To studenter diskuterer foran en PC. Bachelor i PR og kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

PR og strategisk kommunikasjon

Et studieløp med spennende jobber i privat og offentlig sektor.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
48 000 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer

Å jobbe med PR og strategisk kommunikasjon i privat eller offentlig sektor er en jobb for deg som tenker klart, skriver godt, har interesse for budskapsutvikling, digital kommunikasjon, og har interesse for å jobbe med mennesker. Og er du ikke der på alle områder enda, skal vi hjelpe deg til å tenke klart, utvikle gode ideer og skrive godt.

Å jobbe med kommunikasjon i en kommune betyr at du får være med på å forme hvordan kommunen kommuniserer med sine innbyggere. Jobber du i et kommunikasjonsbyrå vil du oppleve høyt tempo, særs spennende og utfordrende arbeidsoppgaver, du får være med på å løse kriser, du møter oppdragsgivere på høyt nivå  - og du får ta pulsen på næringsliv, politikk eller store samfunnsutfordringer.

Mange av våre studenter jobber også i media, frivillige organisasjoner som Røde Kors eller Redd Barna og Amnesty, eller i store offentlige institusjoner som departementer og direktorater, politiske partier – og mange søker jobber i private firmaer som informasjonssjefer, rådgivere o.l.

Kommunikasjonsbransjen vokser – og antall kommunikasjonsjobber øker i årene fremover. Vi tilbyr det mest komplette bachelorstudiet i PR og strategisk kommunikasjon.

Markedet etterspør faglig dyktige og samfunnsengasjerte kommunikasjonsfolk med kunnskaper om å flytte budskap, skape engasjement, og evne til å selge både ideer og produkter.  De fleste arbeidsgivere vil også ha god teknologisk og strategisk forståelse. Alt dette hjelper vi deg med.

Våre fagansatte er høyt kompetente forelesere med erfaring både fra akademia, media, politikk og samfunnsliv. Noen har vært i politikken på regeringsnivå, andre har skrevet bøker, er faste skribenter i media, eller har vært journalister, ledere og kommunikasjonsdirektører. Og i tillegg har de alle akademisk bakgrunn.

Vår fagstab deler sin verdifulle erfaring med deg. Og forelesernes bakgrunn og nettverk gjør at de henter inn gjesteforelesere som er statsråder, topp-journalister, ledere i private selskaper, folk som har stått i kriser – eller personligheter fra media som deler sine erfaringer med deg.

Høyskolen Kristiania tilbyr det mest komplette bachelorstudiet i PR og strategisk kommunikasjon, et som gir deg metodekunnskaper, praktisk erfaring, faglig innsikt og har fokus på digital kunnskap og ferdigheter.

Dette bidrar til at du skiller deg ut på arbeidsmarkedet og kan bli en ettertraktet medarbeider på spennende arbeidsplasser. 

Når du er ferdig med din bachelorgrad, er mulighetene mange for å ta mastergrad . Høyskolen Kristiania tilbyr masterstudium. Mange av våre bachelorstudenter har også reist utenlands for å ta sin mastergrad i f eks. England, Australia og USA. Du får god hjelp av våre studeveiledere med slike søknader.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du?

Studiet gir en innføring og fordypning i ulike virkemidler innenfor PR og strategisk kommunikasjon. Du får kunnskap om det norske medielandskapet, måten mediene fungerer på, måten journalister jobber på, og grunnen til at journalister og redaktører prioriterer som de gjør. Kommunikasjon blir en stadig viktigere del av organisasjoners relasjon med samfunnet omkring. De målene man har satt seg om vekst, synlighet, ansvarlighet osv, bruker svært ofte kommuniasjon som et av de viktigste verktøyene.

I tillegg får du utdypende kunnskap om: 

  • Politikk, Samfunn og PR

Du vil bli kjent med det norske politiske systemet og forstå hvordan politiske beslutninger tas, og hva slags påvirkningsmuligheter som finnes i politiske prosesser. 

  • Forretningsmål og strategisk kommunikasjon

Du skal få innsikt hvordan virksomheter bruker kommunikasjon som et strategisk virkemiddel for at virksomheten skal oppnå sin visjon og overordnete mål.

  • Praktisk og strategisk bruk av digital kommunikasjon

Du vil bli en moderne kommunikasjonsutøver som kan bruke "Big data" og mange andre digitale verktøy i ditt strategiske kommunikasjonsarbeid. 

  • Retorikk og argumentasjonsteknikk

Du lærer de klassiske grepene for å bygge opp argumentasjon, delta i debatter og skrive overbevisende.

  • Kampanjestrategier

Du lærer hvordan du strategisk og praktisk kan planlegge og gjennomføre kommunikasjonskampanjer.

Jobbmuligheter

Med en Bachelor i PR og strategisk kommunikasjon kan du jobbe som både kommunikasjons- og informasjonsrådgiver i privat og offentlig sektor.

Det finnes mange muligheter hos forskjellige kommunikasjonshus og mer spesialiserte byråer som driver med medie- og myndighetskontakt, informasjon og krisehåndtering, markedskommunikasjon og flere andre. 

Du kan også jobbe med strategisk PR tilknyttet nasjonale partiorgan, for politiske partier, i organisasjoner eller i internasjonalt samarbeid. En annen mulighet er å jobbe som kommunikasjonsekspert på en kommunikasjonsavdeling for en virksomhet eller organisasjon. Våre tidligere studenter har fått jobber i store kommunikasjonsbyråer, event-selskaper, kommuner, departementer, FN-delegasjonen i New York, mediehus mm.

Frida jobber som Social Media Manager i Amnesty Les om studievalget som førte til relevant jobb

Studieprogramleder

Ester Conings Vanvik
Les mer om Ester Conings

Søk på Bachelor i PR og strategisk kommunikasjon

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer