Bilde av Emelie Danjord utenfor Høyskolen Kristiania.
Iblant kan det være vanskelig å bestemme seg for studium. For Emelie ble løsningen å kaste seg ut i det! Foto: Privat

– Jeg har alltid vært interessert i kosthold og trening, men var ikke sikker på om det var akkurat dette jeg ville studere. Psykologi var også høyt på lista, men så ble det helse og ernæring ved Kristiania – og jeg angrer ikke et sekund, forteller Emelie.

Bilde av Emelie Danjord utenfor Høyskolen Kristiania.
I løpet av noen måneder på Kristiania har Emelie vært gjennom emner som grunnleggende ernæring, fysiologi og ernæring og prestasjon.Foto: Privat

21-åringen fra Tromsø er nå halvveis gjennom studiet og beskriver hverdagen som veldig spennende, med en god miks av forelesninger, gruppesamarbeid og tid til egenstudier. Klassen har allerede vært gjennom emner som grunnleggende ernæring, fysiologi og ernæring og prestasjon, og ifølge Emelie har både hun og medstudentene lært vanvittig mye.

– Studiet er også veldig praktisk. Vi har blant annet tilbrakt tid på ernæringskjøkkenet, hvor vi har laget og spist mat sammen, for så å måle blodsukkeret. Det hele har vært veldig interessant, og jeg har fått et helt nytt syn på hvordan det man putter i seg, påvirker kroppen.

Emelie forteller videre at hun har blitt spesielt interessert i sammenhengen mellom kosthold og idrettsprestasjoner, og at hun selv har blitt mer bevisst på hva akkurat hun trenger for å yte best mulig.

– Jeg har på ingen måte lagt om kostholdet mitt etter at jeg begynte å studere, men jeg har blitt mer opptatt av å spise nok og variert – ja, rett og slett ta bedre vare på meg selv.

Studiet er veldig praktisk. Vi har blant annet tilbrakt tid på ernæringskjøkkenet, hvor vi har laget og spist mat sammen, for så å måle blodsukkeret.

Vil ta en bachelorgrad i ernæring

Overgangen fra videregående skole til Kristiania har ifølge Emelie gått overraskende fint, selv om det naturlig nok har vært uvant med mye frihet og tid til egenstudier. Dette krever selvdisiplin, men hun ble raskt en del av en ivrig gjeng som holder sammen både faglig og sosialt. De møter opp på skolen hver dag og samarbeider om studiene, noe som bidrar til gode rutiner og mye hygge.

– Noe av det som er så fint med å ta et årsstudium, er at man får et innblikk i hva høyere utdanning dreier seg om – og dermed er man bedre forberedt på videre studier, sier hun.

For Emelie har tiden på Kristiania ikke bare gitt ny og viktig kunnskap, men det har også gjort henne skråsikker på hva hun ønsker å gjøre i fremtiden, nemlig ta en bachelorgrad innen samme fagfelt.  

– Jeg syns ernæring er veldig spennende og ser at det finnes flere interessant og relevante bachelorgrader både på Kristiania og ved andre studiesteder. Uansett hvor veien går, vet jeg i hvert fall at jeg ønsker å jobbe med folkeopplysning, både når det gjelder kosthold og forebygging av spiseforstyrrelser.

Vil du også studere ernæring og helse?

Er du lidenskapelig opptatt av ernæring, helse og kosthold? Vi har studiet for deg!
Les mer her