Foto av kvinne som løper på tredemølle.

Master - Oslo

Treningsvitenskap

En master i treningsvitenskap gir deg spisset kunnskap om trening, testing og adaptasjon innenfor styrke, utholdenhet og motorikk.

Søknadsfrist
20. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Master
Pris
51 200 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Hvordan skal man trene for å optimalisere sin fysiske prestasjonsevne gjennom livsløpet? Og hvordan trener man egentlig individer fra ulike befolknings- og aldersgrupper? Dette er noen av spørsmålene du vil kunne svare på med en master i treningsvitenskap.

Trening er i vinden som aldri før, og bransjen befinner seg i en spennende men samtidig krevende fase. Kompetansekravet og etterspørselen etter kandidater øker. På Master i treningsvitenskap, en utdanning som vektlegger fysisk prestasjonsutvikling, vil du bli en ettertraktet jobbkandidat. Dette studiet gir deg spisset kunnskap om trening, testing og adaptasjon innenfor styrke, utholdenhet og motorikk.

Hva lærer du?

Studiet legger vekt på hvordan fysisk kapasitet og motorikk kan kartlegges på en relevant og valid måte. Du vil få dyptgående kunnskap om hvordan fysisk trening bør gjennomføres for å optimalisere prestasjonsevnen, samt hvilke underliggende faktorer som ligger til grunn for prestasjonsforbedringer. Dette lærer du blant annet ved å studere endringer i menneskekroppen på fysiologisk og cellebiologisk nivå.

Hos oss vil du blant annet støte på emner som:

  Hva kan du bli?

  Med en mastergrad i treningsvitenskap vil du bli kvalifisert til et bredt spekter av forskjellige arbeidsoppgaver, typisk relatert til teoretisk arbeid innen forsknings-, utviklings- og undervisningssektoren. Du vil også kunne jobbe med tilrettelegging av praktisk arbeid innen idrettssektoren i både det private og det offentlige.

  Eksempler på typiske arbeidsplasser våre studenter ender opp etter utdanningen sin varierer fra treningssenterbransjen til videregående skoler, samt topp- og breddeidretten. 

  Vil hjelpe «mannen i gata» med å trene riktig

  Morten fotografert ute på en basketbane

   Slik er det å være Kristiania-student

   På Høyskolen Kristiania får du en studietid som byr på mye mer enn forelesninger, fag og fakta. Du havner selvsagt i et klassemiljø som motiverer, med foreleserne som sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere.

   Studentene får god veiledning, og et solid nettverk, men selve høyskolen er også full av andre spennende studenttilbud, som for eksempel en egen studentklinikk, en studentunion drevet frivillig av engasjerte studenter, og flere linjeforeninger.

   • Se våre førsteklasses helsefasiliteter

    Se våre førsteklasses helsefasiliteter

    Les mer
   • Video: Studiehverdagen på Master i treningsvitenskap en studier

    Video: Studiehverdagen på Master i treningsvitenskap en studier

    Les mer
   • Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden
    School of Health Sciences

    Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden

    Les mer

   Praktisk informasjon:

   Studiedetaljer

   Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

   Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
   Snakk med en student!

   Flere artikler fra våre helsestudier

   • Nytt forskningssamarbeid mellom Matej Bel University i Slovakia og Høyskolen Kristiania
    School of Health Sciences

    Nytt forskningssamarbeid mellom Matej Bel University i Slovakia og Høyskolen Kristiania

    Koronapandemien har stilt store krav til ansatte som underviser på universiteter og høyskoler. Over natten begynte man med digital undervisning. Denne raske omstillingen skal det nå forskes på i et samarbeid mellom Slovakia og Norge.
    Les mer
   • Fra usikker til skråsikker på studievalg
    School of Health Sciences

    Fra usikker til skråsikker på studievalg

    Emelie Danjord var usikker på hva hun skulle studere, men tok sjansen på en årsenhet i ernæring og helse. Nå er hun skråsikker på veien videre!
    Les mer
   • Silje ble jobbspesialist før bacheloren var levert
    School of Health Sciences

    Silje ble jobbspesialist før bacheloren var levert

    Silje var ikke helt sikker på retningen hun skulle gå etter videregående skole. Kursen fant hun i Bachelor i livsstilsendring og folkehelse. 
    Les mer
   • Studentene på helse- og idrettsledelse dropper klasserommet
    School of Health Sciences

    Studentene på helse- og idrettsledelse dropper klasserommet

    Studentene på helse- og idrettsledelse skal ikke møtes i et klasserom en eneste gang dette semesteret. De har nemlig blitt bronsepartnere med VIF.
    Les mer

   Studieprogramleder

   Thomas Haugen

   Søk på Master i treningsvitenskap

   Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

   Kontakt oss

   Ønsker du nyhetsbrev?
   Mobilnummer