Student jobber med å sette opp en nettside. Bachelor i informasjonsteknologi – E-business ved Høyskolen Kristiania.
Bachelor
Studielengde:3 år

Informasjons­teknologi - E-business

Lær hvordan IT-baserte forretningssystemer skaper verdier for folk, organisasjoner og samfunn. Et helt unikt studium Norge, som gjør deg til en brobygger mellom bedrifter og nyskapende teknologi.
OpptakStengt
Student jobber med å sette opp en nettside. Bachelor i informasjonsteknologi – E-business ved Høyskolen Kristiania.

Nøkkelinformasjon

  • Praksis

    Du kan søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.
  • Utveksling

    Du kan søke om å dra på utveksling til blant annet Belgia, Finland eller Sør-Korea. 
  • Gjesteforelesere

    Har gjesteforelesere med relevant erfaring fra bransjen.
  • Viktige frister

    Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
  • Opptakskrav

  • Pris

    52 800 kr pr semester. Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
  • Bachelor
  • Høst 2024
  • Heltid
  • 180 studiepoeng
  • Oslo
  • 3 år
  • Norsk

Hva lærer du?

E-business passer for deg som liker å jobbe med både teknologi og mennesker. Studiet gir fordypning i hvordan kundehåndteringssystemer, økonomisystemer og nettbutikker bygges opp, samt kunnskap om hvordan man evaluerer og videreutvikler E-businessløsninger. Du får praktisk og teoretisk erfaring med flere løsninger fra ledende leverandører.

På mer detaljert nivå vil du lære hvordan du kartlegger en bedrifts prosesser og behov, for så å kunne konfigurere og implementere det riktige forretningssystemet. Du lærer også programmering for å sette opp en webside, samt digital markedsføring for å få frem innholdet på websiden på best mulig måte. Å sørge for opplæring av sluttbrukerne og tilrettelegging for videre drift av forretningssystemet vil også være din oppgave.

Studiemodell

Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Bachelorgraden går over tre studieår. Hvert studieår er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
Totalt 180 studiepoeng
60 studiepoeng
1. semester
2. semester

7,5 stp.

7,5 stp.

7,5 stp.

7,5 stp.

15 stp.

7,5 stp.

7,5 stp.
  • EPS2100Enterprise Systems

    The purpose of Enterprise Systems courses is to build knowledge and understanding of the various enterprise-wide applications and their use in enterprises. The course provides a basic introduction to ERP, SCM, and CRM systems both technically and organizationally. Emphasis is placed on issues related to the planning, implementation, use and maintenance of enterprise systems. The student will also gain a thorough understanding of the importance business process optimization and business process modelling as a basis for developing and configuring enterprise applications to match business requirements. Using established annotations, techniques, enterprise systems and business process modelling tools, students should be able to configure an enterprise application for small and medium-sized businesses.

  • BU4200Digital markedsføring

    Nettsider, sosiale medier og mobilapper har blitt stadig viktigere markedsføringskanaler for næringsliv, offentlige og ideelle organisasjoner. For å lykkes må bedriften integrere markedsføring og teknologi på en hensiktsmessig måte. Planleggingen skal ta utgangspunkt i markedets behov og virksomhetens konkurranseposisjon. Deretter må bedriften vite hvordan teknologiene fungerer og hvilke muligheter og begrensninger som finnes. Emnet skal gi studentene tilstrekkelig kunnskap om viktige teorier, begreper og metoder som brukes innen markedsføring. Studenten skal kunne anvende denne kunnskapen til å løse praktiske markedsføringsproblemer. Studenten skal kjenne til lover og regler som regulerer markedsføring, og være opptatt av etiske problemstillinger knytet til digital markedsføring.

  • BU3100Bedriftsøkonomi

    Hensikten med Bedriftsøkonomi er å gi studenten en grunnleggende innføring i sentrale deler av bedriftsøkonomisk teori, samt å gi innsikt og trening i hvordan bedriftsøkonomiske analysemetoder kan brukes som beslutningsgrunnlag.

  • VALUTP999-30Valgemne, utveksling eller praksis

    Du kan lese mer om dine valgmuligheter i dette semesteret

    https://kristiania.no/for-studenter/valgemner-og-praksis-4/

  • DMA3100Data Management for Analytics

    Dette emnet gir grunnleggende kunnskap om datautfordringene som bedrifter kan møte, og hvordan dataadministrasjonsplaner og visuelle analyser kan brukes til å ta datadrevne beslutninger av høy kvalitet i organisasjoner. Dette emnet vil også gi studentene en innføring i datahåndteringsteknikker, datavarehus, business intelligence (beslutningsstøtte) og visuell analyse. Studentene vil få avansert kunnskap om sentrale teorier og konsepter for databehandlingsprosesser, datainnsamling, deling og lagring, datadokumentasjon, dataoverholdelse, databevaring og forberedelse. Kurset dekker både teori og bruk av etablerte verktøy for datahåndtering, rapportering, visuell analyse og utvikling av dashbord.

  • IS6101IT og innovasjon

    Hensikten med emnet er at studentene skal få praktisk og teoretisk innsikt i IT-baserte innovasjonsprosesser, gjennom å analysere og presentere kjente innovasjonsbedrifter, som for eksempel Norwegian og Apple. Emnet gir en grunnleggende innføring i innovasjonsteori. Det legges vekt på caseanalyse, presentasjon og diskusjon.

  • PRO203Smidig prosjekt
  • PJ6100Undersøkelsesmetoder

    Emnet skal gjøre studenten kjent med strategier og metoder med særlig vekt på undersøkelser som har relevans for informasjonsteknologibransjen. Forskningsundersøkelser er en syklisk prosess der tilnærminger er justert og raffinert over tid.

    Målet med dette emnet er å gi studentene en grunnleggende forståelse av forskning som en konseptuell, empirisk og praktisk tilnærming til å samle ny innsikt og kunnskap innen informasjonsteknologi. Undervisningen fokuserer på anvendt forskning innen informasjonssystemer og informatikk og presenterer studentene for relevante metoder fra dette domenet, sammen med deres muligheter og begrensninger.

    Emnet er et støtteemne til hovedprosjektet, primært i forhold til utvikling av undersøkelsesstrategi, anvendelse av hensiktsmessige metoder for datainnsamling og rapportskriving.

  • BAO304Bachelorprosjekt

    I dette emnet får studentene yrkeserfaring ved å gjennomføre et IT-prosjekt i en bedrift. Studentene skal demonstrere bred kunnskap om sentrale temaer og teorier, samt vise ferdigheter i metode, bruk av verktøy og teknologier innenfor fagområdet. Prosjektet gjennomføres i grupper og resultatet av arbeidet dokumenteres i en prosjektrapport. Prosjektleveransen defineres og utvikles i samråd med bedriften, samt at studentene følges opp av en intern veileder ved skolen. Dette emnet bygger også på tidligere emner i bachelorløpet, i form av blant annet kunnskap om utviklingsmetoder, risikohåndtering, prosjektarbeid og prosjektstyring. Utover dette må også studentene regne med å sette seg inn i ny kunnskap relatert til prosjektet de skal gjennomføre. Det kan være knyttet til bruk av programmeringsspråk, metode eller programvare. Emnet har en sterk arbeidslivsrelevans og studentene får reell og nyttig arbeidserfaring i løpet av prosjektperioden.

Hva kan du bli?

Med en bachelor i IT blir du kvalifisert til å jobbe innenfor de aller fleste bransjer, og mange får jobb før studiet er ferdig.

Etter fullført studieprogram blir du en nøkkelperson for virksomheter som satser på elektroniske forretningssystemer og netthandel. Stadig flere bedrifter satser på å ha denne kompetansen “in-house”, og du vil derfor være aktuell for de fleste bransjer. Du kan få jobb som IT-konsulent i private og offentlige virksomheter og jobbe med drift og administrasjon av IT-baserte forretningssystemer. I tillegg vil du være aktuell som markedsfører og selger av små og store IT-baserte forretningssystemer.

Bilde av Ida Merete Markussen

Ida ønsket bred og etterspurt kompetanse – valgte IT-studier ved Kristiania

Ida Merete Markussen ønsket en ettertraktet utdanning. Valget falt på IT-studier ved Kristiania.

Møt fagmiljøet

Bildet viser en mannlig foreleser som står foran en gruppe studenter i et klasserom. Han står ved en skjerm som viser ordene "Augmented Reality". Studentene, som hovedsakelig er sett bakfra, bruker bærbare datamaskiner, noe som antyder at de tar notater eller deltar aktivt i leksjonen. Klasserommet ser moderne ut, med lyse vinduer i bakgrunnen.
  • Slik jobber vi

    Vår forskning vektlegger økonomi, innovasjon, digitalisering og IT. I tillegg er det flere spennende forskningsprosjekter innen anvendt informatikk, informasjonssystemer og interaksjon mellom teknologi og menneske. Våre forelesere har lang erfaring fra både bransje og akademia, og vi benytter relevante gjeste- og timeforelesere som tar sin arbeidshverdag med inn i undervisningen. Dette gjør at du som student blir vant til å løse de samme utfordringene som venter på deg når du er klar for arbeidslivet.
  • Slik er studiehverdagen

    Kristiania er et sted hvor alle passer inn, men hvor du likevel studerer sammen med andre som brenner for det samme som deg. En utdanning fra Kristiania er praktisk orientert.  Det gjør at våre studenter er ettertraktede på arbeidsmarkedet, også før de er ferdig utdannet. Studentenes egne foreninger gjør at man kan knytte tette bånd over felles interesser, mens inkubatorer som Loftet og Bryggeriet gjør at vi har et yrende og inspirerende miljø for studentenes egne bedrifter.

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
  • Viktige frister

    Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
    Viktige frister
  • Behandlingstid

    For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt. 
    Les mer
  • Slik søker du

    På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
    Les mer
  • Semesterregistring

    Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
    Les mer
  • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

    SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
    Les mer
  • Lånekassen

    Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
    Les mer
  • Støtte og tilrettelegging

    Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
    Les mer
  • Mitt Kristiania

    Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
    Les mer
  • Studentbevis

    Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).
    Les mer

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.
Bestill gratis veiledning
Bildelenke til veiledningsside.

Ofte stilte spørsmål

Les mer om våre studenter