Anja Tveit hadde ikke hørt om HR før hun startet studium, men skjønte fort at dette var noe for henne.
Anja Tveit hadde ikke hørt om HR før hun startet på studium, men skjønte fort at dette var noe for henne.Foto: Mia Nilsen

– Jeg ante ikke hva jeg ønsket å studere, men da jeg fant frem til HR, skjønte jeg at dette var noe for meg. HR-feltet var helt nytt for meg, men det virket så spennende! Derfor startet jeg på Bachelor i HR og personalledelse ved Kristianias Campus Bergen.

Etter videregående tok Anja sertifisering som personlig trener og begynte å jobbe som dette. Etter hvert merket hun at dette var mer en hobby og fant ut at hun ønsket å starte på studium. 

– Følte meg fylt med energi etter forelesning

Da Anja startet på studiet merket hun fort at dette var noe for henne.

– Fagene var utrolig spennende, og jeg følte meg fylt med energi etter forelesning. Da forsto jeg at jeg hadde valgt riktig!

Jeg var veldig motivert til å lære mer og utdype min kompetanse innenfor ledelse etter endt bachelor.

Etter endt Bachelor i HR og personalledelse startet Anja på Master i ledelse hos Kristiania. 

– Jeg følte meg ikke ferdig med å studere og hadde et ønske om å fortsette studieløpet. Var veldig motivert til å lære mer og utdype min kompetanse innenfor ledelse. Derfor ble det naturlig for meg å starte på en Master i ledelse.

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Spør en student her!

En mastergrad i ledelse hos Kristiania gjør deg attraktiv for mange ulike stillinger. Gjennom studieløpet tilegner du deg forskningsbasert kunnskap innenfor ledelse. Mastergraden danner et godt grunnlag for lederposisjoner og lederansvar.

Ble engasjert av foreleserne

Anja Tveit foran et lysthus eller en paviljong med en hengende hage av blomster i rødt, rosa, blått, lilla, gult og hvitt.
– Jeg var veldig glad i å dra på forelesning. Foreleserne var veldig engasjerende! Foto: Kristiania/Mia Nilsen

Anja forteller om foreleserne på Kristiania med et smil.

– Hvis det er noe spesielt jeg vil trekke frem som veldig positivt med Kristiania, så er det kvaliteten på foreleserne. De har høyere utdanning, i tillegg til lang og relevant erfaring fra arbeidslivet. Flere av foreleserne har også skrevet noen av pensumbøkene, de er veldig dyktige!

Når Anja tenker tilbake på noen av sine beste forelesere på Kristiania, forteller hun blant annet at de er veldig flinke til å presentere, få studentene til å tenke, i tillegg til å ha et godt innslag av humor. De viser også til flere verktøy og metoder i forelesningene som er nyttig å ha med videre i arbeidslivet.

Jeg trivdes med å dra på forelesning på grunn av de gode foreleserne. De presenterer på en god måte og får studentene til å tenke. Flere av verktøyene som ble presentert i forelesning har jeg tatt i bruk i min jobb som personalkonsulent. Dette har vært utrolig nyttig i arbeidet med organisasjonsutvikling.

I fjerde semester var Anja i praksis hos Tryg som HR-praktikant. Hun forteller at det var veldig gøy å komme ut til en bedrift og spesielt inn i en HR-avdeling.

– Jeg var med på et større kulturprosjekt i Tryg og var blant annet med på møter og workshops knyttet til prosjektet. Jeg bruker erfaringen fra praksis i arbeidslivet, spesielt når jeg jobber med organisasjonskultur og utviklingsarbeid. Det var veldig nyttig å se hvordan de jobbet i praksis!

Bruker utdannelsen fra Kristiania hver eneste dag

Etter endt Master i ledelse, fikk Anja jobb som personalkonsulent ved Sandsli bo- og aktivitetssenter i Bergen kommune. 

– Det var viktig for meg å ha en jobb hvor jeg kunne ta i bruk og videreutvikle kunnskapen jeg opparbeidet meg i løpet av studieløpet hos Kristiania.

Jeg bruker hele spekteret av hva jeg lærte hos Kristiania i arbeidslivet.

Som personalkonsulent bruker Anja mye av kunnskapen sin fra Kristiania. Hun ønsket en jobb hvor hun fikk bruk for sin brede kompetanse fra studiet og muligheten til å videreutvikle kunnskapen sin, det fikk hun. Nå har hun en veldig variert arbeidshverdag, noe hun trives veldig godt med.

– Jeg bruker hele spekteret av hva jeg lærte hos Kristiania i arbeidslivet. Dette innebærer blant annet organisasjonsutvikling, rekruttering, arbeidsrett og generelt være et støttepunkt for de ansatte og ledergruppen. 

BA HR og personalledelse + MA ledelse Content Card

 • Nysgjerrig på Bachelor i HR og personalledelse?

  Hvordan skape gode arbeidsplasser der mennesker er engasjerte i jobben sin? Dette studiet er starten på en spennende karriere for deg som vil jobbe med HR og ledelse.
  Les mer
 • Student på takterasse med utsikt over Oslo.

  Les mer om Master i ledelse her!

  Gode ledere får både offentlige og private organisasjoner, bedrifter og selskaper til å gå rundt. Lyst til å forme din egen arbeidshverdag og drive din bransje fremover? Ta en master i ledelse!
  Les mer