Studenter sitter i gruppe på takterasse.
Årsstudium
Studielengde:1 år

Psykologi

Er du nysgjerrig på hvorfor folk er som de er? Dette studiet gir en grundig innføring i psykologiske prosesser og mekanismer i og mellom mennesker.

Videre studiemuligheter

Du har mange muligheter etter studiene, se oversikt nederst på siden. 
OpptakStengt
Studenter sitter i gruppe på takterasse.

Nøkkelinformasjon

  • Årsstudium
  • Høst 2024
  • Heltid
  • 60 studiepoeng
  • Bergen og Oslo
  • 1 år
  • Norsk

Hva lærer du?

Psykologi forsøker å finne svar på spørsmål om mennesker, og det som driver oss. Faget ser deg og meg som tenkende, følende, handlende og sosialiserende individer. Denne årsenheten i psykologi gir deg en introduksjon til sentrale temaer innen psykologi. Du vil også få kunnskap om grunnleggende og dagsaktuelle problemstillinger innen fagområdet. I tillegg vil du lære å anvende denne kunnskapen, slik at du kan identifisere og belyse ulike problemer. 

I løpet av året kommer du til å studere emner som:

Studiemodell

Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Årsstudiumet går over ett studieår, som er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
Totalt 60 studiepoeng
60 studiepoeng
1. semester
2. semester

20 stp.

10 stp.

10 stp.

10 stp.

10 stp.

Hva kan du bli?

Dette studiet handler om å forstå og forklare atferd. I løpet av året får du kompetanse innen psykologifaget, som er relevant i et bredt spekter av yrker. Typiske eksempler på felt hvor dette studiet kan komme til nytte er:

  • Pedagogisk arbeid med mennesker i ulike aldre, som blant annet innenbærer at man planlegger, gjennomfører, vurderer og dokumenterer aktiviteter for å styrke identitet, mestring, læring og sosialisering. 
  • Psykiatri og psykisk helsevern, blant annet med arbeidsoppgaver som å planlegge, organisere og iverksette tiltak for mennesker med behov for hjelp, oppfølging og støtte. 
  • Miljøarbeider og andre sosial- og velferdstjenesteorienterte yrker. Abeidsoppgavene kan variere avhengig av arbeidssted, men det kan være alt fra miljøarbeid og praktisk hjelp, til konfliktløsing, forebygging og sosiale aktiviteter.
Bilde av Espen Sjøberg, Kars Dehli og Kristin Tange Harbø.

De har hode for fag og hjerte for formidling

På psykologistudiene ved Kristiania finner du noen av landets beste forelesere!

Møt fagmiljøet

  • Slik jobber vi

    Årsenheten i psykologi tar for seg de mest sentrale og mest grunnleggende temaene og fenomenene i psykologien. Årsenheten gir innsikt i hvordan indre faktorer som personlighet interagerer med ytre faktorer som sosiale relasjoner, og hvordan dette påvirker menneskets atferd og utvikling. Årsenheten i psykologi tar blant annet for seg hvorfor det er slik at noen personer får mer energi av å være sammen med andre mennesker, mens andre blir utladet av sosial omgang. For å gi en forståelse av kompleksiteten i psykologiske fenomener vil årsenheten også dekke kvantitative metoder for innsamling og analyser av informasjon.
  • Slik er studiehverdagen

    Studiehverdagen kan være en blanding av forelesninger i større grupper og seminarer som undervises i mindre grupper. Du vil møte våre egne forskere og fagansatte ved Kristiania, men du vil også møte eksterne forelesere med ekspertise innenfor sine respektive fagfelt. 
Det er viktig for meg å bli kjent med studentene. Da kan jeg nemlig tilpasse undervisningen med eksempler og aktiviteter på en måte som gir mest utbytte for dem.

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
  • Viktige frister

    Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
    Viktige frister
  • Behandlingstid

    For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt. NB: Tilbud sendes fra og med midten av oktober. 
    Les mer
  • Slik søker du

    På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
    Les mer
  • Semesterregistring

    Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
    Les mer
  • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

    SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
    Les mer
  • Lånekassen

    Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
    Les mer
  • Støtte og tilrettelegging

    Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
    Les mer
  • Mitt Kristiania

    Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
    Les mer
  • Studentbevis

    Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner.
    Les mer

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.
Bestill gratis veiledning
Bildelenke til veiledningsside.

Ofte stilte spørsmål