Pål Andre Thorsø Amundsen

    • Høyskolelektor / PhD candidate
  • Institutt for helse og trening
  • School of Health Sciences

Bakgrunn

Pål Andre Amundsen er Ph.D fellow i prosjektet “Returning people with persistent pain to work using Individual Supported Employment placements (ReISE)»

Han er utdannet Osteopat D.O, BSc fra Norges Helsehøyskole (nåværende Høyskolen Kristiania, School of Health Science), og jobbet fulltid i klinisk praksis før han i 2013 startet som høyskolelærer på Høyskolen Kristiania. Pål Andre har en mastergrad i klinisk håndtering av smerte gjennom universitetet i Edinburgh hvor han to år på rad ble kåret til beste student. Han var inntil november 2021 høyskolelektor og studieprogramleder for Bachelor i osteopati, og for videreutdanning i osteopati.

De fleste pasienter som oppsøker osteopater og andre helseprofesjoner opplever smerter som kan påvirkes og opprettholdes av både kroppslige, psykiske og sosiale faktorer. Derfor har han forsket, og ønsker å bygge opp videre forskningskarriere rundt smerteproblematikk og arbeidshelse; hvordan få personer som lider av smerter tilbake i jobb.

Han har vært invitert til både nasjonale og internasjonale konferanser til å holde foredrag og workshops rundt smerteproblematikk og hvordan man håndterer pasienter med sammensatte smertelidelser.

Ekspertområder

Ansatte detaljer