Osteopat behandler en pasient. Bachelor i osteopati ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Osteopati

Vi tilbyr deg landets eneste høyskoleutdanning innen osteopati.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse
Med forbehold om endringer
Venteliste Dette studiet er fullt for opptak, men du kan fortsatt søke og bli satt på venteliste.  Se andre studier med ledige studieplasser i vårt søknadsskjema.

Osteopati er en profesjon basert på manuell undersøkelse og behandling. Man vektlegger at mennesket er en enhet av funksjoner, hvor samspill mellom kropp og psyke er av stor betydning for helse. Osteopater blir autorisert som helsepersonell etter vedtak i Stortinget desember 2020.

Osteopati handler om å finne sammenhengen mellom ubehaget, kroppen og pasientens hverdag for å optimalisere behandlingsstrategien. Osteopaten jobber deretter med mål om å bli kvitt mindre symptomer og få en bedre hverdag.

Behovet for dyktige helsefagsarbeidere er stort og fortsetter å vokse. Vi har vår egen studentklinikk hvor pasienter kommer for å få behandling av studenter på 3. året av bachelorgraden og av studenter på videreutdanning i osteopati. Slik får du praktisk erfaring som er verdifull for ettertiden. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du? 

Med en bachelor i osteopati lærer du om anatomi og fysiologi, som er nødvendig for å kunne gjennomføre osteopatiske undersøkelsesprosedyrer og behandlingsteknikker. 

Vi vil blant annet gå i dybden på emner som: 

  • Anatomi og fysiologi
  • Osteopatisk undersøkelse og behandling
  • Sykdomslære
  • Klinisk medisin
  • Vitenskapelig metode

Målet er at du skal kunne håndtere en rekke kliniske diagnoser, tilstander og syndromer og planlegge behandlingsstrategier for å bedre pasientens helse.

I ditt tredje studieår får du opplæring på vår egen studentklinikk og bygger bro mellom teori og praksis. Under veiledning og i takt med utvikling av egne ferdigheter får du gradvis mer ansvar for håndtering av pasienter. Slik blir du best mulig forberedt på en hverdag som klinisk osteopat.

Jobbmuligheter

Bachelor i osteopati gir deg kunnskap innen helsefag som gjør at man kan jobbe i ulike private eller offentlige bedrifter innen helse, eksempelvis med tilrettelegging av hjelpemidler eller salg av helse/medisinske produkter.

Majoriteten av studentene ønsker å gå inn i en karriere som osteopat, og med Bachelor i Osteopati kan man søke på den ettårige videreutdanningen som er nødvendig for medlemskap i Norsk Osteopat Forbund (NOF) og for å fullføre diplomoppgave (D.O), som kreves for å kunne titulere seg som Osteopat D.O. MNOF.

Med en bachelor i osteopati kan man også søke seg inn på annen høyere utdanning innen for eksempel helseledelse og helseforskning.

Tidligere osteopatistudenter åpnet egen klinikk Les om veien til realisering av klinikken

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Pål Andre Thorsø Amundsen
Les mer om Pål Andre Thorsø

Søk på Bachelor i osteopati

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer