Mounir El Hamouti
Mounir El Hamouti studerte Bachelor i HR og personalledelse, men fikk sin første jobb i Handelsbanken før han var ferdig utdannet. Nå har han rykket opp til stillingen som forvaltningsansvarlig. – Utdanningen har vært et springbrett for meg, sier han.Foto: Kristiania/Fartein Rudjord

Mounir El Hamouti er 27 år gammel og jobber som forvaltningsansvarlig i Handelsbanken, i en ny IT-plattform i konsernet. Hele konsernet er for tiden i en omstillingsprosess og skal over på en ny IT-plattform, og Mounir er blant dem som er ansvarlig for endringen her i Norge. Når prosjektet er over, er det han som får ansvaret for  IT-plattformen.

– Det innebærer blant annet å passe på at vi bruker de nye verktøyene som ligger i plattformen riktig, og får ut potensialet som ligger i dem.

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Det er imidlertid ikke innen IT Mounir først og fremst har sin bakgrunn. Han hadde spilt fotball så godt som hele livet, og skulle bli fotballspiller når han «ble stor». På grunn av skader og andre omstendigheter gikk det ikke slik, og Mounir måtte legge en ny plan. Dermed begynte han å kikke på forskjellige studier.

– Så begynte jeg å lese om HR-studiet på Kristiania, og det trigget nysgjerrigheten min. Etter å ha lest meg opp litt mer på Bachelor i HR og personalledelse, tenkte jeg at dette passet meg.

Kjærlighet ved første forelesning

Portrett av Mounir.
HR er et bredt fagfelt, med mange spennende jobber. – Selv har jeg jobbet veldig mye med rekruttering, lederutvikling, og å sparre med lederne våre om for eksempel utfordringene de møter på når det kommer til det å lede andre, forteller Mounir.Foto: Kristiania/Fartein Rudjord

Magefølelsen kunne knapt nok stemt bedre. Allerede på første forelesning skjønte han at han hadde valgt riktig.  

– Tore Fagernes foreleste om organisasjonsteori, og fanget interessen min på en helt fantastisk måte.  Det var da jeg forelsket meg i HR.

– Det handler om å ta vare på menneskene som jobber der, og tilrettelegge for arbeidsmiljøet.

Mounir forklarer at HR er et bredt fagfelt med veldig mange ulike områder, men at det i bunn og grunn handler om menneskene i en organisasjon, eller på en arbeidsplass.  

– Det handler om å ta vare på menneskene som jobber der, og tilrettelegge for arbeidsmiljøet. Selv har jeg jobbet veldig mye med rekruttering, lederutvikling, og å sparre med lederne våre om for eksempel utfordringene de møter på når det kommer til det å lede andre.

 Deltidsjobb og fulltidsstudier

Ting skjedde fort etter at Mounir begynte å studere på Kristiania. Da han var i gang med det siste året på studiet, dukket det opp en ledig stilling i Handelsbanken.  

– Det var en deltidsjobb som HR-intern, som skulle kombineres med studier. Jeg søkte den dagen fristen gikk ut, og ble ringt opp dagen etter og kalt inn til intervju. Til slutt fikk jeg jobben, forteller han.

Mounir tror at mange sikkert synes bank og finans høres kjedelig ut. Hans egen erfaring etter å ha jobbet i bransjen en stund, er at bank er så mye mer mangfoldig enn det man tror.

Utdanningen har gitt meg veldig mange muligheter, og kompetanse som gjør at jeg nå kan jobbe med IT og endringsledelse

– Bachelorgraden i HR og personalledelse har gitt meg veldig mange muligheter, og kompetanse som gjør at jeg nå kan jobbe med IT og endringsledelse. Utdanningen har vært et springbrett for meg.

Mangfoldigheten i form av kompetansemuligheter i bransjen gjenspeiler seg selvfølgelig også hos arbeidsgiveren Handelsbanken, sier Mounir.  

– Handelsbanken er en veldig stor organisasjon med mange ulike mennesker med ulike bakgrunner. Det å få jobbe sammen med dem er det som motiverer meg aller mest. Jeg har vokst opp på Tøyen og Grünerløkka, og har selv en mangfoldig bakgrunn, og det føler jeg har gitt meg de verktøyene jeg trenger for å kunne identifisere meg med de menneskene som finnes i organisasjonen

Mann med frakk og koffert går langs brygge.
Mounir El Hamouti vet hvor viktig det er å få en sjanse når man er nyutdannet. – Jeg tror at studentene som jeg har rekruttert og jobber med til daglig, har veldig mye mer ansvar og tillit enn de ville fått i veldig mange andre organisasjoner, sier han.Foto: Kristiania/Fartein Rudjord

Jobb og studier

Senere var det tid for et nytt veivalg. Etter å ha fullført bachelorgraden måtte Mounir bestemme seg for om å han skulle søke fast jobb, eller gå for en mastergrad. Han landet på en Ole Brumm-inspirert løsning - ja takk, begge deler.  

– Jeg fikk tilbud om fast jobb, men jeg hadde også et sterkt ønske om å studere videre. Derfor valgte jeg å bygge på HR-utdanningen min med en master i teknologiledelse – samtidig som jeg jobbet fulltid i Handelsbanken.

Du må tørre å gi unge mennesker tillit og ansvar.

Da han startet hos Handelsbanken, jobbet Mounir mye med rekruttering av studenter. Dette er et område hvor han tror det ligger veldig mye potensial.

– Du må tørre å gi unge mennesker tillit og ansvar. Det mest spennende jeg har jobbet med, har vært å slå ned slike vegger, og jeg føler at jeg i stor grad har lykkes med det. Jeg tror at studentene som jeg har rekruttert og jobber med til daglig, har veldig mye mer ansvar og tillit enn de ville fått i veldig mange andre organisasjoner. Det sier studentene selv også.

– Våg å bruke det du har lært

Mounir sier at studenter har mange muligheter når de kommer ut i arbeidslivet. Men de må ta ansvar selv, og våge å ta initiativ.  

– En ting vi lærte veldig tidlig i studiet, er at du må tørre å utfordre når man først kommer ut i næringslivet. Det kan være skummelt, men du har fått de verktøyene du trenger, og må våge å ta dem i bruk. I en bedrift er det veldig mange satte normer og tradisjoner. Når du kommer inn som nyansatt har du mulighet til å bryte litt med dem, hvis det er nødvendig. Men da må man ta initiativet selv.

HR, markedsføring og kom + spør en student