Studenter sitter på hver sin data i datateknologirom.

Bachelor - Oslo

Informasjonsteknologi – Cybersikkerhet

Vil du bidra til å sikre samfunnet mot digitale trusler? Med en bachelorgrad i cybersikkerhet vil du bli en ettertraktet kandidat for flere spennende stillinger.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
49 200 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Har du noen gang tenkt over hvor katastrofale konsekvenser det kan få om noen hacker systemene til flytrafikken? Hva med atomkraftverk? Med innføring av flere og flere digitale systemer og løsninger øker også behovet for gode sikkerhetsløsninger. 

Når hele kloden snakker sammen, åpner det seg mange muligheter, men vi blir også mer sårbare. Jobber du med cybersikkerhet vil du sikre IT-systemer mot angrep fra hackere, fiendtlige statsmakter og andre trusselaktører. Og i dette studieprogrammet lærer du nettopp det – hvordan du kan gjøre disse systemene sikrere. 

Studiet i cybersikkerhet er en del av et spennende fagmiljø innen informasjonsteknologi, hvor vi har mange ulike spesialiseringer. Studiene har felles første år hvor du får en grunnleggende innføring i IT, programmering og prosjektarbeid. I andre og tredje studieår vil du spesialisere deg innen det du finner mest interessant, og du kan bytte teknologistudium etter å ha fullført første året.

Hva lærer du?

Bachelor i informasjonsteknologi – cybersikkerhet gir deg en grundig forståelse for tingenes internett, og hvilke sikkerhetsutfordringer dette gir. Du vil få en unik innsikt i hvordan cybertrusler i dag påvirker alt fra kaffetraktere til atomkraftverk, svindel av enkeltpersoner til nasjonal infrastruktur – og hvordan alt dette er koblet sammen gjennom internett. 

Studiet samarbeider aktivt med næringslivet, og du kan forvente gjesteforelesere og workshops som en integrert del av undervisningen i tillegg til forelesere med lang bransjeerfaring.  

Du vil ellers kunne jobbe med spennende fag som:

Hva kan du bli?

Etter endt utdanning åpner det seg et bredt spekter av relevante jobber innen forskjellige fagfelt. Studenter med utdanning innen cybersikkerhet kan eksempelvis få jobber som:  

 • Analytiker på Security Operations Center (SOC) med arbeidsoppgaver som å utarbeide responsstrategier, trusseletterretning samt planlegging, gjennomføring og analysering av avvikende hendelser i infrastruktur. 
 • Hendelseshåndterer og etterforsker, blant annet med ansvar for å håndtere sikkerhetsbrudd for raskt å gjenvinne kontroll over en situasjon, samt å sikre, analysere og etterforske digital kriminialitet.
 • Driftsteknikker med ansvar for å sikre stabile og gode sikkerhetsprodukter og -løsninger på arbeidsplassen.  
 • Etisk hacker eller penetrasjonstester med ansvar for å identifisere sikkerhetshull og systemsvakheter, samt peke på hvor bedriften må iverksette tiltak for å styrke sikkerheten. 

Content Card With Image (Double): cybersikkerhet To artikler

 • Stian Kvålshagen avbildet utenfor Høyskolen Kristiania.

  Fra Baker Hansen til cybersikkerhet

  For Stian Kvålshagen har det aldri vært noe tvil: Det er teknologi han skal studere. Nå tar 26-åringen en bachelorgrad i cybersikkerhet ved Høyskolen Kristiania og engasjerer seg stort i tech-miljøet på fritiden.
  Slik er Stians studiehverdag!
 • En ung mann sitter i en mørkt rom og jobber på PC-en.

  Derfor er bachelorstudiet i cybersikkerhet viktig

  Stadig flere selskaper utsettes for cyberangrep, og evnen til å beskytte seg er viktigere enn noensinne. Med en bachelorgrad i cybersikkerhet ved Høyskolen Kristiania blir du ikke bare ettertraktet på arbeidsmarkedet, du blir også viktig i kampen mot nettkriminalitet.
  Les hvordan her!

  Slik er det å være Kristiania-student

  På Høyskolen Kristiania får du en studietid som er mye mer enn forelesninger, fag og fakta. Du havner i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Studentene får god veiledning, og et solid nettverk. 

  Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

  • Studentlivet er mer enn studier

   Studentlivet er mer enn studier

   Les mer
  • Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

   Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

   Les mer
  • Hvilket IT-studium bør jeg velge?
   Interaksjonsdesign

   Hvilket IT-studium bør jeg velge?

   Les mer
  • Nærmest garantert jobb med en utdanning innen IT
   School of Economics, Innovation, and Technology

   Nærmest garantert jobb med en utdanning innen IT

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Tre studenter som sitter i en trapp og prater

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!

  Flere artikler fra våre IT-studier

  • Denne utdanningen gjorde at Maya byttet frisøryrket med IT-karriere
   Bachelor i informasjonsteknologi - Frontend- og mobilutvikling

   Denne utdanningen gjorde at Maya byttet frisøryrket med IT-karriere

   Nå lager Maya apper for Skandinavias ledende apputviklere.
   Les mer
  • Her er de mest fornøyde studentene
   Bachelor i informasjonsteknologi - Programmering

   Her er de mest fornøyde studentene

   Disse Høyskolen Kristiania-studentene er blant landets mest fornøyde.
   Les mer
  • Elsker å jakte på de gode IT-løsningene
   Bachelor i informasjonsteknologi - Programmering

   Elsker å jakte på de gode IT-løsningene

   Øydis tar en bachelorgrad i programmering ved Høyskolen Kristiania og elsker jakten på gode IT-løsninger.
   Les mer
  • Håkon fant sin nye lidenskap på Kristiania
   Bachelor i informasjonsteknologi - Interaktivt design

   Håkon fant sin nye lidenskap på Kristiania

   På grunn av sykdom måtte Håkon Hess slutte som elektriker. Nå har han fullført en bachelorgrad i interaktivt design og fått jobb som utviklingsansvarlig.
   Les mer

  Studieprogramleder

  Andrii Shalaginov

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer