Gutt sitter å smiler med en basketball i hendene
Sivert ser fram til å starte i den nye jobben hos Norges Basketballforbund Foto: Erik Røseid

Sivert er på sitt siste semester av Bachelor i helse- og idrettsledelse (Bachelor i Sport Management fra 2022) og kan fortelle at det ikke var idrett som var planen etter videregående.  

– Alt jeg visste var at jeg ville gjøre noe samfunnsnyttig, så da ble det statsvitenskap i Kristiansand. Dessverre fant jeg fort ut at dette ikke var noe for meg, så da resulterte det i et friår i stedet.  

I løpet av dette friåret sluttet styret i basketklubben som Sivert var medlem i, noe som førte til at han og noen kompiser tok over basketgruppa. Ideen om at dette kunne bli en fulltidsjobb kom også til live her.  

– Jeg hadde hørt mye bra om Kristiania fra venner og bekjente. Etter å ha funnet litt mer informasjon om studiet og fagene, så fant jeg fort ut at dette passet bosituasjonen og livet mitt ellers helt perfekt, forklarer Sivert.   

Spennende studiehverdag  

Sivert kan fortelle om en variert og spennende hverdag på studie med engasjerte og hyggelige medstudenter. Til tross for at det er flest fotball- og handballinteresserte i klassen, viser alle like stor interesse for fagene og er svært fornøyde med foreleserne.  

– Det er et veldig praktisk tilrettelagt studieløp. Vi har muligheten til å ha praksis ute i bedrift, og vi har ofte praktiske oppgaver og perioder gjennom studie. Dette førte til at jeg valgte å ta valgfaget endringsledelse i fjerde semesteret, som jeg var svært fornøyd med.  

Siverts klasse er det første kullet på Helse og idrettsledelse, og han kan fortelle om relevante forelesere og gjesteforelesere som de har hatt.  

– Akkurat nå har vi Christian Eek-Jensen som foreleser i formidling, noe som er veldig spennende å høre på! Ellers har vi hatt mange erfarne forelesere som Elin Ørjasæter, Espen Rooth fra Idrettens Helsesenter, DNT, Tine og Norges golfforbund. De har lært oss masse om hvordan helse og idrettssektoren i Norge fungerer, forteller Sivert.  

_MG_0946-Edit-2.jpg
Sivert føler seg heldig som kan drive med favoritthobbyen på fulltid.Foto: Erik Røseid

Ser for seg en framtid innen basket  

Videre forklarer Sivert hvordan fagene han har hatt på skolen vil komme til nytte i den nye jobben hos Norges basketballforbund.  

Bachelorgraden har gitt meg et bredt utvalg av muligheter innenfor både helse og idrett, samtidig som jeg får en lederutdannelse i tillegg

– Bachelorgraden har gitt meg et bredt utvalg av muligheter innenfor både helse og idrett, samtidig som jeg får en lederutdannelse i tillegg. Man får et godt innblikk i hvordan idretts-Norge fungerer, samtidig som vi lærer om folkehelse, etikk og samfunnsansvar.  

Når Sivert starter i sin nye jobb som utviklingskonsulent i mai, ønsker han å bistå til at basket fortsetter å vokse i Norge. Drømmen er å få holde på med dette i lang tid og å nå langt i norsk idrett, forhåpentligvis også erfare mer innen toppidrett både innen- og utenlands.  

– Jeg ser veldig fram til å starte i jobben. Arbeidet vil variere, men det vil gå ut på å tilrettelegge og utføre aktivitetsrettet arbeid innen basket. I tillegg vil jeg kunne bidra i prosjekter og arbeidsoppgaver ledet av NBBF sentralt. 

Bachelor i helse og idrettsledelse

  • Helse- og idrettsledelse

    Har du en lidenskap for god helse? Med denne utdanningen lærer du å tilrettelegge for morgendagens idrettsglede og bidra til å få mennesker over til en sunnere og mer aktiv livsstil.
    Les mer om studiet her!
  • Spørsmål om studier?

    Snakk med en av våre studentambassadører! De vet alt om hvordan man søker studier, studentlivet på Kristiania og studietilbudet. De snakker gjerne med deg over chat, telefon, e-post eller videochat.
    Spør en student!