Student på ernæring og helse som jobber i ernæringskjøkkenet

Årsstudium - Oslo

Ernæring og helse

Er du lidenskapelig opptatt av ernæring, helse og kosthold? Velg et årsstudium i ernæring, og studer noe som er godt for både kropp og sinn.

Søknadsfrist
20. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Årsstudium
Pris
43 700 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Alle mennesker har helt individuelle forhold til mat. Hva vi spiser har betydning både for vår egen livskvalitet, og for kloden. I en verden preget av fedmeepidemier og overforbruk av mat på den ene siden og matmangel, sult og underernæring på den andre, utgjør ernæring et viktig og aktuelt fagfelt. For å løse disse globale utfordringene trenger vi personer med kunnskap og interesse for ernæring og helse.

Er du en av dem som vil lære mer om dette fagfeltet? En årsenhet i ernæring og helse gir deg grunnleggende kunnskaper om sammenhengen mellom ernæring, kosthold og helse, både generelt og hos enkeltindivider.

Hva lærer du?

Årsenheten i ernæring og helse gir deg en god forståelse av hvordan menneskekroppen fungerer. Du får en grunnleggende innføring i cellebiologi, muskelfysiologi, hormonsystemet, sirkulasjonssystemet, nyrene og fordøyelsessystemet. Du vil lære hvordan du setter sammen et sunt og næringsrikt kosthold som fremmer god helse.

Gjennom bruk av kostberegningsprogrammer vil du lære å beregne og vurdere om et kosthold er i tråd med gjeldende nasjonale kostholdsråd. Du vil lære om idrettsernæring og om ernæringsbehov for ulike grupper med spesielle behov, som gravide, ammende, barn og unge, eldre og ulike innvandrergrupper.

Gjennom studiet er du innom mange spennende temaer som:

Hva kan du bli?

Ernæringskunnskaper er svært aktuelt og ettertraktet i dagens arbeidsmarked. Årsenheten i ernæring og helse er relevant både for deg som vil fylle på med ekstra kunnskap eller fortsette med videre studier. Studiet passer også godt som tilleggsutdanning for deg som jobber med ernæringsrelaterte problemstillinger som:

 • Sykepleiere
 • Helsesøstre
 • Legemiddelkonsulenter
 • Fysioterapeuter 

Studiet vil også være nyttig for deg som er personlig trener, kokk, journalist, barnehagelærer og lærer innen helsefag.

I disse yrkene får du en fordel med årsstudium i ernæring og helse

Mann som studerer ernæring og helse

Slik er det å være Kristiania-student

En årsenhet i ernæring og helse ved Høyskolen Kristiania legger til rette for et studentaktivt læringsmiljø og mye sosialisering. Du vil få tilgang til moderne lokaler, blant annet eget ernæringskjøkken. Dette studiet byr på små klasser og et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de kan prestere godt. Studentene får god veiledning, og et solid nettverk.

Selve høyskolen er også proppfull av tilbud for studenter, som for eksempel en solid studentklinikk med gode tilbud, Studentunionen drevet frivillig av engasjerte studenter, og flere linjeforeninger.

 • Se våre førsteklasses helsefasiliteter

  Se våre førsteklasses helsefasiliteter

  Les mer
 • Studentlivet er mer en studier

  Studentlivet er mer en studier

  Les mer
 • Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden
  School of Health Sciences

  Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Flere artikler fra våre helsestudier

 • Nytt forskningssamarbeid mellom Matej Bel University i Slovakia og Høyskolen Kristiania
  School of Health Sciences

  Nytt forskningssamarbeid mellom Matej Bel University i Slovakia og Høyskolen Kristiania

  Koronapandemien har stilt store krav til ansatte som underviser på universiteter og høyskoler. Over natten begynte man med digital undervisning. Denne raske omstillingen skal det nå forskes på i et samarbeid mellom Slovakia og Norge.
  Les mer
 • Fra usikker til skråsikker på studievalg
  School of Health Sciences

  Fra usikker til skråsikker på studievalg

  Emelie Danjord var usikker på hva hun skulle studere, men tok sjansen på en årsenhet i ernæring og helse. Nå er hun skråsikker på veien videre!
  Les mer
 • Silje ble jobbspesialist før bacheloren var levert
  School of Health Sciences

  Silje ble jobbspesialist før bacheloren var levert

  Silje var ikke helt sikker på retningen hun skulle gå etter videregående skole. Kursen fant hun i Bachelor i livsstilsendring og folkehelse. 
  Les mer
 • Studentene på helse- og idrettsledelse dropper klasserommet
  School of Health Sciences

  Studentene på helse- og idrettsledelse dropper klasserommet

  Studentene på helse- og idrettsledelse skal ikke møtes i et klasserom en eneste gang dette semesteret. De har nemlig blitt bronsepartnere med VIF.
  Les mer

Studieprogramleder

Carine Aukner

Søk på Årsstudium i ernæring og helse

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer