Student jobber med å sette opp en nettside. Bachelor i informasjonsteknologi – E-business ved Høyskolen Kristiania.
Studielengde:3 år

Informasjons­teknologi - E-business

Vil du bli en brobygger mellom bedrifter og nyskapende teknologi? Dette studiet gir deg verktøyene du trenger for å sørge for at din kommende arbeidsplass trer inn i fremtiden.
OpptakStengt
Student jobber med å sette opp en nettside. Bachelor i informasjonsteknologi – E-business ved Høyskolen Kristiania.

Nøkkelinformasjon

 • Bachelor
 • Høst 2023
 • Heltid
 • 180 studiepoeng
 • Oslo
 • 3 år
 • Norsk

Hva lærer du?

Vi lever i en tid hvor digitalisering skjer overalt – i alle bedrifter og organisasjoner. Derfor øker behovet for dyktige medarbeidere med kompetanse på IT-baserte forretningssystemer. Med en bachelor i e-business, utdanner du deg til å bli en brobygger mellom bedriftene og teknologien.

Gjennom studiene lærer du hvordan kundehåndteringssystemer, økonomisystemer og nettbutikker bygges opp. Du vil også få opplæring i å evaluere og videreutvikle e-businessløsninger. Grunnleggende programmering er en grunnleggende del av studiene. Du får også en grundig opplæring i flere IT-systemer, inkludert systemer knyttet til lager, økonomi, salg, reklame, og personal.

Studiemodell

Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Bachelorgraden går over tre studieår. Hvert studieår er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
Totalt 180 studiepoeng
60 studiepoeng
1. semester
2. semester

 • BU3100Bedriftsøkonomi

  Hensikten med Bedriftsøkonomi er å gi studenten en grunnleggende innføring i sentrale deler av bedriftsøkonomisk teori, samt å gi innsikt og trening i hvordan bedriftsøkonomiske analysemetoder kan brukes som beslutningsgrunnlag.

 • BU4200Digital markedsføring

  Nettsider, sosiale medier og mobilapper har blitt stadig viktigere markedsføringskanaler for næringsliv, offentlige og ideelle organisasjoner. For å lykkes må bedriften integrere markedsføring og teknologi på en hensiktsmessig måte. Planleggingen skal ta utgangspunkt i markedets behov og virksomhetens konkurranseposisjon. Deretter må bedriften vite hvordan teknologiene fungerer og hvilke muligheter og begrensninger som finnes. Emnet skal gi studentene tilstrekkelig kunnskap om viktige teorier, begreper og metoder som brukes innen markedsføring. Studenten skal kunne anvende denne kunnskapen til å løse praktiske markedsføringsproblemer. Studenten skal kjenne til lover og regler som regulerer markedsføring, og være opptatt av etiske problemstillinger knytet til digital markedsføring.

 • EPS2100Enterprise Systems

  The purpose of Enterprise Systems courses is to build knowledge and understanding of the various enterprise-wide applications and their use in enterprises. The course provides a basic introduction to ERP, SCM, and CRM systems both technically and organizationally. Emphasis is placed on issues related to the planning, implementation, use and maintenance of enterprise systems. The student will also gain a thorough understanding of the importance business process optimization and business process modelling as a basis for developing and configuring enterprise applications to match business requirements. Using established annotations, techniques, enterprise systems and business process modelling tools, students should be able to configure an enterprise application for small and medium-sized businesses.

 • VALUTV999-30Valgemner eller utveksling 30 studiepoeng

  Du kan lese mer om dine valgmuligheter i dette semesteret

  https://kristiania.no/for-studenter/valgemner-og-praksis-4/

 • PRO203Smidig prosjekt
 • DMA3100Data Management for Analytics

  Dette emnet gir grunnleggende kunnskap om datautfordringene som bedrifter kan møte, og hvordan dataadministrasjonsplaner og visuelle analyser kan brukes til å ta datadrevne beslutninger av høy kvalitet i organisasjoner. Dette emnet vil også gi studentene en innføring i datahåndteringsteknikker, datavarehus, business intelligence (beslutningsstøtte) og visuell analyse. Studentene vil få avansert kunnskap om sentrale teorier og konsepter for databehandlingsprosesser, datainnsamling, deling og lagring, datadokumentasjon, dataoverholdelse, databevaring og forberedelse. Kurset dekker både teori og bruk av etablerte verktøy for datahåndtering, rapportering, visuell analyse og utvikling av dashbord.

 • IS6101IT og innovasjon

  Hensikten er at studentene skal få praktisk og teoretisk innsikt i IT-baserte innovasjonsprosesser, gjennom å analysere og presentere kjente innovasjonsbedrifter, som for eksempel Norwegian og Apple. Emnet gir en grunnleggende innføring i Innovasjonsteori. Det legges vekt på case analyse, presentasjon og diskusjon.

 • BAO304Bachelorprosjekt
 • PJ6100Undersøkelsesmetoder

  Emnet skal gjøre studenten kjent med strategier og metoder med særlig vekt på undersøkelser som har relevans for informasjonsteknologibransjen. Forskningsundersøkelser er en syklisk prosess der tilnærminger er justert og raffinert over tid.

  Målet med dette emnet er å gi studentene en grunnleggende forståelse av forskning som en konseptuell, empirisk og praktisk tilnærming til å samle ny innsikt og kunnskap innen informasjonsteknologi. Undervisningen fokuserer på anvendt forskning innen informasjonssystemer og informatikk og presenterer studentene for relevante metoder fra dette domenet, sammen med deres muligheter og begrensninger.

  Emnet er et støtteemne til hovedprosjektet, primært i forhold til utvikling av undersøkelsesstrategi, anvendelse av hensiktsmessige metoder for datainnsamling og rapportskriving.

Hva kan du bli?

Bilde av mann i skjorte som lener seg mot en vegg.

Jurgen Cuni (28) kjeder seg fort. Da passer det perfekt å jobbe i teknologibransjen, hvor tempoet er høyt og endringene skjer raskt.

Møt fagmiljøet

 • Slik jobber vi

  Vår forskning vektlegger økonomi, innovasjon, digitalisering og IT. I tillegg er det flere spennende forskningsprosjekter innen anvendt informatikk, informasjonssystemer og interaksjon mellom teknologi og menneske. Våre forelesere har lang erfaring fra både bransje og akademia, og vi benytter relevante gjeste- og timeforelesere som tar sin arbeidshverdag med inn i undervisningen. Dette gjør at du som student blir vant til å løse de samme utfordringene som venter på deg når du er klar for arbeidslivet.
 • Slik er studiehverdagen

  Kristiania er et sted hvor alle passer inn, men hvor du likevel studerer sammen med andre som brenner for det samme som deg. En utdanning fra Kristiania er praktisk orientert, noe som gjør våre studenter ettertraktede på arbeidsmarkedet, også før de er ferdig utdannet. Studentenes egne foreninger gjør at man kan knytte tette bånd over felles interesser, mens inkubatorer som Loftet og Bryggeriet gjør at vi har et yrende og inspirerende miljø for studentenes egne bedrifter.

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
 • Viktige frister

  Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
 • Behandlingstid

  For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt. 
 • Slik søker du

  På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
 • Semesterregistring

  Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
 • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

  SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
 • Lånekassen

  Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
 • Støtte og tilrettelegging

  Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
 • Mitt Kristiania

  Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
 • Studentbevis

  Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.

Ofte stilte spørsmål