Vi jobber hele tiden med å finne den beste måten å koble teori og praksis for å gi studentene best mulig utbytte av studiet. I løpet av studietiden vil du ha mye praktisk undervisning og møte mange spennende foredragsholdere fra næringslivet.

Sport Management
Utdanningen passer deg som vil jobbe med Sport Management og bli en ettertraktet leder innen norsk idrett, folkehelse- og frivillighetsarbeid.Nyhet!

Nøkkelinformasjon
Praksis
På dette studiet kan du søke om praksis i en bedrift eller organisasjon som en del av utdanningen.Utveksling
Du kan søke om å dra på utveksling til Australia eller England.Videre studiemuligheter
Du har mange muligheter etter studiene, se oversikt nederst på siden.Ansvarlig fagmiljø
Opptakskrav
På dette studiet må du innfri krav om generell studiekompetanse eller tilsvarende. Du må også levere politiattest.Pris
45 700 kr pr semester. Studieprogrammet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
Hva lærer du
- å tilrettelegge for idrettsglede
- å få mennesker over til en sunnere og mer aktiv livsstil
- å bli en god leder innen norsk idrett, folkehelse- og frivillighetsarbeid
- idrett som samfunnsaktør
- markedsføring og forbrukeratferd
Studiemodell
- HMS2100Helse, miljø og sikkerhet (HMS)
Emnet gir en bred introduksjon til en rekke sentrale temaer innen fagområder knyttet til helse, miljø og sikkerhet (HMS). Risikoanalyse og systematisk forebygging av ulykker, skader og sykdom står sentralt. Det gis innføring i inkluderende arbeidsliv (IA) blant annet ved fokus på forebygging og oppfølging av sykefravær, samt tiltak for å fremme de ansattes fysiske og psykiske helse. Vern av ytre miljø inngår også som et tema. Gjennom en praktisk tilnærming introduseres internkontroll (IK) som et organisatorisk verktøy i det daglige arbeidet med HMS og kontinuerlig forbedring.
Temaer som vil bli tatt opp er:
- Arbeidsmiljøloven og tilhørende forskrifter
- Risikoanalyse og -styring
- Roller og ansvar HMS-arbeidet; ledelse, verneombud, arbeidsmiljøutvalg
- Hvordan jobbe systematisk med fysisk og psykososialt arbeidsmiljø?
- Inkluderende arbeidsliv (IA)
- Kommunikasjon, samarbeid, medvirkning og varsling
- Vern av ytre miljø
- Forebygging og tilrettelegging på arbeidsplassen
- Internkontroll og kontinuerlig forbedring
- IAR2101Arbeidsrett
- PFA2100Prosjektprosessens faser
Emnet vil beskrive prosjektprosessens gang og ulike faser. Formålet er at kandidaten skal kunne forstå hva et prosjekt er og dets kjennetegn, hva som kjennetegner god ledelse og den daglige driften av et prosjekt og miljøet rundt prosjektet som kan påvirke prosjektresultatet. Kandidaten skal kunne beskrive betydningen team kan ha på en organisasjon og hvordan en teamprosess bør ledes. Emnet vil ha høy grad av relevans for senere arbeidsliv da prosjekt som arbeidsform er meget utbredt.
- VALUTV999-30Valgemner eller utveksling 30 studiepoeng
- PRP3102Prosjektledelse i praksis
- DKP3100Digital kundereise i praksis
- BAC500Bacheloroppgave
Emnet gir kompetanse i vitenskapelige forskningsmetoder i medisin og helsefag, inkl. problemstillinger og hypoteser, epidemiologiske studiedesign, kvantitativ og kvalitativ metode, etikk, litteratursøk, vurdering av litteratur, statistikk og akademisk skriving. Emnet gir studenten teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter i planlegging og gjennomføring av et forskningsprosjekt, samt skriftlig fremstilling av dette (bacheloroppgaven).
- CIG3100Coaching av individer og grupper
- EPR3101Ekstern praksis
Hva kan du bli?

Sivert gjorde interessen for basketball om til fulltidsjobb
Møt fagmiljøet
Slik jobber vi
Studiet undervises av en engasjert fagstab som har lang og bred erfaring med forskning og undervisning innenfor fagfeltet. Gjennom studiet vil du lære å jobbe prosjektbasert og du vil lære deg teoretiske prinsipper som du må omsette til praktiske ferdigheter.Det legges stor vekt på nærhet til idrettsklubber og praksis. Gjennom studiet vil det bli benyttet eksterne foredragsholdere, ekskursjoner, praktiske prosjektoppgaver mot reelle næringsaktører, seminarer og praksisperiode.
Gjennom en god blanding av teori og praksis vil vi sette deg i stand til å lære av hva som er blitt gjort tidligere, hva som gjøres i dag og hva som bør gjøres i fremtiden.
Som student ved Kristiania kan du få tilgang til noen av landets flotteste test- og undervisningsfasiliteter. Studiehverdagen kan være en blanding av forelesninger, mindre seminarer og praktisk arbeid, der du kan få erfaring med behandlingsmåter og prosedyrer. Du vil være tett på et fagmiljø som har utviklet noen av landets mest banebrytende helsestudier, som en del av et inkluderende og engasjert miljø.
Slik er søknadsprosessen
Viktige frister
Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.Viktige fristerBehandlingstid
For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt.Les merSlik søker du
På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.Les mer
Semesterregistring
Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.Les merSiO (Oslo) og Sammen (Bergen)
SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.Les merLånekassen
Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.Les mer
Støtte og tilrettelegging
Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.Les merMitt Kristiania
Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.Les merStudentbevis
Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner.Les mer
Hva lurer du på?

Ofte stilte spørsmål
Les mer om våre studenter
- Sivert gjorde interessen for basketball om til fulltidsjobbBasketballinteressen startet som en hobby for Sivert, før han startet å studere og sikret seg jobb før endte studier.