Student viser frem en presentasjon på PC-en. Master i ledelse ved Høyskolen Kristiania.

Master - Bergen og Oslo

Ledelse

Gode ledere får både offentlige og private organisasjoner, bedrifter og selskaper til å gå rundt. Lyst til å forme din egen arbeidshverdag og drive din bransje fremover? Ta en master i ledelse!

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Master
Pris
51 200 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

NHOs årlige kompetansebarometer viser at det norske arbeidsmarkedet vil etterspørre stadig mer ledelseskompetanse i årene som kommer. Med en mastergrad i ledelse fra Høyskolen Kristiania blir du en ettertraktet kandidat som kan bidra til økt verdiskaping i både private og offentlige virksomheter.

Masterutdanningen er preget av tett oppfølging, små klasser og gjesteforelesere fra bransjen. Studiet har en klar profil mot ledelsesfeltet og gir deg bred innsikt og praktiske ferdigheter i å planlegge, gjennomføre og lede medarbeidere og virksomheter i det daglige, så vel som endrings- og utviklingsprosjekter. 

Hva lærer du?

Gjennom studietiden tilegner du deg forskningsbasert kunnskap innenfor ledelse. Du lærer å forstå og vurdere forskningsresultater, og hvordan disse kan anvendes for å analysere, vurdere og iverksette tiltak og initiativ til nytte for både medarbeidere og ledere.

Gjennom studieløpet kan du studere emner som for eksempel:

En mastergrad i ledelse danner et solid grunnlag for framtidige lederposisjoner og lederansvar. Graden gjør deg attraktiv for mange typer stillinger, og om du er særlig interessert i forskning, vil en mastergrad fra dette studiet kvalifisere deg for opptak til ph.d.

Hva kan du bli?

Dette masterstudiet gir deg kompetanse til en rekke jobber i både privat og offentlig sektor. Studiet er særlig rettet mot mellomledere, som beveger seg i en kompleks virkelighet mellom toppledelse og operativ virksomhet. I tillegg vil ulike typer konsulent- og rådgiverstillinger innenfor organisasjon, ledelse og HR være særlig aktuelle.

Etter fullført utdanning kan du blant annet jobbe som: 

 • Prosjektleder
 • Koordinator ifbm. endringsprosesser
 • Prosessleder
 • Konsulent i HR-relaterte funksjoner 

Mye av kunnskapen vil også være aktuell for den som vil etablere egen virksomhet eller gå tilbake til skolebenken for å ruste seg opp for mer ansvar og lederutfordringer.

Content Card With Image (Double): To artikler

 • Aurora Johanne Larsen smiler foran DNB

  Traff mål med en Master i ledelse

  På Høyskolen Kristiania lærer du det som skal til for å bli en god leder. For tidligere fotballspiller Aurora (25) ble mastergraden en døråpner inn til næringslivet. 
  Les mer om hvordan her!
 • Nanna Nyquist står smilende mot kamera. Hun har på seg en grå turtleneck. Hun har sorte briller og rundt halsen har hun et smykke, og et nøkkelkort med logoen til Høyskolen Kristiania på. Bak henne kan man se lyse vinduer som viser deler av landskapet i Oslo sentrum.

  Lærer om fremtidens teknologi

  Ønsker du å bli en leder som henger med i digitaliseringen? Det ville Nanna, som tok en master i ledelse. Hun trekker frem eget masterområde og godt studentmiljø som noe av det beste med studiene.
  Les mer om studiehverdagen her!

  Slik er det å være Kristiania-student

  Høyskolen Kristiania er kjent for et godt studiemiljø. Hos oss opplever studenter langt mer enn spennende fag og foreleserne som sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Studentene får absolutt god veiledning, og et solid nettverk i løpet av utdanningen, men Høyskolen Kristiania byr på mye annet også.

  Vi har tilrettelagt for at alle skal få dekket sine faglige behov. Vi har blant annet Avdeling for studentoppfølging (AFSO) og Karrieresenteret som støtter og veileder den enkelte under studiet. Studentunionen organiserer massevis av aktiviteter gjennom året, fra dansekurs og idrettsarrangementer, til kunstutstillinger. Linjeforeningen for HR og ledelse arrangerer jevnlig spennende faglige arrangementer. 

  • Hvorfor bør man ta en mastergrad i ledelse?
   Høyskole

   Hvorfor bør man ta en mastergrad i ledelse?

   Les mer
  • Video: Slik er studiemiljøet på Master i ledelse

   Video: Slik er studiemiljøet på Master i ledelse

   Les mer
  • Faglig utvikling – også etter forelesning

   Faglig utvikling – også etter forelesning

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Tre studenter som sitter i en trapp og prater

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!

  Studieprogramleder

  Laura Traavik

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer