HMS-leder skal også kunne veilede arbeidstakere og -givere i det systematiske HMS-arbeidet og sørge for at arbeidsmiljøet alltid møter gjeldende krav.
 • HR-konsulent i Oslo kommune, blant annet med ansvar for nyansettelser, oppfølging av sykefravær og lønn. En HR-konsulent fungerer som bindeleddet mellom arbeidstaker og arbeidsgiver og sørger for at alle blir godt ivaretatt. 
 • HR-business partner i Telenor, blant annet med ansvar for implementering og utvikling av selskapets HR-strategi. En HR-business partner er proaktiv og forretningsorientert og støtter organisasjonen og ledelsen slik at de lettere oppnår målene sine.
 • HR-manager i Forsvaret, blant annet med ansvar for organisasjons- og kompetanseutvikling på et strategisk og operativt nivå. Som HR-manager kan du også være ansvarlig for gjennomføringen av lønnsforhandlinger.

To artikler

Slik er det å være Kristiania-student

Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, linjeforeninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder.

Høyskolen Kristiania har sentrumsnære og moderne lokaler, med fasiliteter som kafeer, biblioteker, lesesaler og møterom. Her finner du også Karrieresenteret, Studentklinikken og en helt egen startup-inkubator, hvor du som student og gründer kan få god veiledning. Målet er at alle skal få en spennende og minnerik studiehverdag, også utenfor klasserommet!

 • Studentlivet er mer enn studier

  Studentlivet er mer enn studier

  Les mer
 • Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

  Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

  Les mer
 • Faglig utvikling – også etter forelesning

  Faglig utvikling – også etter forelesning

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Tre studenter som sitter i en trapp og prater

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Flere artikler fra HR-studiene våre

 • Derfor bør du studere HR
  Bachelor HR, organisasjonspsykologi og ledelse

  Derfor bør du studere HR

  Vurderer du å studere HR? Det kan være veldig lurt – og her forklarer vi deg hvorfor!
  Les mer
 • Hero Idrees Azeez er kåret til Årets Unge Hotelièr
  Bachelor i hotelledelse

  Hero Idrees Azeez er kåret til Årets Unge Hotelièr

  Etter at Hero Idrees Azeez studerte Bachelor i hotelledelse ved Høyskolen Kristiania, har hun kapret drømmejobben og blitt kåret til Årets Unge Hotelièr.
  Les mer
 • Tidligere HR-student Sondre fikk toppjobb – og ble gjesteforeleser
  Bachelor i HR og personalledelse

  Tidligere HR-student Sondre fikk toppjobb – og ble gjesteforeleser

  Sondre hadde alltid vært interessert i menneskene bak bedriftene, men det var ikke før en kompis tipset ham om HR og personalledelse at han fant sin inngang til karrierelivet. I dag jobber han i et internasjonalt selskap og har vært gjesteforeleser for sin gamle høyskole.
  Les mer
 • Arbeidsgiverne får ikke tak i nok ansatte med denne utdanningen
  Bachelor i hotelledelse

  Arbeidsgiverne får ikke tak i nok ansatte med denne utdanningen

  André fikk jobbtilbud et halvt år før han var ferdig med bachelorgraden.
  Les mer

Studieprogramleder

Tine Svane Hansen

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer