Foto av kvinne med hjelm på bygningsplass.

Bachelor - Oslo

Bærekraft og forretningsutvikling

Skal bedrifter være lønnsomme fremover, må de drives smartere, grønnere og bedre. Med denne bachelorgraden blir du en viktig del av arbeidet!

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
36 100 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Både nasjonalt og internasjonalt er bærekraft et prioritert område. Bærekraft er høyt på den politiske agendaen, og stadig flere bedrifter ser sammenhengen mellom bærekraft og langsiktig lønnsomhet. For hvis bedrifter skal være lønnsomme også i fremtiden, må man drive smartere, grønnere og bedre. 

Bachelor i bærekraft og forretningsutvikling gir deg kunnskapen og verktøyene du trenger for å bidra til å skape produksjons- og forbrukersystemer som krever minimalt med ressurser. Du vil lære å se muligheter der andre ser begrensninger, og du vil få en grundig innføring i økonomiske modeller, økosystemer og sirkulære kretsløp. Målet er at du etter endt utdanning vil være rustet til å hjelpe bedrifter og organisasjoner å drifte på en mer bærekraftig måte. 

Hva lærer du?

Studiet vil gi deg en solid innføring i hvordan organisasjoner ledes, styres, markedsføres og leverer verdi til kunder og forbrukere. I tillegg vil du få solid innføring i bærekraft og sirkulærøkonomi. Målet er at du skal kunne kombinere disse fagretningene og bidra til økt bærekraft og sirkulær tankegang i ulike bedrifter og bransjer. 

I løpet av din studietid hos oss vil du få en grundig innføring i fag som 

Etter endt utdannelse vil du ha verdifull kunnskap, etterspurt av dagens og fremtidens arbeidsmarked. Du blir også bli en del av et fagmiljø som brenner for bærekraftige løsninger. 

Klimaforkjemperen Eva fant drømmestudiet

Foto av kvinne som smiler.

Hva kan du bli?

Du vil kunne jobbe med økonomi og ledelse innen de fleste typer bedrifter og industrier hvor bærekraftig produksjon og drift enten allerede står i fokus, eller hvor man ønsker å ruste bedriften for fremtiden.

Med en bachelor i bærekraft og forretningsutvikling går du mange spennende jobbmuligheter i møte og blir en del av fremtidens næringsliv.

Slik er det å være Kristiania-student

Som student ved Høyskolen Kristiania vil du være en del av et yrende og utviklende fagmiljø. Du vil ha mulighet til å bli kjent med studenter fra andre studier og bygge nettverk allerede under studiene. Vi jobber tett på arbeidslivet, og du vil være godt rustet til å tre ut i arbeidslivet etter endt utdanning.

Selve høyskolen er også full av studenttilbud, som for eksempel en solid studentklinikk, en studentunion drevet av engasjerte studenter og flere linjeforeninger.

Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

 • Studentlivet er mer enn studier

  Studentlivet er mer enn studier

  Les mer
 • Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

  Video: Er Kristiania tett på arbeidslivet?

  Les mer
 • Faglig utvikling – også etter forelesning

  Faglig utvikling – også etter forelesning

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Tre studenter som sitter i en trapp og prater

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Les mer om studier innen økonomi, IT og innovasjon

 • Stor suksess med talkshow-inspirert undervisning
  School of Economics, Innovation, and Technology

  Stor suksess med talkshow-inspirert undervisning

  For å øke læringsutbyttet utfordret Lene Pettersen studentene til å ta gjennomføre flere talkshow-inspirerte forelesninger.
  Les mer
 • Tar en fremtidsrettet bachelor i økonomi, teknologi og innovasjon
  Nyheter

  Tar en fremtidsrettet bachelor i økonomi, teknologi og innovasjon

  Da Høyskolen Kristiania lanserte bachelorgraden i økonomi, teknologi og innovasjon, var ikke Bony i tvil: Dette var studiet for henne!
  Les mer
 • Kristiania lyser ut 17 stipendiatstillinger 
  School of Economics, Innovation, and Technology

  Kristiania lyser ut 17 stipendiatstillinger 

  I juli mottok høyskolen retten til å tildele graden philosophiae doctor (ph.d.). Nå er hele 17 stipendiatstillinger utlyst med søknadsfrist 15. september.
  Les mer
 • Forskning på samspillet mellom klima, økonomi og samfunn tildeles 50 millioner kroner
  School of Economics, Innovation, and Technology

  Forskning på samspillet mellom klima, økonomi og samfunn tildeles 50 millioner kroner

  Forskningsprosjektet «WorldTrans – Transparent Assessment for real people» skal utvikle bedre IA-modeller som viser samspillet mellom klima, økonomi og samfunn. Prosjektet finansieres av Horizon Europe og Høyskolen Kristiania er en av partnerne.
  Les mer
Foto av kvinne i sort skjorte som lener seg på et rekkverk.

Studieprogramleder

Jorunn Irene Andersen

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer