Helén Flatjord foran stortinget.
Nå som bacheloroppgaven er levert, kan Helén offisielt begynne sin politiske karriere.Foto: Høyskolen Kristiania/Haakon Dueland

– Hvis du er interessert i hvordan samfunnet henger sammen, hvordan man kan påvirke samfunnet, eller bare synes det er gøy å skrive – da burde du søke Bachelor i PR og strategisk kommunikasjon, sier Helén Baartvedt Flatjord. 

Da Helén i 2019 søkte seg inn på studiet i Oslo, var hun kun usikker på én ting – ville hun få jobb når hun var ferdig? Som forsikring på fremtiden søkte hun på flere mastergrader, men det viste seg fort at dette ikke var noe å bekymre seg over.  

Bachelor i PR og strategisk kommunikasjon var både et strategisk og personlig valg. Studiet er veldig ettertraktet av arbeidsgivere, i tillegg brenner Helén for faget. Dette, sammen med studiets blanding av praktisk erfaring, teori og bransjebesøk, fikk henne til å ta det endelige valget våren 2019. 

 – I tillegg var det mulig å velge politiske valgfag. Dette var viktig for meg, sier Flatjord som nylig leverte inn sin bacheloroppgave.  

Yngste kommunikasjonsrådgiveren i Oslo Høyre 

Allerede før hun rakk å levere bacheloroppgaven, klarte Helén å kapre fast jobb som kommunikasjonsrådgiver for Oslo Høyre. Her får hun lov til å teste seg i alle slags kommunikasjonsoppgaver.  

– Jeg hadde ikke fått denne jobben uten Høyskolen Kristiania, sier Helén.

Som den yngste kommunikasjonsrådgiveren i Oslo Høyre har hun ansvar for både den interne og den eksterne kommunikasjonen. Dette gjelder alt fra websideredigering, sosiale medier, fotografi og så klart arbeid frem mot kommunevalget.

På hennes nye arbeidsplass bistår hun politikere med taleskriving og er med på bedriftsbesøk. Variasjonen i arbeidshverdagen er det hun liker mest.  

Da blir arbeidet mer spennende, og man får utfordret seg på flere ulike måter. 

Det var ingen selvfølge at 23-åringen skulle få fast jobb før hun ble ferdig med bachelorgraden, men takket være en praksisperiode fikk Helén fort en fot innenfor jobbmarkedet.   

– Høyskolen har hjulpet alle mine medstudenter med å få jobberfaring, sier Helén.  

Høyskolen Kristiania_Helén Flatjord.jpg
Helén har slått rot på sitt nye kontor.Foto: Høyskolen Kristiania/Haakon Dueland

Praksis var en del av studiene

For å hjelpe studentene sine, sender Høyskolen Kristiania de ut i praksis, eller såkalte internships. Praksis er både skummelt og spennende, noe Helén merket da hun i sitt tredje og femte semester ble sendt ut i jobb. Her fikk hun sin første smak av arbeidslivet.

De fleste i klassen løp mot de store kommunikasjonsbyråene i Oslo, men Helén valgte å søke seg inn i kommunikasjonsavdelingen hos Sogn og Fjordane Energi (SFE). Hun dro opp til Gloppen for å fullføre sin praksisperiode. 

 – Jeg tenkte at jeg fikk testet meg selv litt mer i kommunikasjonsavdelingen i en bedrift enn i et kommunikasjonsbyrå, forklarer Helén.

Hos SFE fikk hun prøve seg på journalistikk, sosiale medier og planlegging av konferanser. Med denne jobberfaringen, og emnene hun hadde hatt på Høyskolen, fikk hun først praksisplass i Oslo Høyre – hvor hun så videre landet fulltidsjobb. Med ballasten fra Kristiania klarte hun å danke ut rundt 20 søkere – hvorav flere hadde mer utdannelse og jobberfaring i bagasjen enn henne.   

– Min nåværende sjef har sagt at studieløpet er perfekt. Det inneholder både journalistikk, kommunikasjon og digital kommunikasjon, sier 23-åringen.

Nå har Helén nettopp begynt sin karriere innen norsk politikk. Hun har kost seg masse i løpet av tiden sin på Kristiania, og nytt godt av skolens små klasser. For det førte til at hun både fikk jobberfaring, jobb – og venner for livet.  

To studenter diskuterer foran en PC. Bachelor i PR og kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania.

PR og strategisk kommunikasjon

Lyst til å jobbe med kommunikasjon, medier og påvirkning? Med en bachelorgrad i PR og strategisk kommunikasjon blir du en ettertraktet arbeidstaker for flere ulike bransjer.
Les mer om studiet her!