To studenter diskuterer foran en PC. Bachelor i PR og kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

PR og strategisk kommunikasjon

Et studieløp med spennende jobber i privat og offentlig sektor.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
48 000 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer

God kommunikasjon er det som gjør at bedrifter og organisasjoner overlever. Det har aldri før vært så stort behov for eksperter på PR og strategisk kommunikasjon, enten du vil jobbe i privat eller offentlig sektor.

Det finnes mange jobbmuligheter for deg som vil studere Bachelor i PR og strategisk kommunikasjon. I det offentlige kan du jobbe med kommunikasjon mellom myndigheter og innbyggere, du får være med på å løse kriser og å gi innbyggerne informasjonen de trenger. I et kommunikasjonsbyrå kan du jobbe tett på store oppdragsgivere innen næringsliv, politikk og samfunn.

Dette er utdanningen for deg som tenker klart, skriver godt, har interesse for budskapsutvikling, digital kommunikasjon, og som vil jobbe med mennesker. Det lærer du med dette studieprogrammet, og du får jobbe med caser hentet fra arbeidslivet. Det er også mulig å ha praksis i en bedrift som en del av utdanningen. Slik gir Bachelor i PR og strategisk kommunikasjon deg et fortrinn på arbeidsmarkedet.

Markedet etterspør faglig dyktige og samfunnsengasjerte kommunikasjonsfolk med kunnskaper om å flytte budskap, skape engasjement, og evne til å selge både ideer og produkter. De fleste arbeidsgivere vil også ha god teknologisk og strategisk forståelse. Alt dette hjelper vi deg med.

Hva lærer du?

Studiet gir en innføring og fordypning i ulike virkemidler innenfor PR og strategisk kommunikasjon. Du får kunnskap om det norske medielandskapet, måten mediene fungerer på, måten journalister jobber på, og grunnen til at journalister og redaktører prioriterer som de gjør. Kommunikasjon blir en stadig viktigere del av organisasjoners relasjon med samfunnet omkring. De målene man har satt seg om vekst, synlighet, ansvarlighet osv, bruker svært ofte kommuniasjon som et av de viktigste verktøyene.

I tillegg får du utdypende kunnskap om: 

  • Politikk, Samfunn og PR
  • Forretningsmål og strategisk kommunikasjon
  • Praktisk og strategisk bruk av digital kommunikasjon
  • Retorikk og argumentasjonsteknikk
  • Kampanjestrategier
Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Jobbmuligheter

Med en Bachelor i PR og strategisk kommunikasjon kan du jobbe som både kommunikasjons- og informasjonsrådgiver i privat og offentlig sektor.

Det finnes mange muligheter hos forskjellige kommunikasjonshus og mer spesialiserte byråer som driver med medie- og myndighetskontakt, informasjon og krisehåndtering, markedskommunikasjon og flere andre. 

Du kan også jobbe med strategisk PR tilknyttet nasjonale partiorgan, for politiske partier, i organisasjoner eller i internasjonalt samarbeid. En annen mulighet er å jobbe som kommunikasjonsekspert på en kommunikasjonsavdeling for en virksomhet eller organisasjon. Våre tidligere studenter har fått jobber i store kommunikasjonsbyråer, event-selskaper, kommuner, departementer, FN-delegasjonen i New York, mediehus mm.

Mange av våre studenter jobber også i media, frivillige organisasjoner som Røde Kors eller Redd Barna og Amnesty, eller i store offentlige institusjoner som departementer og direktorater, politiske partier – og mange søker jobber i private firmaer som informasjonssjefer, rådgivere o.l.

Frida jobber som Social Media Manager i Amnesty Les om studievalget som førte til relevant jobb

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Ester Conings Vanvik
Les mer om Ester Conings

Søk på Bachelor i PR og strategisk kommunikasjon

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer